reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

lili no tak, takie to proste a mnie trzeba łopatologicznie:-D Wizyta w najbliższą środę... Już zaczynam się lekko spinać;-) Bóle ucichły zanim zdążyłam wrócić po tej pierwszej wizycie do domu i odpukać do tej pory się nie pojawiły. więc chyba naprawdę to był tylko stres... Teraz też jak tylko pomyślę o środzie to... ale zaraz pukam się w głowę i odwracam myśli czym tylko mogę. A twoje samopoczucie jak? Choinki już bezpieczne?;-):-D

reklama
Enya oczywiście,że myślałam aby zrobić prawko,ale póki co jest to niemożliwe ze względów finansowych.

Anty to się udalas z pytaniem co jest w grudniu:D.jestem w stanie uwierzyć,że twój kolega może mieć taki problem z dzieckiem.wspolczuje mu bardzo.u nas kolki pojawiają się juz sporadycznie,zazwyczaj gdy mały łapczywie je lub pije.

Magda skoro Zocha nie ma jeszcze ani jednego zeba to może faktycznie ten brak apetytu spowodowany jest wyzynaniem się ząbkow.mnie idzie ósemka na górze i nie mam sił chwilami.

kaira.koleżanka ma córkę 1.5msc młodszą od Janka.lekarka zasugerowała,że mała może mieć wzmożone napięcie gdyż leżąc zaciska pięści i unosi się tak jakby chciała usiąść i potrafi wytzymac w takiej pozycji nawet kilka minut.polecilam tej koleżance naszą rechabilitantke ponieważ obejrzała ona filmik który nagrałam jak ta mała się zachowuje i ona sama stwierdziła,że ta mała nadaje się do re habilitacji,ale koleżanka twierdzi,że jej dziecko jest zdrowe,że poprostu jest silna,że się tak unosi,że tak ma:/.

A u nas pada śnieg i śnieg z deszczem:-(. Powiedziałam ostatnio Ali gdy jeczala widząc lalkę w reklamie,że dostanie taką na święta,jak śnieg spadnie to Mikołaj jej przyniesie.no i dziś gdy zobaczyła,że pada śnieg przybiegła do mnie i mówi"pada tam-pokazuje na okno-już swinta:D mitolaj.lala dla Ali:D teraz:D

Lili no właśnie takie mam myśli, o tej anemii. Byłyśmy dzisiaj u lekarza i jutro rano jedziemy na badania - krew + mocz. Wzrost ma na 75 centylu, a wagę na 50, a wcześniej szło równo. Pediatra zaczęła się martwić, więc to słaby znak. Mam nadzieję, że jutro się wyjaśni. Dostałyśmy też kierowanie do kardiologa, bo trzeba skontrolować dziurkę w serduszku i neurologa - bo ma to zmniejszone napięcie mięśniowe i asymetrię. Chodzimy na rehabilitację, ale na wszelki wypadek mamy iść.

karola a to cwaniurka z Ali:-D Uśmiałam się z niej. Ale śnieg???:szok: Niech się nawet nie pokazuje:wściekła/y:
magda mam nadzieję, ze z Zosią to nic poważnego...

Anty oj tak cwaniara to z niej jest;) jak uslyszy cos co jej dotyczy,koduje w glowie,a pozniej powtarza.wogole ostatnio bardzo sie rozkrecila z mowa.powoli sklada slowa w krotkie zdania typu mama je,tata chodz,tata jest tam,lala usiadz,mama wstan itp,a jeszcze niedawno zalilam sie dziewczyna,ze ala nic nie mowi:)

Magda &&& Zeby to nie bylo nic powaznego.

Dziewczyny, przepraszam, że tak od czapy i nie na temat, ale muszę się zwierzyć.

Mam taką kaczuszkę do kąpieli. Dostaliśmy ją pod choinkę dla dziecka, jak byłam w pierwszej ciąży. Zachowałam ją, bo uznałam, że przecież kiedyś na pewno w końcu urodzę. I tak sobie leży ta kaczuszka na półce i...i muszę ją komuś oddać. Kompletnie nie jestem w stanie jej dać Stasiowi. Wydawało mi się, że rzeczy to tylko rzeczy, jakie mają znaczenie. To mi pokazuje, że jednak mimo wszystko człowiek do końca się pogodzić z pewnymi sprawami nie jest w stanie. Nie ruszają mnie rocznice, święta zmarłych, zdjęcia z tego okresu itp. A rusza mnie Bogu ducha winna gumowa kaczuszka. Chyba n jestem mniej ze stali, niż mi się wydawało. Mąż ją chciał dzisiaj dać Stasiowi do kąpieli. Kazałam mu kupić inną. A teraz łzy mi ciekną.

Zaraz was doczytam...
Kat...nie oddawaj tej kaczki...z czasem bedziesz zalowac.zostaw ja.zobaczysz.ze przyjdzie taki dzien ze podarujesz ja Stasiowi z radoscia.opowiesz mu historie i rodzenstwie.a on na pewno bedzie szanowal kaczuszke i bedzie traktowal ja jak swoj skarb. Bo to kaczuszka mojego braciszka lub siostrzyczki. A nawet jak nie podarujesz jej mu jak bedzie maluchem to moze kiedys jak bedzie juz doroslym chlopcem mu ja podarujesz...wtedy on podaruje swoim dzieciom? A moze jako taka babunia sama podatujesz wnukom? Mozesz im wszystkim opowiedziec super historie...nie tylko ze tam"w niebie jest...sa...ale ciekawa historyjke z kaczuszka

Kaira no tak...ja tak patrzalam jak mialam rodzic... warunki na Ligocie okripne.te lozka masakra"ale wiedzialam ze sa najlepsi specjalisci i sprzety...no i moze to urtaowalo moich chlopcow...przeciez pozniej ta historia we Wloclawku z blizniakami...dokladnie jak u nas.""tylko ze u nas nie czekali tylko cieli...chlopcy byli juz sini...lekarze potem mowili ze mogli w nocy ciac....

Magda oj ciesz takie postepy jak moj Domis zaczal chodzic to sie poplakalam hihi

Karola Ala jest czadowa hihi sie usmialam. Uwielbiam dzieci i ich teksty

Lil haha sasiadka wspolczula...hmm a mize zazdrosci? Mi tez nie raz mowia ludzie ze wspolczuja blizniat....durni...jak mozna wspolczuc dzieci?ja to bym mogla i w desczu i w sniegu nawet na nogach z moimi isc i bylabym moze i zmeczona ale szczesliwa ze sa...no ale mu aniolkowe inaczej na to patrzymy.

reklama
Madziu mamy przepukline pachwinowa wieznaca jedna juz zoperowana teraz druga strona.
Bibianko ja Z racji swego zawodu czesto odwiedzam.szpitale i Csk na sama mysl mnie podnosi ale mialam lekarke i zabezpieczenie anastezjologiczne. Wiedzialam.ze mala.zajma sie najlepiej jak.potrafia nie mylilam sie choc jedne pielegniarki neonantologicze myslalam ze udusze takie wredne. Nawet po fotkach widac ktora zmiana miala bo mala byla wykonczona ich zabiegami. A dzieciecy odz. pediatraii porazka totalna zafundowali mi wiele wrazen ze starsza corka. Dziekuje bardzo. Ale poszlam na ta chirurgie bo blisko do.domu do.Lenki i maz bedzie.mial mozliwos szybkiego podjechania z jedzeniem.

Karola bardzo czesto niektore mamy twierdza ze jak super ze ich dzieci wieku np 3 mc sie juz tak piekbie przewracaja ale ze przytym wigina sie w CTo taki szczegol.

Do góry