reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Lili no to dobrze ze sie brata pozbylas bo jeszcze by Was pozarazał. a w tym hotelu to przegiganci, jak sa niekompetentni to niech sie wypchaja, phi. A na zlot jedziecie z Adzikiem? co do ogrodu to fajna sprawa ale niestety wymaga to kupe roboty, wiem cos o tym;-)a nie zawsze sie chce i ma sie sile przy tym robic, kwiatuszki pieknie rosna ale trawa miedzy nimi jeszcze lepiej:baffled:. mnie tez zawsze wiatr dobijal a i zauwazylam ze Milo tez jest wrazliwy na wiatr, nie wrozy nam to nic dobrego:sorry:

reklama
Witajcie
U mnie też wiatr strasznie hulał. Myślałam że mi dach zerwie. Lena za to spała jak nigdy i dalej śpi:)Musi odespać problemy brzuszkowe.
Kasikz Najlepszego dla Poluni:) Jakie ona ma śliczne oczka.:8
Lili- super że Tobie się chce z tym ogrodem. My w tym roku tylko wyrównanie i dosianie trawy i dokupienie choinek żeby się odgrodzić od świata:D
Aga-Julia ma już takie długie włosy:) Jesteście już w Polsce?
Idę ogarnąć dom. Miłego week życzę jutro A ma wolne to w końcu spędzimy więcej czasu ze sobą

Hej Babeczki!

Kurde 8 stopni na termometrze, ale wietrzysko straszne...

Poluniu całuski i uściski z okazji ukończenia 6 miesiaca! Kasikz piękną macie córeczkę.

Aga śliczna Jula i taka już pannica...całuski na 13 miesięcy.

Zaraz doczytam tylko słyszę że chłopak się zaczyna budzić więc idę po uśmiech na dzień dobry.

Aaa i znowu wczoraj była awantura przy zasypianiu, u mamy na rękach był wrzask, u taty cudownie. W. go wkońcu chwilę ponosił i chłopak zasnął.
Mam nadzieje że się wkońcu naprawi i znowu będzie sam grzecznie w łóżeczku zasypiał i wystarczy że mama będzie głaskała po główce. Chociaż tyle że jak zaśnie to później pięknie śpi...dzisiaj od 22.30-7, szybkie papu i znowu spanie do teraz.

Miłego dnia!

Mysza a moze to bedzie jakis skok rozwojowy u Szymonka i dlatego takie problemy ze spaniem a moze zeby?

a my dzis idziemy do teatru:-D juz sie nie moge doczekac:)))))

słodki poranny sen mojego cycora P1010125.jpg

Ostatnia edycja:
Lucy no właśnie też Lili też pisała mi o tym skoku, ale zobaczymy.
Zęby chyba nie, bo raczej nie bolałoby go tylko w pobliży łóżeczka :-D i takie zachowania tylko wieczorem towarzyszą jak jest pora do spania...i przez godzinę jest cudowanie a później pada i pięknie śpi.
Cudny Cycor :-D jak słodziutko śpi.

A to mój Skarbulek:

Załączniki

• zalotnik1.jpg
    zalotnik1.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 44
  • uśmiech.jpg
    uśmiech.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Mysza masz racje, zeby raczej nie :))) a Milo tez cos z zasypianiem ma problem, juz nie spi o 17-ej tylko o 19-ej a jak go wkladam do lozeczka to smieje sie w glos i szaleje :)

jaki Szymonek cuuuuudny:))) a ten usmiech, no niezly amant Ci rosnie:))))))))

Ostatnia edycja:
Lucy dziękujemy :*
powiedz mi proszę co dajesz Miłoszkowi do picia ? I jakie ilości, bo ja sie zastanawiam czy podawać więcej.
Do tej pory pił 1x herbatkę - różnie nieraz 50ml , czasami 80ml no i teraz ten soczek z dodatkiem wody ok 60ml.
Ale tak sobie myślę czy nie powinnam mu więcej dawać piciu, zwłaszcza że kupki u Szymka takie twarde i co 2 dni...niby nie odczuwam tego, bo nie jest kapryśny, nie ma wydętego brzuszka. Ale może powinien więcej pić.

LucyF - tak na zlot z Adzikiem ,3 dni bym nie wytrzymała bez Niej, nie ma mowy, a po drugie tam jest mnóstwo dzieciaków, chłopy jeżdżą po torze, a my się bawimy w przedszkole :laugh2:
LucyF, Mysza - ale te Wasze chłopaki już nie takie noworodki tylko mali mężczyźni, czaderscy :tak:
Kaira - no my też jedziemy choinki w tym roku w tym samym celu - 80 sztuk nam wychodzi na 3 strony :confused2:

A kwiatki w tym roku idę po rozum i mam zamiar posiać co najmniej 2letnie, a nie jak w zeszłym roku jednoroczne :oo2: No, ale człowiek uczy się całe życie :tak: Co do trawy to na szczęście jest to konik A., więc w ogóle się nie przejmuję nią. Co do trawy między kwiatami, planuję w tym roku uparcie co 3 dni podskoczyć, bym potem nie spędziła w grządkach godzin na plewieniu. :sorry:

Kurczę wiatr tak hula, że w chacie wszystkie kratki wentylacyjne + komin śpiewają/gwiżdżą :confused2:

Lecę mięcho w marynaty wkładać i mrozić :tak:

EDIT: Mysza - ja daję Adzie tyle picia ile chce, raz w ciągu dnia jest to 10 ml, raz 300 ml. Przy dużym piciu potem pielucha w nocy mega mokra.

I a propo pieluch, my używamy huggisy, ale zaczął się problem w nocy. 3 huggisy używamy w dzień, 4 w nocy, bo 3 nie dawały rady, po tych 300 ml picia, ale kurczę druga noc 4 i doopa też nie dają rady, co prawda Ada nie przecieka, ale pielucha jest mokra, dupcia też, a Mysza i LucyF używacie pampersów i jak one się przez caląnoc sprawdzają, może muszę na noc pampersy używać? Tym bardziej, że w nocy jak Ada mi spała całą noc, tak teraz dosłownie na chwilę się przebudza 2 razy, pociągnie sekundy cyca i śpi i tak się zastanawiam czy to nie właśnie pielucha przeszkadza w spokojnym śnie.

Ostatnia edycja:
Mysza u nas z piciem to w ogole jest mega problem bo mlody czasami w ciagu dnia wypije 10 ml a czasami max 60 ml, pytalam o to juz trzech pediatrow i oni wszyscy mowia zeby nie zmuszac jak nie chce, ale ja sie caly czas tym martwie
Lili ja na swoim skalniaku sieje portulaki, piekne ale jednoroczne, wszyscy sie nimi zachwycaja bo kwitna do pozna i sa roznokolorowe. No a Adzik bedzie caly czas w wozku czy w jakims nosidelku na tym zlocie? co do pampersow to u mnie w zwiazku z mala iloscia picia w nocy tez nie ma za bardzo mokrej pieluchy.

Milo wlasnie wykonal pierwszy samodzielny przewrot z plecow na brzuch:)))))))))))))))))

Ostatnia edycja:
reklama
Lili ja używam pampków tych białych, Premium Care i w sumie Szymek ma na tyłku przez noc jednego, bo jak zasypia ok 22 i śpi do ok 7 to ja mu nie zmieniam.
I pampers bomba ale dupinka sucha.
Wogóle ostatnio "pożyczyłam" od koleżanki 1 pampka zielonego i wg mojej opini te białe są dużo lepsze, po tym zielonym Szymek miał wilgotny tyłek, nawet W. to zauważył, a ubraną pieluchę miał ok 3 godzin.

Jeżeli chodzi o picie to Szymek pije jak najęty, dlatego nie ma z tym problemów, tylko nie wiem czy mu więcej tego picia nie robić.

LucyF to super! Gratuluję kolejnego postępu.

Do góry