reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Ewelina w sumie to już sobie też ściągnęłam tę książkę w wersji pdf. Ale dzięki.

Lili no patrz a byłam przekonana, że to ty pisałaś o tym.

Just na pewno z tą wadą Szymka nie będzie gorzej, wszystko się zrośnie. A dobre nastawienie jest ważne. Serce mi ściska i żal mi tych wszystkich dzieciaczków, co muszą walczyć z chorobą, mają operacje.

reklama
Dziękujemy za wszystkie miłe słowa.
Just oby ta wada sama ustapiła i nie trzeba było żadnych zabiegów! A nóżki córci rzeczywiście grubiutkie, już takie od urodzenia (oby tylko z tego wyrosła :-)). Cieszę się, że przez ten miesiąc udało się zrobić mały zapasik tłuszczykowy, bo w szpitalu na pewno trochę wagi straci.
Kurcze dzisiaj tłusty czwartek, a tu takie ciężkostrawne pączki, oj i jak tu sobie odmówić. Skuszę się, to będę miała nockę z głowy...

Witam!

Ewitko śliczna ta twoja Agniesia i nóżki to tylko do schrupania!

Gosiu a nasze szkraby jutro kończą miesiąc kiedy to minęło nie wiem? Dla mnie to jakby było wczoraj.

U nas nadal noc z dniem pomieszana w dzień śpi ślicznie a w nocy dziewczyny dziś pobudka co godzinę i co pól godziny płacz ,kupę mi dziś dosłownie w ręce zrobił w chusteczki:zawstydzona/y: i się nauczył na rączkach bo jak płacze i się go weźmie to od razu uśmiech i co rozbraja mnie tym. tej biogai co polecacie nie możemy bo podaję mu dicloflor30 to zalecenie pediatry ze szpitala po tej silnej terapii antybiotykowej , którą miał w szpitalu jeszcze pól miesiąca muszę podawać.
Wczoraj byliśmy na bioderkach i też nie za bardzo prawe bioderko trochę słabsze ale nie jest najgorzej. Mam pieluchować na dwie pieluchy, nosić na żabę i kłaść na brzuchu jak najwięcej.

Jutro czeka nas wizyta u kardiologa i tego boję się najbardziej, mam tylko nadzieję, ze Tomuś zostanie zważony bo mnie to ciekawi:confused: M wrócił z pracy wcześniej bo i tak nie ma roboty żebym odpoczęła a on miał się zająć małym ale cóż Tomek nakarmiony i sobie śpią z Tatusiem:-D
No już się umówiłam do ginekologa na kontrolny przegląd na 23.03. bo coś mnie brzuch dziś strasznie boli ledwo Tomcia położyłam do łóżeczka.

Miłego dnia Wam życzę !!!

Jestem, trzymam kciuki za wszelkie wizyty z człowiekiem zwanym lekarzem. Lecę sprzątać, jutro mamy znajomych na weekend przyjeżdżają a jeszcze muszę pojechać do US zarejestrować auto i złożyć PITy nasze :) Just trzymam kciuki by w tym roku udało się PITa załatwić troszkę wcześniej niż w zeszłym :p

O właśnie PITy...
czy wiecie może co teraz można z remontu odpisać od podatku ?
Bo na dzień dzisiejszy mogę tylko te 2msc za Szymka...a może cośby się jeszcze udało odzyskać, bo jak zobaczyłam ile mi podatku zapierdzielili w zeszłym roku to aż nerwa dostałam.

Mysza - na moją skromną :)-p) wiedzę podatkową to możesz 3 m-ce odliczyć Szymkowe, bo ulga jest za każdy rozpoczęty miesiąc macierzyństwa ;-) Ulgi remontowej już nie ma dawno. Jeszcze Internet możesz odliczyć.

Lili dzięki...wzięłam z US taki informator i jakoś wywnioskowałam że to się liczy z dniami...czyli 2 pełne miesiące + te parę dni. Ale jeszcze się dowiem.
Ale coś tam chyba od remontu można odpisać...bo wiem że ludzie jak budują etc to coś im zwracają.

witam...
eee... kurka wodna musze leciec maly zaczyna stekac :/ a chcialam popisac buuuu

pozdrawiam ;-) buziaki

Just trzymam kciuki by w tym roku udało się PITa załatwić troszkę wcześniej niż w zeszłym :p
Brutusie, i Ty przeciwko mnie!?!? ;-)
Wystarczy, że mój własny rozsądek mi o tym przypomina co chwilę ;-) A ja cóż, jak zwykle zbieram się jak ta sójka za morze ;-) Zwłaszcza, że tym razem u mnie trochę bardziej skomplikowane to sudoku
Ale jak już sama zaczęłaś temat to zadam nurtujące mnie pytanie ;-) Czy jak chcę się z T rozliczyć to musiałam/muszę złożyć jakieś zawiadomienie w tej sprawie w US, czy po prostu PIT wspólny wypełniam?

Ps. jakbym chciała być złośliwa to zapytałabym o Twoją wizytę u gina po połogu ;-) :p

EDIT: Sto lat dla Aduni :-) kiedy te 7 m-cy zleciało????:szok:

reklama
ewitko zdj świetne.mi najb pierwsze podoba sie

martusionek kciuki za kardiologa.bedzie dobrze.

Just na pewno wszystko samo unormujesię.musi bo my tu wszystkie magiczne kciuki mamy:)

ja troche się martwię bo znowu Julek zaczął odwracac się z brzucha na plecy.juz dawno to robil ale przez pare dni i myślałam,że zapomniał.dziś pięć razy na brzuchu go kładłam i za każdym w końcu obracał się na plecy.czasem odrazu.czasem jak juz troche porozglądał się na brzuchu. a to chyba nadal za wcześnie:(

Aduniu buziaki z okazji 7miesięcy od fajnej e-cioci:p

o i dla Tomusia Martusionek:) z okazji miesiąca poza brzuniem mamusi(jak to mozliwe,ze to juz?:)
i oczywiście Kubusia Gosi moc buziaków:)

Ostatnia edycja:
Do góry