reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

just ja sie wlasnie zastanawiam czy nie zaczac Mila uczyc pic z kubeczka, moze to jest sekret? a jak tam Twoi mezczyzni sobie radza?

reklama
Dziewczyny smutno mi troche. Nie wiem co robić. Bije sie z myślami walczyc o cycka czy nie. Dać sobie spokoj. Poli oczywiście butla lepiej smakuje cycka praktycznie już nie chce. Stad mleka coraz mnej juz w nocy nie wystarcza. Mam dwa wyjsca walczyc, choc łatwo nie będzie i przystawiać co chwile, zmniejszyc ilość butli a walczyć cyckami. Ale same wiecie co to będzie oznaczac. Kurczee... Pytanie czy Pola wogole będzie chciała walczyć. Nie wiem co robic. Czy olać sprawe już. I dac sobie spokoj.

Kaira – prawda stara jak świat, że najgorszym lekarzem dla dziecka jest własny rodzic siedzący w tym zawodzie, niestety. Trzymam kciuki i czekam na informację i zdrówka życzę.

LucyF – a dlaczego tak uparcie chcesz żeby pił? Kupki są twarde? Mi Ada tydzień temu zjadła na obiad pół słoiczka 180 ml obiadku, nie chciała, nie wmuszałam, widocznie nie była głodna. Tak było przez 3 dni. Pewnie za jakiś czas mu się odmieni znowu. A co do kubeczka, my też mieliśmy z tym epizod, bo Ada wyciągała rączki do naszych kubków. Spróbuj mu dać ze swojego kubka (tylko Go nie utop) jeśli będzie próbował pić zakup kubeczka ma jak najbardziej sens, bo po prostu zaczyna Was naśladować, jeśli się kubkiem nie zainteresuje, moim zdaniem zakup ok., ale na późniejszy czas.

Just – no to jak wrażenia po tygodniu, inne niż pierwszego dnia?

Kasikz – kurczę nie wiem czy powinnam się wypowiadać, bo cho*era przykro mi, kiedy piszecie o tych kryzysach cyckowych. Ale myślę, że najważniejsze te pół roku wytrwałaś, czyli tzw. najlepszy czas na karmienie. Ostatnio z A. na ten temat gadałam i kurczę niewiele z nas karmiło aż pół roku, zauważ, praktycznie dałyśmy radę Ty, She i ja. Za nami samym cycem karmi tylko Kaira,(nie wiem jak Ola_PM i Ola81) reszta leci system co najmniej mieszany, jak nie tylko mm. Kochana myśl tymi kategoriami, że najlepsze dałaś, a czy teraz jest to takie ważne, skoro Pola sama mówi „nie”? Wiem, że Ci trudno i smutno, bo ja sobie nie wyobrażam odcyckowania póki co, ale u mnie inny jeszcze aspekt się pojawia, dla mnie przygotowanie mm to katorga, a obiadki są ok. Posłuchaj siebie, czy jesteś wstanie tą walkę wygrać i wytrzymać protesty Poli? Bo to też o Ciebie się tu rozchodzi.

Lili no wlasnie nie wiem czemu sie tak uwzielam jak pies na pchły na to picie Miłosza......

She, Aga34 co u Was slychac? dawno nie pisałyscie

Ostatnia edycja:
Dziękuje. . Jutro wieczorkiem napisze co sie dowiedizłam.
Kasikz- karmisz ja przez 6-m-ce najważniejszych 6m-ce dałaś jej miliony przeciwciał i witamin dałaś jej wszysto co mogłąś najlepsze.Ja też marzę żeby do tych 6-mc dotrwać z tym pokarmem.Tym bardziej że odciągam laktatorem. Niemej wyrzutów sumienia. Jeśli nie chce a ty się już męczysz odpuśc sobie.

Ja tylko na chwileczkę...ale muszę się czymś pochwalić :-) :-) :-)

Pierwszy obiadek - marcheweczka :-) taka była pyszna...a matka skakała z radości :-D

2yoxw5z.jpg

20ue3c8.jpg

Kasikz - moja lekarka mówiła zawsze że 6 miesiecy spokojnie wystarczy . Ja obie panny karmiłam ze 3 miechy i odpuszczałam . Wychodziło nam obu to na dobre. Powodzenia!

o wlasnei ja tez myslalam co tam u dziewczyn...do she i Agi dorzucam jeszcze wywołanie daaa i niuchy:)
cudne zdjątka dzidziolków ,uwielbiam oglądać:)
Lili dzis pokazywalam M zdjecie pompek Ady bo napatrzec się nie mogę:)

no i Pola w wiaderku:)kasikz moim zdaniem(a mówię to ja która walczy o cyce) 6meisięcy jest jak najbardziej ok.moze niunia jest juz duzo wiecej niz mleczko,a Ty nadal dajesz cycka więc nie ma co się zadręczać nawet jak miałabyś już cycka odstawić:)

Miłosz w marchewce:) gratuluję mysza posiłku:)

kasikz podpisuję się pod tym co napisały Dziewczyny. Pół roku karmiłaś. Najważniejsze pół roku. Teraz jeśli Mała nie chce to po co się męczyć? Mój starszy Synek "odstawił" się sam jak miał 11miesięcy w ciągu kilku dni. Było mi bardzo przykro. Mój najmłodszy Synuś skończył 14 i nadal cycoli. Uwielbia cyca, woła "niam" i błagalnie patrzy. I z perspektywy czasu, zdecydowanie wolałam poprzednią sytuację, kiedy to mi było ciężko rozstać się z karmieniem. Ciesz się, że Malutka chce poznawać coś nowego poza Twoim mleczkiem. Że nie jest to okupione płaczem i Jej stresem. Pozdrawiam serdecznie.

reklama
Cześć dziewczyny, melduję, że jesteśmy już w domku, ale nie wiadomo na jak długo, bo jutro jedziemy na konsultacje i córcia może z niej nie wrócić, bo ją od razu wezmą do szpitala. Ja bym wolała, żeby to było dopiero za tydzień, żeby trochę nacieszyć się starszym synkiem, który bardzo za mną tęsknił, a tak to ja znowu całe dnie w szpitalu, w nocy laktator, oj będzie ciężko. Malutka jak pewnie wiecie urodziła się 2 lutego o godz. 9:45 ważyła 3440g i mierzyła 58cm dostała 10p. w skali Agpar. Ma niesamowity odruch ssania, strasznie mnie objada, aż wyję z bólu i jest cudowna.
Zobacz załącznik 325066
Teraz spadam, bo miałam ciężką noc.
Gratuluję wszystkim rozpakowanym ostatnio mamuśkom!

Do góry