reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Hej wyglada mi to na tradzk po prostu. Generalnie sam zniknie. ( mozna kabinowac z kapielami w mace zimniaczanej ale na busi to gorzej) Nie smaruj na pewno oliwkami zeby nie zatykac porow.

Katherine wygląda na trądzik, tylko natłuszczaj emolientami, jakby zaczęło ropieć to idź do lekarza. Jak wygląda u niego za uszami? A że jest śliczny to nie ma wątpliwości. Zawsze jak jest cieplej to to będzie bardziej widoczne.

Bo gdy występuje za uszami i w zgięciach rak i nóg to wtedy można podejrzewać alergię na coś, cokolwiek co Ty zjadłaś, czy jak Staś zje jak już będzie jadł inne posiłki prócz mleka.

Acha, dziękuję za wyjaśnienie. Nie, łapki, nóżki i tułów ma ładne, gladziutkie.

Jeju, co ten moj syn znowu wymyślił. Tak to cały dzień na cycu wisiał, juz się zaczynałam frustrowac, bo ledwo skończył,.juz chciał na nowo. A w nocy nagle czary mary. Zjadł o 10, ja zasnęłam jakie przed 12, obudził mnie dopiero po 4. Przespał jedno karmienie, pociągnął ciurkiem ponad 6 godzin! A zawsze mnie budził, robił sobie jedna przerwę ok.4h a tak to częściej wcinal. Nic mu nie bedzie od takiej długiej przerwy? Moje piersi były lekko 'zdziwione'. Normalnie mam miękkie piersi cały czas i nic nie cieknie, teraz się zdążyły porządnie napełnić.

Kuuuurcze, no... To się rozwija. Ta wysypka zlazla juz na dekolt. Chyba nieprędko się z nią pożegnamy. Może powinnam do dermatologa pójść? Tylko czy każdy dermatolog zna się na noworodkach? Żeby jakiejś tetracykliny nie przepisał bez sensu.

Ostatnia edycja:
katherinne - wysypki u dzieciaków i trądziki nie znikają od razu, trzeba czasu, wietrz pomieszczenie, w którym on przebywa. Co do przespanego jedzenia, nic się nie stanie, brzuszek odpoczął od jedzenia, Ty się wyspałaś, cycki napęczniały, także wszyscy są zadowoleni. :-)
Dziewczynki jadły ok. 22 i potem ok. 4 rano i to praktycznie od 1mż. Także to jest normalne. Czasem się budziły jeszcze o 2 w nocy.

A dziewczynki z katarem po pas, ja również, a. również. :-)

reklama
Lilijanna trafiłaś w 10 :-D mój M wrócił a dzisiaj już pojechał.:no:
Przyjechał w środę więc pojechaliśmy na zakupy i z Oliwką na pobranie krwi. Darła się jak jaźwiec :szok::baffled: i nawet pogryzła pielęgniarkę, która ją trzymała za rękę:laugh2: umie się dziewczyna bronić. W czw musiałam nagotować jedzenia do słoików bo M miał już w pt jechać, ale nie mieli ładunku i dopiero. albo już dzisiaj pojechał. U nas pogoda fatalna. Jak odwoziłam M, modlilam się żebym jakoś szczęśliwie do domu wróciła. U mnie dzisiaj Oliwka przechodzi samą siebie. Miałam iść na 9 do kościola to mama dzwoni że nie może sobie z nią poradzić, że płacze i nie chce jeść. Więc na sygnale wracałam do domu. Więc w sumie nie pójdę dzisiaj do kościoła bo u nas są tylko 2 msze a na tą drugą idzie mama i nie będzie przy kim tego Małego Rozdarciucha zostawić;-)
Kat u mnie Oliwka miała trądzik ale tylko tyci, tyci pod noskiem. Góra 20 pryszczyków. Mam nadzieję że już dalej nie będzie się posuwał. A smarujesz czymś? Ja mam taki świetny krem lipobase. Ale nie wiem od kiedy można go stosować, bo nie mam ulotki :baffled:

Do góry