reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Agnieszka, już dawno odpuściłam. Wszystkie okna wyślinione i obpalcowane. Na domiar złego szafka rtv z lakierowanego mdf-u, szafki kuchenne też, stolik kawowy szklany i szafka ze szklanymi drzwiami. Gdzie ja miałam wyobraźnię, urządzając mieszkanie, to a nie wiem. Wszystko wiecznie ufaflunione. Moje dziecko jeździ językiem, nosem i wysnarowanymi żarciem łapkami.

U nas "nie wolno" rozumiane jest jako "przyspiesz".

No właśnie te pobudki po 20 razy mnie dobiły. Teraz jest lepiej. Choć dziś pobudka o 2 i usypianie do 4:30 zaliczyłam...oczywiście skapitulowałam i był cyc, który rak do końca nie pomógł. Za to rano kupa pupę odparzyła, więc może coś z brzuchem?

reklama
Plenitude - a jak Ci Zoja śpi? Zdarza jej się w śnie usiąść i walnąć się na glebę gdzie popadnie? Adrianna mi tak robiła i nie mogłam mieć takiej barierki, bo mogłaby sobie kręgosłup złamać, już lepszą opcją była gleba na ziemię, do której z takiego łóżeczka nie jest daleko. Natomiast Weronika mogła już w tym czasie spać w takim łóżku i dokładnie z taką barierką.

Miłego siwienia dziewczyny. :-p

Hej dziewczyny.
Julcia bardzo chora. Nie mam sil nawet pisac. 5 dni juz prawie nie spimy. Jak sie wykaraskamy z tego napisze.

Prija, trzymaj się tam! Zdrówka dla Julci!

Poratujcie mnie proszę pomysłem, co się stało. Stasio dostał jakiegoś uczulenia. Na buźce go wysypało, na rączkach i nóżkach też ma pojedyncze ogniska. Zachodzę w głowę, od czego to. Od niepamiętnych czasów nie wprowadzałam nic nowego do diety, ani jego, ani mojej. Kosmetyków używamy tych samych, co zawsze, kierując się zasadą niezbędnego minimum (i ja, i on). Proszek do prania ten sam od zawsze, nie używam płynu do zmiękczania. Gdzie jeszcze może być przyczyna? A może uczulił się na coś, co wcześniej dobrze tolerował? Tylko jak do tego dojść.... :(

Miałam cichą nadzieję, że to może po szczepieniu MMR, bo czasem się robi wysypka, ale jednak wybitnie alergicznie mi ta wysypka wygląda, mamy też suchą plamę na nóżce i rączce... No nic, na razie będę obserwować. Po dwojgu rodziców-alergików nie spodziewałabym się dziecka bez alergii :(

Cześć dziewczyny,

oj dawno mnie nie tutaj nie było bo zakończyłam moje staranka, niestety z marnym skutkiem, ale mam prośbę: gdybyście chciały pomóc choremu dzieciątku, to podam wam nr KRS. To córeczka moich znajomych. Ma roczek i całą masę uszkodzeń, które wymagają rehabilitacji. Udało mi się załatwić im fundację, która małą przygarnęła. Przyda się każdy grosz. Natalka ma kłopoty z oddychaniem i nie przełyka co powoduje, że ma rurkę tracheotomijną. Jej rodzice a moi bliscy przyjaciele, nie słyszeli nigdy jej głosu, a dzieciątko nie poczuło nigdy smaku jedzenia. Musi być karmiona przez sondę. Bardzo proszę o pomoc w ich imieniu.

Zobacz załącznik 666889
A tak na marginesie, to widzę, że Lilianka nadrabia za wszystkich :) Moje gratulacje kochana!
Buziaki kochane moje :tak:

reklama
Do góry