reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Emka no wiesz królik nozyczki i heya :) w pierwszą noc obudziła się 2 razy ale napiła się łyczka herbaty i spała. W drugą nic było to samo tylko że dłużej spała a wczoraj tylko się do mnie przytulila...

Pleni, to cudne wieści :) A tak się martwiłaś. Odcycowywanie nocne super na razie. Mąż w nocy wstaje, czary mary i dziecko śpi. Około piątej już się nie daje uśpić. Cycuśni bierzemy się za zabawę. Tzn . zazwyczaj on się bawi a ja dogorywam na dywanie, łypiąc czujnym okiem, bo to nie jest moja pora... Zobaczymy, co będzie dzisiaj, bo kolacji nie zjadł. W ogóle dzisiaj fatalnie z jedzeniem. Noe wiem, czy zęby, czy to po szczepieniu, dzisiaj 5.doba po MMR. W każdym razie jak się przebudzi, może być głodny. Robi wreszcie "brawo brawo", ale nie sam z siebie tylko na komendę. Robi też chyba pa pa, po swojemu. Muszę się jeszcze przyjrzeć.

Oliwce gratuluję odsmoczkowania!

Pleni, powodzenia w odstawianiu. A Ty w nocy karmiłaś? Mam wrażenie, że wszyscy patrzą na mnie wielkimi oczami, że z nocnego karmienia rezygnuję. Nawet internistka u której nostatnio byłam i się zastanawiała, jaki lek mi dać, rzuciła tekstem : "Rooooocznyyy??? A to on już pewnie tylko w nocy się przystawia" Hm. Ja robię dokładnie odwrotnie. To dziwnie? Widzę po moim synu, że wreszcie coś słusznego zrobiłam...

pleni cieszę się z dobrych wieści i dziękuję za pozdrowienia :-) buziaki :-)

matita pamiętam, pamiętam i mocno trzymam kciuki żeby wszystko było ok, daj znać jak sytuacja &&&&&

kat no to może się w końcu zaczniesz wysypiać :tak:

a moja łobuziaczka dalej swoje feneberie hehhe, wczoraj po basenie (byliśmy pierwszy raz) usnęła jak kamień na 4 godziny a dzisiaj w południe jak zaczęła być senna i ją uśpiłam to dwie godziny "spała" ale musiałam ją w tym czasie karmić, raz udało mi się wyjść na pół godziny a tak to taka czujna że nie ma opcji żebym ją samą zostawiła :sorry2: ale ten czas pędzi, uświadomiłam sobie że nie długo będzie miała 4 miesiące :szok: a do Polski wybieramy się na Wielkanoc to będzie miała już pół roku
musimy kupić jej jakiś inny fotelik samochodowy bo to nosidełko jest dla niej już ciasne zwłaszcza w zimowym kombinezonie, polecacie coś??

reklama
kat u nas sajgon cały czas, mała je cyca i w ciągu dnia i w nocy. W nocy tak 2 razy je, ale bywają noce że ma cycka w buzi większość nocnego odpoczynku ( jak dla kogo :-D)

Do góry