reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Witam ja przelotem wczoraj umyłam Lenuszka płynem 3w1 i dostałą uczulenia na cały ciałku.Noc nie przespana.No i mega problem z brzuchem przez te przepukliny, był u mnie dziś znajomy chirurg i powiedział ze będzie tak dopoki jej nie zoperujemy.Bo te kupki i gazy jej się klinują w tych przestrzeniach.Zmykam ją kąpać w kąpieli z mąką kartoflaną zobaczymy czy pomoże. CAłuje
Lili- właśnie miałam pisać że się mylę teraz jak widzę avatary bo kiedyś był tylko twój a teraz dużo osób taki ma:)
Gosiu spróbój może pomoże ta biogaia moja dużo bąków puszcza
Oluś jak napiszesz tak będzie pięknie jak moiżna to określić
JULITKO PRZYTULAM KOCHaNA I PAMIETAM
Daa za niedługo będziesz już tym mgr i nacieszysz sie spokojem.
właśnie Gdzie She, Jeżynka i carri??? no i Just I Lucy??
Kasikz Pola cudowna ale wyrosła
Szymusiu Myszowaty NAjlepszego na te 4 m-ce

Lili oj to chyba miałaś szczęście jak nie mieliście problemów brzuszkowych.
My dziś walczymy cały dzień. Kupy mu idą na potęgę i on spać nie moze przez to a jest mega zmęczony.

Kaira muszę kupić biogaję, jutro pójdę do apteki jak pójdę na spacer, niestety męża miała tylko dziś, bo pracuje jutro i wyjeżdża w poniedziałek.

Mysza wszystkiego najlepszego z okazji 4 miesięcy Szymka

Zaczęłam mu dawać smoczek, bo tylko by wisiał na cycku. Tylko uspokaja się na chwilkę a zasypia przy cycku i potem spać nie chce. Chyba kupie na próbę herbatę rumiankową też dodatkowo. A najlepiej to idę teraz do apteki dyżurującej.

KASIKZ wiesz tak przeczytałam o tych czerwonych policzkach i może to nic groznego.Wiesz moja Veronika często takie miała jak zęby jej szły a widzę że u Twojej Polci dwie jedyneczki już są wiec może górne sie pchją.Sprawdz dziąsła bo moja mała to czasami wyglądała jakbym ją umalowała takie poliki czrwone miewała.

Dzięki dziewczyny za komplementy dla Polusi
Motylku- właśnie chyba coś sie dzieje z zębami. Pola dzisiaj maruda straszna, marudziła nawet przy jedzeniu , kupka była zielona. Wiec chyba zebole
Mysza - sto latek dla Szymusia. Myszko u nas był katarek i kaszelek . i tak jeździłam sprawdzałam a okazało sie że to zęby:)
Julitko - pamiętamy i zaglądaj do nas

Ostatnia edycja:
Witam:) Mój mały coraz bardziej aktywny się robi, coraz mniej śpi w dzień. We wtorek byłam na ważeniu małego i jego waga to 4860g:baffled: przy czym jak dziś ważyłam się z nim na wadze domowej to wyszło, że ma już ok 5200g. Apetyt to on ma, gruby się nie wydaje być, widocznie tyle potrzebuje zjeść, w końcu urodził się z wagą 4200g. w dalszym ciągu walczymy z pępkiem, który jeszcze nie odpadł. Poczytałam w necie i wielu dzieciom odpada pępek nawet po 4-6 tygodniach:szok: Ostatnio załatwialiśmy chrzciny dla małego, które robimy za 2 tygodnie, ale bez szaleństw, takie skromne. Planuję kupić małemu matę edukacyjną. Mamy jedną, ale dostaliśmy ją, jest używana i mało zabawek ma. Myślę by zakupić ta matę MUZYCZNA MATA GIMNASTYCZNA FISHER PRICE L1664 (1466076779) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Ola, mnie też się podoba sugestia Just.
Mysza, buziaki dla Szymka z okazji 4 miesięcy:-)
Kaira, ja mam owieczkę, a konkretniej pieska z bijącym sercem i nie polecam, u nas się nie sprawdziło.
Gosia, Martusionek, Ola, Mysza,Lili, KasikzPati, śliczne Wasze Maluszki:-)
Wiola, GRATULACJE!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej, wstałam żeby popracować i najpierw allegro teraz tutaj :-p

Kasikz - u nas akcja górne zęby była dwa razy, ale zębów jeszcze nie ma, póki co cisza :tak:
Motyl - jak Ty tu będziesz tak pisać, to my hehe będziemy widzieć Twój suwak 10,15,20,25,30,35,40 i będzie nam się strasznie wydawało, że czas leci, ale niech leci i kolejne dzidzie będę tutaj z nami. Super, że Veronika będzie mieć rodzeństwo do ziuziania ;-)
Kaira - Just była stronę wcześniej, a She wraca do pracy 7.03 więc cieszy się Emką jak wariatka ostatnie dni :tak: Do Carri dzisiaj skrobnę, bo myślałam, że czyta i jak zobaczy wywołanie do tablicy to się odezwie :-p I na jakie zabawki się zdecydowałaś? A tak wracając do tych przepuklin czy one nadal wyskakują, czy to jest przy każdej próbie wykupkania się?
GosiaLew - jakieś małe tam problemy były, 3 razy czopek był i w użyciu, ale na pewno nie na taką skalę, a co mnie przeraża, że ten problem jest prawie u wszystkich noworodków naszych :-(

EDIT: 5:45 Trzeba było pocycować :laugh2: To jadę dalej ;-)

Wracając do problemów brzuszkowych znalazłam na allegro coś takiego - rożek antykolkowy, szczerze jak to działa nie mam pojęcia :dry: Czy na zasadzie, że trzyma ciepło czy coś tam jest innego cud działającego.
otulaczek przeciwkolkowy rożek MOTHERHOOD (1461973201) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Nieużywany otulaczek/rożek antykolkowy MOTHERHOOD (1476839059) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

EDIT2: Pobudkaaaaaaaaaaaaaaa wstaaaaaaaaaaaaać koniom wody dać tam-ta-ra-ra-ra-ra-ra-ra-ram-ta-pa-ra-ba, ale mnie dziś nosi :-D

Ostatnia edycja:
Witam z rana.
Nigdy nie myślałam, ze w niedziele o 6 rano będę kuchnie sprzątać ;-)No ale wczoraj już za bardzo nie było kiedy (chociaż P. i tak zmywał w dzień) a dziś to nie wiem czy też będę miała możliwość jakąś, bo jestem niestety sama a nie wiadomo jak tam Kubuś będzie dzisiaj.

Lili ja nie śpię od 5, małego karmiłam. Miejmy nadzieję, że te problemy brzuszkowe szybko miną u wszystkich dzieciaczków. Ja pamiętam, że Emilka Asi She też miała problemy brzuszkowe. A co otulaczka to ja go widziałam na własne oczy, bo my mamy część produktów Motherhood w sprzedaży.

Jeżynka to synuś przybiera prawidłowo. Mój wazy 3730, ale miał też inną wagę urodzeniową. Co do chrzcin to u nas dopiero pojawił się temat wczoraj kiedy robimy, ale nic konkretnego nie wyszło.

Kubuś tak niespokojnie śpi, najgorsze jest jak go ból brzuszka wybudza, bo potem spać już nie może tylko na rączkach.
Dziś też pójdziemy na spacerek, bo prognozują tylko -3 u nas. Koło 13 jest z reguły najcieplej.

Hehe Gosia ja dziś dupsko o 4:30 z łóżka zwaliłam, ale jeszcze do papierów się nie dorwałam, ale tak jak Ty mam kuchnię sprzątniętą, bo wczoraj to mi się leniwiec włączył, a od 15 w gościach byliśmy i wszystko cały dzień stało :zawstydzona/y:
A w kuchni już obiadek się robi dla nas i Ady i o dziwo czeka na stole śniadanie na A.:rolleyes2: No ale jeszcze śpi.

Aaaa i nie pochwaliłam się w zeszłym tygodniu w sobotę u nas na targowisku dorwałam parkę ludzi którzy sprzedają własne produkty
- wiejskie jaja - dziewczyny żółtka tak żółte - bajka :tak:
- serek biały - ach :tak:
- masło 4 zł za kostkę większą niż 250g, muszę ją zważyć, a smak? Niebo w gębie. :tak:
- maślanka - mniaaaaaaaaaaam :tak:
- śmietana - och :tak:
- mleko - pamiętacie mleko w butelkach, gdzie w szyjce robiła się śmietanka? :tak:
Nie powiem, jestem mega zadowolona, wzięłam od nich numer telefonu i w wolnej chwili zdzwonimy się i podjadę, bo też mają swój drób i inne typowe wiejskie pyszności, wędliny i w ogóle. A my w kwietniu tak czy siak świnia na hak, bo czas grillowania się zbliża ;-) Ja tam nie wiem, ale dziś czuję wiosnę w powietrzu. I oby oby przyszła, bo inaczej zwariuję już :-p

reklama
Lili no to nieźle Cie nosi, normalnie ADHD Ci się łączyło albo rzeczywiście wiosnę już czujesz, przebudziłaś się po zimie ;-)
A co do produktów to super, że znalazłaś takich dostawców.

Kuba śpi od 6 pewnie się zaraz wybudzi, ciekawe jak dalej pójdzie.

Do góry