mysza az wyjęłam to pudełko ostatnia linijka przed składem.do stosowania powyzej 18meisiaca zycia(nawet nie 8go taki...Marimer Hipertoniczny - Naturalnie udra
reklama
mysza az wyjęłam to pudełko ostatnia linijka przed składem.do stosowania powyzej 18meisiaca zycia(nawet nie 8go taki...Marimer Hipertoniczny - Naturalnie udra
Witam .
Ja tylko odpowiem na ostatni post.
Ola Ty masz preparat hipertoniczny ,a dla niemowląt jest preparat izotoniczny .
Dlatego takie rozbieżności.
Pozdrawiam.
Wpadnę do Was po pracy.;-)
Proste jak bambus, dziecko szybko regeneruje siły i te 15 minut wystarcza, a jeśli chodzi o zasypianie to nawet człowiek stary ma tak, że jak za bardzo zmęczony to spać nie idzie. Obserwuj Go mocno może ma swój sposób pokazywania "mamo chcę spać"witam Was ale na krotko chyba, bo dziś Igor daje czadu i ostro marudzi.nie rozumiem tego zupełnie, jak to jest, ze dziecko juz padniete a nie da sie uspic a jesli juz to spi 15 min.
Nie wpadajmy w skrajności, ja sumienie mam, a czasem żałuję właśnie ;-), bo mimo wszystko myślę, nie potrafię się wyłączyć w 100%, np. do kina bym się nie odważyła pójść, chyba, że wiedziałabym, że Ada została z A. właśnie. Ale nie odważyłabym się tylko dlatego, bo do kina mam 1h drogi w jedną stronę. Ale cały czas myślę, że na sobotę 12.03 zostawię właśnie tatusia z Adą, a ja udam się do Poznania odpocząć właśnie. Wiem, że w dwójkę sobie poradzą.Oj Lili zgadzam się z Tobą w 100%...ja też czasami nie mam sumienia i zostawiam Szymka z tatą a sama jadę na zakupy, do kina, na plotki. Bo inaczej to bym zwariowała.
Otóż to. Ja sobie mocno chwalę brak gości w pierwszym miesiącu, kiedy to pojawiają się problemy z nawałem, potem kryzys laktacyjny i szalejące hormony do tego. Kiedy to cycki obwiązane w kapuście i przyjmij teraz kogośMysza,A na poważnie to u Ciebie to, że z pełną świadomością zdecydowałaś się na MM od samego początku pozwoliło Ci być tak aktywną od samego początku. Jeśli próbuje się karmić naturalnie to początki w większości przypadków łatwe nie są i wtedy jak najbardziej cisza i spokój są wskazane, mówię o tych pierwszych dniach/tygodniach
Dlatego też postanowiłam zmienić nastawienie, że nie mam marudzenia, płakać mi się chce czasem, bo żal mnie ściska jak małego brzuszek meczy i tylko tulenie pomaga, ale to nie jego wina i wiem, że to prędzej czy później minie więc nie ma mowy nad złoszczeniem się nad nim ani nie złoszczę się na siebie. Ja jestem dla Kubusia i staram się być najlepsza jak potrafię być.
Jesteś Gosiu na właściwej drodze, jak już do tego sama doszłaś to jest to połowa sukcesu. Gratuluję. Zobaczysz zmiany na lepsze.
No ale w końcu zrobiła się pogoda i można wyjść na spacerek, do sklepu i też samopoczucie lepsze, bo nie czuję się taka uwięziona.
to się rozpisałam...
Można pooddychać, a to ważne. ;-)
Lili ja też biegam po pieluchy do biedronki wieczorami, w ogóle po zakupy, nawet jak były mrozy -20 to szłam byle się tylko dotlenić.
Tylko dlaczego w biedronce nie ma słoiczków 160 i 190ml deserków?
Ola to tak jak ja wysłałam A. po żel do kąpieli Hippa a wrócił z Oilatum, bo babka powiedziała, że najlepszy i w ogóle ;-)czyli zły babka w aptece dala M.
A u nas z nowości ostatnich 2 tygodni to bawimy się w "barum barum tryk" i Ada sama wstaje z pleców do siadu gdy delikatnie przytrzyma Jej się nóżki w kostkach. Robi brzuszki po prostu Początkowo podnosiła się powolutku, jak w zwolnionym tempie, aż mnie mięśnie brzucha bolały (albo ich brak ), a teraz hop i już siedzi
I wracając do zabawek, nie mam zielonego pojęcia co zakupić, bo widzę, że te już się nudzą, owszem one jeszcze uczą, ale już nie pobudzają tak wyobraźni i zmysłów. Wyjęłam z szafy
Żółw Fisher Price + 4 kulki sensoryczne do1zł BCM (1481401282) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
potem taki zegar FP i książeczkę grającą i tyle, na książeczkę widzę, że jest za mała jeszcze.
Kasikz - co Ty kupowałaś? A tak a propo pisałas ostatnio o ząbkach Poli, po cichu zaklnęłam sobie, po pewnie zaraz Ada no i dzień później multum śliny, a dzisiaj przebija się górna prawa jedynka, ząbek już widać Póki co oprócz śliny zero innych oznak, może oprócz szybkiego nudzenia się
Lili, sprawdziłam te Szymkowe spadki (z 3710 do 3370 w 4 dobie)
U nas stan zębów bez zmian, nadal 2 sztuki.
Co do żłobka, to jakoś założyłam, że do publicznego i tak się nie dostaniemy, a do prywatnego jeszcze jest czas, więc Szymek niezapisany. Ale chyba właśnie przygotuję wnioski i niech T podrzuci do tych państwowych - co mi szkodzi.
Może kogoś zainteresuje, bo chyba korzystna cena tych książek:
tracy hogg – Sklep internetowy KDC.pl – niskie ceny, szybka wysyłka gratis: Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław, Lublin
U nas stan zębów bez zmian, nadal 2 sztuki.
Co do żłobka, to jakoś założyłam, że do publicznego i tak się nie dostaniemy, a do prywatnego jeszcze jest czas, więc Szymek niezapisany. Ale chyba właśnie przygotuję wnioski i niech T podrzuci do tych państwowych - co mi szkodzi.
Może kogoś zainteresuje, bo chyba korzystna cena tych książek:
tracy hogg – Sklep internetowy KDC.pl – niskie ceny, szybka wysyłka gratis: Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław, Lublin
Nie dam rady dziewczyny odpisac. Sorki. Buziole dla was. Napisze że po ortopedzie i wg jego opinii /a jest znawcą w tym temacie) nóżka jest zdrowa. Póki co jeśli będą mnie chceili w instytucie to bede tam z Polca chodzić rehabilitacja wpływa ogolknie rozwojowo. Ale bardzo sie ciesze z tą nóżką
Lili -ząbki narazie ucichły.tfu tfu. u nas hiciorem z zabawek teraz jest . Pola do niej tak leci że śmieje sie i robie jej start
TANIO: FISHER PRICE Wesoła ciuchcia z magicznymi klockami - porównaj ceny tego produktu w sklepach internetowych za pomocą Radar.pl
Nam udało sie kupić w dobrej cenie używaną
Lili -ząbki narazie ucichły.tfu tfu. u nas hiciorem z zabawek teraz jest . Pola do niej tak leci że śmieje sie i robie jej start
TANIO: FISHER PRICE Wesoła ciuchcia z magicznymi klockami - porównaj ceny tego produktu w sklepach internetowych za pomocą Radar.pl
Nam udało sie kupić w dobrej cenie używaną
Ostatnia edycja:
GosiaLew
Fanka BB :)
Co do zabawek z fisher price to fajny jest garnuszek na klocuszek, ale to jeszcze dla starszego malucha niż pół roku i klocki aktywne - mój siostrzeniec to uwielbiał.
FISHER PRICE GARNUSZEK NA KLOCUSZEK --- KURIER!!! (1477638668) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Fisher Price AKTYWNE KLOCKI DLA MALUSZKA 74121 (1487864966) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
FISHER PRICE GARNUSZEK NA KLOCUSZEK --- KURIER!!! (1477638668) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Fisher Price AKTYWNE KLOCKI DLA MALUSZKA 74121 (1487864966) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Just ja jestem chyba 562 na liście do żłobka
a jakie zabawki polecacie dla takich maluchów jak mój ,który próboje dopiero szturchać i neiporadnie łapać.z tym ze do łapania to chyba jeszcze daleko w ogole jakie zabawki na początek doświadczone mamuśki
a Lili z tą praca to fajny pomysl,wyjdziesz do ludzi i mała też
no wlasnie Julitka mój tak chrapal i mialam wrazenie ze ma zatkany nos wysoko,ale juz ok glutki nie wychodzą nawet jak probuje wyciagac i nei slysze by co stam bylo wiec dalam mu spokój.kulki skonczyly się ,a juz mialam podac inne po konsultacji z lekarką
a ja jutro znowu jadę pobiegać moją babcię zabiorę to pospaceruje ze Szkrabizną po lesie
a jakie zabawki polecacie dla takich maluchów jak mój ,który próboje dopiero szturchać i neiporadnie łapać.z tym ze do łapania to chyba jeszcze daleko w ogole jakie zabawki na początek doświadczone mamuśki
a Lili z tą praca to fajny pomysl,wyjdziesz do ludzi i mała też
no wlasnie Julitka mój tak chrapal i mialam wrazenie ze ma zatkany nos wysoko,ale juz ok glutki nie wychodzą nawet jak probuje wyciagac i nei slysze by co stam bylo wiec dalam mu spokój.kulki skonczyly się ,a juz mialam podac inne po konsultacji z lekarką
a ja jutro znowu jadę pobiegać moją babcię zabiorę to pospaceruje ze Szkrabizną po lesie
Ola, już wcześniej pisałam u mnie najlepsza była mata rainforest FisherPrica, ale mieliśmy tą mniejszą prostokątną.
To u nas w żłobku to możemy się w pierwszym tysiącu nie załapać ;-), bo w naszej dzielnicy chyba jest najmniej żłobków państwowych, a najwięcej dzieci ;-)
A teraz Sz ma wszystkie swoje zabawki w nosie ;-) na chwilę się zainteresuje, ale jest to bardzo krótka chwila, już chyba miski plastikowe, pojemniki na żywność są ciekawsze ;-) a kosz na śmieci to super hicior ;-)
Lili, jaki wiosenny avatarek :-)
Kasikz, cudnie, że z nóżką już ok :-)
To u nas w żłobku to możemy się w pierwszym tysiącu nie załapać ;-), bo w naszej dzielnicy chyba jest najmniej żłobków państwowych, a najwięcej dzieci ;-)
A teraz Sz ma wszystkie swoje zabawki w nosie ;-) na chwilę się zainteresuje, ale jest to bardzo krótka chwila, już chyba miski plastikowe, pojemniki na żywność są ciekawsze ;-) a kosz na śmieci to super hicior ;-)
Lili, jaki wiosenny avatarek :-)
Kasikz, cudnie, że z nóżką już ok :-)
reklama
Hanka3450
MIKOŁAJ[*]02-01-2009 41tc
Just ja jestem chyba 562 na liście do żłobka
GWIAZDECZKA gwiazdka EDUKACYJNA SMILY PLAY 0707 (1486616888) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Można przyczepić do łóżeczka i nawet jeśli dziecko nie umie złapać, to kopie nóżkami
MUZYCZNE CENTRUM AKTYWNOŚCI SMILY PLAY (1468802189) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
A to jeśli chcesz wydać trochę więcej kasy. Moja 8-miesięczna Siostrzenica "walczy" już z tym pół roku i jest zachwycona. Mój Młody po przestawieniu panela też ma zajęcie.
Ogólnie ta firma ma fajne zabawki i trochę tańsze od FP czy playskool
Lili cieszę się , że pomogłam Ja tu rzadko zaglądam i bałam się, że uznasz, że się wymądrzam
Podziel się: