reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witam sie dziewczyny, juz po wszystkim, A się bardzo denerwował ale wsyztsko super wyszło.
Dziekuje za życzonka i pociechę jeśli chodzi o zdrowie Lenki. Dziś idę do pediatry to wszystkiego sie dowiem. W pt w nocy o mało nie dostałam zawału, Po jedzeniu Lenuch odbił ładnie 3 razy po tem jak zawsze ulewała, po jaki s15 minutach leżenia (zawsze łowka wyzej) jak spałą chyba chciał odbić albo ulać i się zakrztusiła Odwrót na drugą klepie w plecka a ona po kilku dobrych sekunadach zaczęła płakać dostałm takiej paniki ze nigdy mi się to nie zdarzyło.Dobrze Ze A był bo mnie odrazu doprowadził na ziemię. Kurdę robiłam to już tyle razy ale ze swoim dzieckiem jest wogole inaczej.Ona cały czas jest mokra i non stop ulewa.
Mała waży juz 5 kg ale jest drobna i malutka, na tych fotkach wygląda jak wielolud ale w rzeczywistości jest inaczej. Główka jej urosła o 5cm . Wiec jest ok. Dziś sie dowiem co i jak z tą rehabilitacja i kupię ten zagęstnik do mleka bo te ulewanie jest już niebezpieczne.
Gosiu ja też daję tą Biogaję i brzuszkowe problemy sa jakby delikatniejsze już tak nie płacze po zjedzeniu mleka. Ale kupki się nie poprawiły.
Olenko przytulam jak się czuje narzeczony Lenki
Julitko i co tam U Was
Aniołki jaki cudowny jest Twój Olafek:)
lilianko Dziękujemy wydrukowałm sobie i wklejam do jej pamiętnika na wieczną pamiątkę.
Zobacz załącznik 329694Zobacz załącznik 329695Zobacz załącznik 329696Zobacz załącznik 329697Zobacz załącznik 329698

reklama
Ja tylko na chwilkę.
Motyl - gratuluję Fasolki i spokojnej ciąży :)
Kaira - Lena cudowna!

A my dziś jedziemy kupić samochód-inwalidę, my wielcy przeciwnicy automatów kupujemy automat i już się śmiejemy co zrobić z nogą i ręką :p

gosiu nam bobotic pomogl a plakal w bardzo podobnych godz.ok 11tek i ok 19tej do 21 czyli kąpieli i jeszcze dłuzej

jeżynka to po co odciągasz skoro masz tyle mleczka?

u mnie ciut lepiej z cycami.z akcentem na ciut ale zawsze coś:) juz nie sciagam po 20ml ale 40-60. i to czasem 40 z jednego cyca a z drugiego malo.no i fakt ze nie siedze i nei cieknie po kropelce przez 30minut tylko sciagam krocej.ale chyba je pobudza to prawie wystarczajaco.juz mialam dzien ze wypil tylko 50ml sztucznego.
i noce wrocily do normy czyli 21-22 spanie, godz 2-cyce,5ta -cyce.6.40 łożko mamusi zamiast tatusia:)i 8ma pobudka
no i ćiwczymy rozciąganie na zabe:)ale mus to mus.a katarek tez juz lepiej.do leków zakladam sliniaczek bo po żelazie mialam calą góre upaćkaną:)

kairko narzeczony jak opisalam wyzej:) kiedy idziecie na rehabilitacje?
a juz doczytalam.sliczna myszka miki:)i jaki torcik! mi maly czesto się krztusi:( ostatnio przy cycu!nie cierpie tego bo denerwuje się choc juz troszke mniej.klade go glową w dół na kolanach ,potem chwila płaczu i jest ok.

śliczne te wasze dzieczaczki:) ostatnio tylko bobasowe zdj bym oglądala!!!

Ostatnia edycja:
Witam
Młody dziś od rana nie chce spać, może w końcu teraz uśnie na dłużej. Nie miałam kiedy nawet śniadania zjeść, dopiero teraz mi się udało a nie śpimy od 6.30.

Motyl koperek piję od kilku dobrych dni, conajmniej od tygodnia. No i gratuluję fasolinki :-)

Agata dzięki, koleżanka też mi właśnie polecała bio gaję.

Kaira cieszę się, że chrzciny się udały.

Lili automat dobry jest jak sie stoi w korkach i co chwilę się rusza, nie trzeba co chwilę biegów zmieniać :tak:;-):-D Ale fakt, że ja też wolę manualną skrzynię biegów.

Ola** cieszę się, że laktacja sie posuwa. Widzisz u mnie mleko aż tryska dosłownie i przy karmieniu zawsze mam mokry stanik, bo mi ścieka i bluzkę i naokoło wszystko zanim młody chwyci sutka

Hejka!

Lena cudowna, Olafek uroczy!

Kairko fajnie że się udało, i oprawa super. Córcia pięknie wyglądała...a ten tort to bym schrupała.

Lili ja się śmiałam jak zaczęłam jeździć automatem że tą nogę to muszę wiązać...ale w sumie w momencie się można przyzwyczaić. A w ręce telefon :-D :-D :-D gorzej jest później w drugą stronę, bo zapala się bez sprzęgła :-D

Gosiu ja też bobotic podawałam jak mi się te SS skończyły. U nas nie sprawdził się espumisan, choć niby skład prawie identyczny.

Ola to super że CIUT lepiej...zawsze to do przodu.

Jak zwykle weekend przeleciał w momencie...
W. niestety mocno chory, mam nadzieje że Szymka nie zaraził choć spędzili ze sobą całą sobotę.
Wyjazd nie wypalił, bo pogoda beznadzieje no i u W. się już zaczynało rozkręcać, a znajomi mają małego dzidziusia (6tyg) więc nie było sensu jechać.

Zastanawiam się jak W. chory czy szczepić w tym tyg Szymka, czy nie przełożyć na kolejny.
Swoją drogą to cały czas czeka na nas 2dawka.
Jak to jest... nic się nie dzieje jak są takie długie przerwy pomiędzy szczepieniami ?

Tylko bobotic jest po skończonym 4 tygodniu życia.
Kupię albo esputicon albo bio gaię

Dzięki dziewczyny za rady.

Gosiu ja używałam bio gai,a espumisan (czy jakos tak też ale nie pomagał) Jedyne co pomogło to dieta niestety. Bezbiałkowa od mięsa wołowego , po mleko , soję i inny nabial. I oczywiście inne uczulajace produkty, Przy ataku kolki nosicie Kubusia na samolot? To najbardziej pomaga tzn. obie rączki pod brzuszkiem a kubuś przytulonyboczkiem do ciebie a buzią do ziemi. Jak nie bedziesz wiedziala jak daj znać t o poszukam lub zrobie zdjęcie

Witam i na tym wąteczku.
Wreszcie odważyłam się i tu napisać.
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich mam.
Witam :Ja na szybko bo muszę się przygotowywać do tych chrzcin jeszcze do spowiedzi.
Lenuch kochany zrobiła postęp bo śpi po kąpieli do 24 a potem pobudka i o 8 znów zasypia.Dziś tatuś ja pilnował i odpadł o 4:)
A u neurologa: ma lekkie wzmożone napięcie prawostronne,a ja byłam pewna że lewo bo głowke daje na lewo i w lewo się pręży.Nie umie podnosić główki jak zwisa ale na brzuszku ładnie podnosi. Do rehabilitacji. Na drżącą dolną wargę i bródkę ( mamuśki mówiły że z zimna drzy a my mamy po 24 st a jej tak zimno)dostaliśmy witamine B6 po tabletce na dzień bo to jest niedojrzały układ nerwowy.Możemy sczepić ale szcepionka ma być z krztuścem acekularnym.
Mam pytanie bo moja Lena jak robi kupki ma w niej dużo nieprzetworzonego mleka taki serek,a wcześniej miał jednolitej kosynstencji czy wasze maluchy też tak mają.??
Kaira wiem ,że się przejmujesz małą ,ale z tego co piszesz to stan nie jest taki zły .
Takie nieprawidłowości ma sporo dzieci a zwłaszcza wcześniaki ,bo te to prawie wszystkie.:-(
Dużo cierpliwości Ci życzę.

Pooglądała sobie focie Waszych skarbów i poczytałam o małych troskach i kłopotach
i tak fajnie powspominać ..:tak::-):-):-)

gosiu my tez stosujemy esputicon i u nas ok...podaje jak sie prezy przez dluzsza chwilke i na Olafa dziala :tak: Trzymam kciuki aby i Kubusiowi pomogl....:tak:
motyl gratuluje!!!!!spokojnej ciazy zycze :tak:
kaira tort sliczny ale Lenka "slodsza" od niego ;-)
dziekujemy z Kluskiem za komlementy :sorry2:;-)
aaa mam pyt co z tymi szczepieniami...bo ja nie mam pojecia czy brac te skojarzone czy zwykle????? HELP.... :baffled:
bylismy juz na usg bioderek i wszystko ok...za tydzien 2 wizyta u pediatry no i tego urologa musimy szukac bo lekarz ktory robil usg obejrzal siusiaczka i powiedzial ze jednak musi go urolog zobaczyc bo juz sie troszke zrosla ta skorka :no::-( a przeciez ja lekko sciagalam :dry: oi dzis K pojechal do kliniki umowic termin a tam najblizszy na.........sierpien!!!:angry::angry::angry: no porabalo ich....:crazy:
wiecie co,normalnie Olaf robi kupke przy przewijaniu,tzn jak juz umyty i nakremowany i w momencie kiedy zakladam suchego pampersa....juz od tygodnia nie zrobil do pampka(zeby go przewinac bo kupka w srodku)tylko zawsze jak jest bez pieluszki :confused:
buziaczki dla wszystkich maluszkow :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Aniołki mój Szymek też tak ma...kupa idzie jak pielucha ściągnięta. Mnie to nie przeszkadza, bo jakoś mycie tej dupinki całej w kupie wysmarowanej nie sprawia mi większej przyjemności. A W. optymistycznie stwierdził, że jak zacznie siadać to go na nocnik będziemy przekładać i się szybko nauczy :-D
Wogóle to piękne zdjęcia robicie Olafowi... macie jakiś super sprzęcior czy umiejętności ?

Do góry