reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
czyli zły babka w aptece dala M.niewane juz i tak M kupil inny:) dzięki As:)

wczoraj ściągnęłam 90ml mleczka:)
Julus dziękuje za zyczenia.gosci mam wiec tak po trochu was odczytuję:p

witam Was ale na krotko chyba, bo dziś Igor daje czadu i ostro marudzi.nie rozumiem tego zupełnie, jak to jest, ze dziecko juz padniete a nie da sie uspic a jesli juz to spi 15 min.
Proste jak bambus, dziecko szybko regeneruje siły i te 15 minut wystarcza, a jeśli chodzi o zasypianie to nawet człowiek stary ma tak, że jak za bardzo zmęczony to spać nie idzie. Obserwuj Go mocno może ma swój sposób pokazywania "mamo chcę spać" :tak:

Oj Lili zgadzam się z Tobą w 100%...ja też czasami nie mam sumienia i zostawiam Szymka z tatą a sama jadę na zakupy, do kina, na plotki. Bo inaczej to bym zwariowała.
Nie wpadajmy w skrajności, :-p ja sumienie mam, a czasem żałuję właśnie ;-), bo mimo wszystko myślę, nie potrafię się wyłączyć w 100%, np. do kina bym się nie odważyła pójść, chyba, że wiedziałabym, że Ada została z A. właśnie. Ale nie odważyłabym się tylko dlatego, bo do kina mam 1h drogi w jedną stronę. Ale cały czas myślę, że na sobotę 12.03 zostawię właśnie tatusia z Adą, a ja udam się do Poznania odpocząć właśnie. Wiem, że w dwójkę sobie poradzą. :tak:

Mysza,A na poważnie to u Ciebie to, że z pełną świadomością zdecydowałaś się na MM od samego początku pozwoliło Ci być tak aktywną od samego początku. Jeśli próbuje się karmić naturalnie to początki w większości przypadków łatwe nie są i wtedy jak najbardziej cisza i spokój są wskazane, mówię o tych pierwszych dniach/tygodniach
Otóż to. Ja sobie mocno chwalę brak gości w pierwszym miesiącu, kiedy to pojawiają się problemy z nawałem, potem kryzys laktacyjny i szalejące hormony do tego. Kiedy to cycki obwiązane w kapuście i przyjmij teraz kogoś :laugh2:

Dlatego też postanowiłam zmienić nastawienie, że nie mam marudzenia, płakać mi się chce czasem, bo żal mnie ściska jak małego brzuszek meczy i tylko tulenie pomaga, ale to nie jego wina i wiem, że to prędzej czy później minie więc nie ma mowy nad złoszczeniem się nad nim ani nie złoszczę się na siebie. Ja jestem dla Kubusia i staram się być najlepsza jak potrafię być.
Jesteś Gosiu na właściwej drodze, jak już do tego sama doszłaś to jest to połowa sukcesu. Gratuluję. Zobaczysz zmiany na lepsze. :tak:
No ale w końcu zrobiła się pogoda i można wyjść na spacerek, do sklepu i też samopoczucie lepsze, bo nie czuję się taka uwięziona.
to się rozpisałam...:sorry:
Można pooddychać, a to ważne. ;-)
Lili ja też biegam po pieluchy do biedronki wieczorami, w ogóle po zakupy, nawet jak były mrozy -20 to szłam byle się tylko dotlenić.
Tylko dlaczego w biedronce nie ma słoiczków 160 i 190ml deserków? :wściekła/y:

czyli zły babka w aptece dala M.
Ola to tak jak ja wysłałam A. po żel do kąpieli Hippa a wrócił z Oilatum, bo babka powiedziała, że najlepszy i w ogóle ;-)

A u nas z nowości ostatnich 2 tygodni to bawimy się w "barum barum tryk" i Ada sama wstaje z pleców do siadu gdy delikatnie przytrzyma Jej się nóżki w kostkach. Robi brzuszki po prostu :laugh2: Początkowo podnosiła się powolutku, jak w zwolnionym tempie, aż mnie mięśnie brzucha bolały (albo ich brak :zawstydzona/y:), a teraz hop i już siedzi :tak:
I wracając do zabawek, nie mam zielonego pojęcia co zakupić, bo widzę, że te już się nudzą, owszem one jeszcze uczą, ale już nie pobudzają tak wyobraźni i zmysłów. Wyjęłam z szafy
Żółw Fisher Price + 4 kulki sensoryczne do1zł BCM (1481401282) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
potem taki zegar FP i książeczkę grającą i tyle, na książeczkę widzę, że jest za mała jeszcze.

Kasikz - co Ty kupowałaś? A tak a propo pisałas ostatnio o ząbkach Poli, po cichu zaklnęłam sobie, po pewnie zaraz Ada no i dzień później multum śliny, a dzisiaj przebija się górna prawa jedynka, ząbek już widać :tak: Póki co oprócz śliny zero innych oznak, może oprócz szybkiego nudzenia się :-p

Lili, sprawdziłam te Szymkowe spadki (z 3710 do 3370 w 4 dobie)
U nas stan zębów bez zmian, nadal 2 sztuki.
Co do żłobka, to jakoś założyłam, że do publicznego i tak się nie dostaniemy, a do prywatnego jeszcze jest czas, więc Szymek niezapisany. Ale chyba właśnie przygotuję wnioski i niech T podrzuci do tych państwowych - co mi szkodzi.

Może kogoś zainteresuje, bo chyba korzystna cena tych książek:
tracy hogg – Sklep internetowy KDC.pl – niskie ceny, szybka wysyłka gratis: Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław, Lublin

Nie dam rady dziewczyny odpisac. Sorki. Buziole dla was. Napisze że po ortopedzie i wg jego opinii /a jest znawcą w tym temacie) nóżka jest zdrowa. Póki co jeśli będą mnie chceili w instytucie to bede tam z Polca chodzić rehabilitacja wpływa ogolknie rozwojowo. Ale bardzo sie ciesze z tą nóżką:)
Lili -ząbki narazie ucichły.tfu tfu. u nas hiciorem z zabawek teraz jest . Pola do niej tak leci że śmieje sie i robie jej start:)
TANIO: FISHER PRICE Wesoła ciuchcia z magicznymi klockami - porównaj ceny tego produktu w sklepach internetowych za pomocą Radar.pl
Nam udało sie kupić w dobrej cenie używaną

Ostatnia edycja:
Just ja jestem chyba 562 na liście do żłobka:p

a jakie zabawki polecacie dla takich maluchów jak mój ,który próboje dopiero szturchać i neiporadnie łapać.z tym ze do łapania to chyba jeszcze daleko:) w ogole jakie zabawki na początek doświadczone mamuśki;)

a Lili z tą praca to fajny pomysl,wyjdziesz do ludzi i mała też:)

no wlasnie Julitka mój tak chrapal i mialam wrazenie ze ma zatkany nos wysoko,ale juz ok:) glutki nie wychodzą nawet jak probuje wyciagac i nei slysze by co stam bylo wiec dalam mu spokój.kulki skonczyly się ,a juz mialam podac inne po konsultacji z lekarką

a ja jutro znowu jadę pobiegać:) moją babcię zabiorę to pospaceruje ze Szkrabizną po lesie;)

Ola, już wcześniej pisałam u mnie najlepsza była mata rainforest FisherPrica, ale mieliśmy tą mniejszą prostokątną.
To u nas w żłobku to możemy się w pierwszym tysiącu nie załapać ;-), bo w naszej dzielnicy chyba jest najmniej żłobków państwowych, a najwięcej dzieci ;-)

A teraz Sz ma wszystkie swoje zabawki w nosie ;-) na chwilę się zainteresuje, ale jest to bardzo krótka chwila, już chyba miski plastikowe, pojemniki na żywność są ciekawsze ;-) a kosz na śmieci to super hicior ;-)

Lili, jaki wiosenny avatarek :-)

Kasikz, cudnie, że z nóżką już ok :-)

reklama
Just ja jestem chyba 562 na liście do żłobka:p

a jakie zabawki polecacie dla takich maluchów jak mój ,który próboje dopiero szturchać i neiporadnie łapać.z tym ze do łapania to chyba jeszcze daleko:) w ogole jakie zabawki na początek doświadczone mamuśki;)

GWIAZDECZKA gwiazdka EDUKACYJNA SMILY PLAY 0707 (1486616888) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Można przyczepić do łóżeczka i nawet jeśli dziecko nie umie złapać, to kopie nóżkami

MUZYCZNE CENTRUM AKTYWNOŚCI SMILY PLAY (1468802189) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
A to jeśli chcesz wydać trochę więcej kasy. Moja 8-miesięczna Siostrzenica "walczy" już z tym pół roku i jest zachwycona. Mój Młody po przestawieniu panela też ma zajęcie.
Ogólnie ta firma ma fajne zabawki i trochę tańsze od FP czy playskool

Lili cieszę się , że pomogłam:biggrin2: Ja tu rzadko zaglądam i bałam się, że uznasz, że się wymądrzam:zawstydzona/y:

Do góry