reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

doczytalam ale mam humor do d...wiec wybaczcie nie odpisze.rycze bo juz nie mam innego pomyslu.jak to moje dziecko noce na cycu wytrzymuje to ja nie wiem.dzis juz 150butli wciagnal na raty.a ja drugi raz sciagam systemem 7-7-5-5-3-3 i co? nic 10-20ml nawet raczej 10.nie mam sily:(
czemu kobiety maja pokarm,czemu mowi sie ze wystarczy czesto przystawiac.wielkie cyce i zero porzytku:(zalamana jestem.a juz myslalam ze jest lepiej
Kochana nie załamuj się ja mam 2 razy takie ja ty moje cyce i mam pokarm. Fakt ja nie daję wogóle cyca. Tak jak pisałam dostałąm leki na zatrzymanie pokarmu przez 6 dni bo miałam zero. U mnie Pomoc laktacyjana sie podała.Najpierw miałam ręczny laktator to mąż ciągnął a ja ściskałam cyc żeby leciało i tak przz pierwszy miesiąc teraz jadę elektryczynym ale to długo trwa dodatkowo ściskam cyc bo u mnie jest taki problem że ten pokarm mam wysoko.I mam dni teraz ze sciagam 250- 300 z 2 piersi ale też dni ze tylko po 30 z każdej.Nie poddawaj się, a swoją drogą dawaj ile masz zawsze każdy mililitr to dla niego bomba przeciwciał prezent na przyszłość bo i tak już karmisz aż 2 m-ce:)
Mamo Sówko- no to zapowiadają się bajeczne wakacje z uprzymilaniem czasu POWODZENIA
Myszko- ja zaczełam tylko jeśc ciemne pieczywo wiecej owoców i efekty są odrazu.Musze isć do maca napic sie coli i będzie git.
A my w tym roku gdzieś blisko pojedziemy o ile zdrowie pozwoli. Chciałabym nad morze.
Lili- podobno skorka z chleba działą cuda lepsza od gryzaków:) A jak ty się czujesz i jak relacje z A?? No jest się czym chwalić Sliczna zdow córeczka:) Kiedy moja bedzie taka wesoła i zwinna hmmm
A ja dziś już spokojnie w nocy. Lena jada w godzinach: 1,4,7,11,13,16,19,23. I tak codziennie. Własnie dałam ją na dwór niech się dziewczyna przewietrzy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny dzięki, musiałybyście mnie widzieć co ja robię w domu jak Ona tak się gimnastykuje, normalnie matka dziczeje z radości :) Ach cudowne momenty.
LucyF - co do febry to wczoraj swędziało, dziś już się wybiło, ale sobie z tym czosnkiem zapamiętam, a olejek z drzewa herbacianego zakupię dziś w aptece, mam nadzieję, że będą mieć :dry:
Kaira - no czekam by dziś podać Adriannie to skórkę od chleba, zobaczymy jak to będzie, póki co śpi po porannych ćwiczeniach. :-p
Mysza - u nas też był skok rozwojowy znowu 2 noce i Ada dziś zaczęła klękać do raczkowania i tak bosko się kołysać. Zobaczysz Szymek coś nowego za chwilę będzie umiał :tak:

Ok lecę odpisać dziewczynom na smsy bo póki co ogarnęłam tylko forum :zawstydzona/y: A jeszcze przede mną dziś tort warzywny dla Ady :-p

Czesc laseczki.
Sorki,ale nie dam rady podczytac.
krotko napisze co u nas.
Troche rzeczy juz mamy przewiezione do nowego mieszkania a przewoz mebli zaplanowany mamy na 19 lutego.

Mala dostala pierwszy raz szczepionke w raczke i nawet nic nie poczula...
Za to przez kolejne 3 miesiace nastepne szczepionki i te beda bardziej bolesne bo domiesniowe.

Jutro musze spakowac siebie i Julie i w pn lecimy:-)
Dobrze,ze pogoda malo wiele i nie jest zimno.

Pozdrowionka dla wszystkich

Ps.Pozniej wstawie pare foteczek Krasnalka bo byla dzis u mojej kumpelki ktora ja pilnowala i robila sesje zdjeciowa-hehe

Adusiu Wszystkiego Najlepszego:*
Lili Jeszcze niedawno były II krechy na teście , rosnący brzuszek ,poród, pierwsze ząbki i już pół roku mineło. a za niedługo znówu staranka.Cudownie dużo zdrówka na przyszłość

reklama
Do góry