reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Odnośnie gotowania Pola już przestawiła sie na gotowanie mamy więc szaleję dalej i zaczynam bardziej urozmaicać obiadki. Ostatnio robiłam tak jak ty wszystko na jednej podstawi ale teraz troche pokombinuje. Bo tak wszystko do siebie podobne:) Lili dawałaś ryż a ile mniej więcej ryżu tak na obiadek?

Polecam jeśli dajecie dzieciom kaszki zamiast tych samych cukrów sa super kaszki jaglane , owsiane i inne. Np.
KASZKA JAGLANA Z PEŁNEGO ZIARNA BIO BEZ CUKRU 250g • Ekozakupy24.pl
Tam są inne mozecie popatrzeć

Lili przyprawiam na oko ale tak właśnie szczyptę. Narazie żeby sie przyzwyczajała. Zaczelam od bazyli i tymianku

Ostatnia edycja:
reklama
Kasikz - dawałam ryż brązowy i na oko, w sensie takim, że wzięłam sobie bazę i potem zagęszczałam ryżem, podobnie robiłam z makaronem. A w jaki sposób zaczynasz urozmaicać?

A w sobotę moja mama jakbym słyszała Agatę " dwa gary gotować, musiałabym zwariować, zresztą Ty ze swojego i tak nie chciałaś jeść". Uśmiałam się hehe i zaczynam myśleć. Tylko, że my z A. lubimy zupy, ale rzadko jemy, bo "za chwilę" jesteśmy głodni :p

Angelka - Ada jak już mi się prężyła to właśnie w sposób jaki opisujesz, prosta jak struna.

lili ja tez tak uwazam bo mam znajomych przedstawicieli faermaceutycznych:) ale np tesciowa ktora zamawia leki twierdzi ze lekarze nic z tego nie mają.wiec juz sama nie wiem.a z drugiej strony zawsze jakis gratis czy tansza szczepionke dostanie na przychodnie niby a bierze kto potrzebuje.dzieki temu wlasciwie mam szczepionki w lodówie i placic nie muszę

as a podeslij kilka linków na priv apropo szczepionek.czytalam kiedys na twojej stronce co nieco i nie mowie ze sie nie boję,staram sie wybrac najbezpieczniejsza opcje po prostu.a mam zamiar infanrix hexa na poczatek.narazie zaszczepiony jest rotarixem po ktorym mial gorsze dni ale tego spodziewalamn sie bo tam zywe wirusy

kasikz ja tez mam z m dyskusje bo on zwolennik szczepionek oczywiscie tych platnych a ja i tak boje sie:p

dziecie cyca odmowilo butli 60 wypilo wiec doje sie wrr
Zaraz Ci podeślę na priv to co mocno ukrywane ,bo mam na filmach z you tube ,ale na ogólnym tego nie ma i mocno się zastanawiam czemu.
Do tego szereg artykulów i porównać ,ale to przed wieczorkiem.
Na 15 ma przyjść jakiś facet z niespodzianką ,więc trzeba trochę mieszkanie po psie do kultury doprowadzić :szok::szok::-D:-D:-D
A w ogóle ostatnim hitem powikłań poszczepionkowych jest SIDS .
Nie było przypadku ,żeby na SIDS zmarło dziecko nie szczepione i to też jest zastanawiające ,przynajmniej dla mnie.:szok::sorry::sorry::sorry:

Mam anginę gardło założone z każdej strony możliwej. M nie może wziąć urlopu na mnie bo mu nie dadzą teraz maja dużo zamówień i niestety. Przy Tomusiu dużo pomaga mi mama, a M jest zazdrosny o Tomusia bo jak on go trzyma to mały płacze a jak ja to zaraz cichutko.:-)

A co do karmienia to się boję ,żeby go nie zarazić wiec odciągam tylko, że tego pokarmu mam coraz mniej cholera chyba trzeba rozbujać cyce tylko jak lektatorem tak jak w szpitalu.

Najgorzej,ze nie dam rady nic jeść:no:

No i nadal chudnę już 14 na minusie ale do zrzucenia jeszcze dużo bo ważę 78 a chcę 64:zawstydzona/y:

A to żółwik od Tomusia dla BB cioteczek
Zobacz załącznik 330240
Jeśli masz anginę to karm go normalnie .
Jesteś chora to organizm wytwarza przeciwciała na ten szczep i z pokarmem mały je przyjmuje.
Odciągając laktatorem sporo tracisz ,bo dziecko lepiej wyciągnie i wymasuje niż najlepszy laktator.
Mi lekarka kazała przede wszystkim w chorobie jak najczęściej przystawiać małego i rzeczywiście był lekko zainfekowany ,ale szybko przeszło.:tak:
Choroba nie jest wskaźnikiem do odstawiania od piersi :no::-p:-p

Choroba nie jest wskaźnikiem do odstawiania od piersi :no::-p:-p
Pod warunkiem, że temp. Marty nie osiąga 39 stopni, bo potem to już kontrola mleczka. Martuś no właśnie ja karmiłam Adę zawsze właśnie dla tych przeciwciał co pisze As, grunt żebyś na Niego nie prychała i kichała, bo przez mleczko się nie zarazi.

No właśnie ktoś mi wytłumaczy dlaczego Wy tak od razu na dzień dobry ten laktator w łapska bierzecie? To z miłości do takich urządzeń czy co? Ja np do dnia dzisiejszego nie wiem ile ml Ada zjada. Dla mnie ważne, że najedzona i że nie woła co godzinę :p

Witam. My po wizycie i małą została zaczepiona tylko na wzw b gdyby potrzebna była operacja. Resztę za 3-4 tyg jak będzie starsza traktujemy ją jako wczesnniaka i tak będzie szczepiona,Decyzja mojej pediatry a ja się cieszę. Co do mleka mam ją dalej karmić swmoim bo jest najlepsze, a że kupy zrobić nei może to mam sie nie dziwić jak ma 3 przepukliny.Daje jej te bio gaia, i herbatkę na trawienie i efekty są lepsze, bo dużo bąków szczela i kupki zaczyna sama robić. Też kupiłam mega huggiesy w tesco za 55,56 128 szt.Spróbujemy Teraz zakładam papmper 3 a huggiesy sa większe. I też będę gotować mrozić przynajmniej wydam to na jakaś zabawkę a zdrowiej będzie sie żywić. Rehabilitacje mamy od 14 marca.
Dyskusja o sczepieniach się nigdy nie skończy, każdy powinien być świadomy powikłań poszczepiennych ale i powikłań po chorobach. Każda z nas ma już mega mętlik w głowie ale nie możemy się też tak przerażać. Wszystko jest dla ludzi, można poprzesuwać, rozdzielać, nie szczepić. Wybór należy do każdej z nas i nie powinnyśmy mieć uczucia w sobie że popełniam błąd.
Co do trzymania leków w lodówkach temperatura powinna być od do, i wątpie żeby w każdej aptece były super lodówki nie wspominając o przychodnich bo w mojej nie ma wyświetlacza temp. W mojej przychodni nie zdarzyły się żadne straszne powikłania poszczepienne oprucz gorączki i płaczu senności.
Lekarze mają ukłądy z firmami ale też są wyjątki wiec nie możemy wszystkich wkładać do jednego wora.
As- dzieki za priv. Moja pediatra sama zaproponowała odczekanie z krztuścem.
Już kiedyś pisałam dziecko do którego ja jechałam nie było sczepione było wcześniakiem zmarło SIDS. Duzo dzieci się zachłystanie własną treścią pokarmową, czy przydusi sie kladąc głowkę. Nikt jeszcze nie zrobił badań na ten temat więc nie możemy gdybać.
Ja się nie dziwię że jest takie ogólne rozdrażnienie bo każdy ma teraz dylemat.
Martusinek żółwik śliczny a twój M przesadza. Ja z moim też się cały czas kłócę, owszem zajmuje sie Lena ale też marudzi bo jest zmęczony po pracy przed pracą i wogóle jest zmęczony a ja siedzę w domu.Ciekawe kto nie będzie zmęczony jak ja wrócę do pracy.
Angelka- moja też tak robi i ma wzmożone napięcie.Ale to nie jest wyznacznikiem bo większość dzieci tak robi a nie ma napięcia:)
Pytanie ma ktos maskąotę z bijącym serdcem bo się zastanawiam nad zakupem no i czy warto kupować łóżeczko turystyczne bo to 2 zakup bo też sie zastanawiam czy warto bo jak będzie ciepło to chciałabym ją dawać na dwór spać na taras przed domem

Ostatnio edytowane przez moderatora:
As- Neurolog pozwoliła nie widział przeciwwskazań.3 razy się pytałam bo wiem że sie nie powinno podawać przy osłabionym czy wzmożonym napięciu mięśniowym. Ona stwierdziła ze ma być krztusiec acekularny,i będzie ok.Nie zrobiła na nas dobrego wrażenia i A powiedział ze już do niej nie pojedzmy a to niby jedna z najlepszych specjalistów w okolicy.
Moja pediatra mimo konsultacji (po to mnie tam wysłała) kazała odczekać aż będzie starsza przynajmniej jeszcze 4 tyg.
Ale moja królewna płakała a matka razem z nią a Za drzwiami babcia.

Lili a kombinuje już myślę co sobie gotuje i jak i jej podobnie tylko bardziej zdrowo i miksuje. Dzisiaj kalafiorowa z koperkiem.
No nie dzisiaj przestawiam meble. Miałam to robic później ale Pola dojrzała niska połkę z rzeczami, w zasiegu niej tylko trzeba do niej sie dostac co sie jej udało. Dywan z długim włosiem jest super. A stolik kawowoy jeszcze lepszy. No nic dzisiaj przemeblowanie bo robi sie dla niej niebezpiecznie

http://chomikuj.pl/m_czyzyk/gotowanie/dla+malucha/Gotowanie+-+przepisy,243463941.pdf

Tu są rózne przepisy

Angelka mj jak się pręży to też prosty jak strzała.

Lili to pocieszę Cię, ja nie mam nawet laktatora, kupię sobie żeby czasem ściągnąć i dziecko z tatą zostawić, ale to jeszcze mam czas.

U mnie znowu się zaczyna, spanie po godzinie, prężenie itd...

reklama
A, przypomniało mi się. Lili, Ty mocarz jesteś jak zamykasz (i potem otwierasz ;-)) jedzonko w tych słoiczkach po gerberach itp. Ja jak zamknęłam (i to ciepłe a nie gorące) to potem nie mogłam otworzyć :-) T też nie dał rady :-)

Dla Szymka zrobiłam między innymi ziemniaki ze szpinakiem - też zjadł :-)
A indyka przyprawiałam majrankiem, bo akurat wpał mi do ręki ;-)

Do góry