reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Ok wczoraj na forum nie weszłam już, a jak dzisiaj raniutko weszłam to takiej ulgi dawno nie czułam :-D:-D:-D Asiu jeszcze raz bardzo się cieszę i gratuluję, że mimo tego całego zamieszania masz już uparciuszka-Emi przy sobie :-)

Karolcia81, Julitka80 - kciuki zaciśnięte :tak:
Ola** - dobrze, że jesteś, kto to widział tak się bunkrować ;-)
Kaira24 - ale ten Twój A, musi Cię kochać :tak:
Aniołki - a nie masz szwów rozpuszczalnych, czy nie można było dać? :sorry2:
Aneczka - zdolnego masz tego męża, w ogóle jak piszesz to chyba skarb Ci się trafił, nie? :laugh2:
Katkaa - a co czytasz? :blink:
Ewela28 - super wyglądasz ;-)

A my o 12 uzbroiłyśmy się w folię przeciwdeszczową, bo kropiło i mimo wszystko poszłyśmy na spacer. Jeszcze dobrze za furtkę nie wyjechałam, a mojej Córci już nie było :-p Normalnie szok, bo w domu oczy jak 5 zł ;-) I przed chwilką wróciłyśmy, bo mega czarna chmura szła, no i teraz leje, więc się nam udało. A Ada dalej śpi w łóżeczku, bo Ją przeniosłam, żeby się dobudziła, a Ona dalej w kimono :laugh2::laugh2::laugh2:
Załatwiłam dziś becikowe, teraz tylko czekać na pieniążki.

I taka moja uwaga i współczucie dla listopadówek i grudniówek - jako, że u nas dzisiaj 12 stopni, to ubrałam Adę w sweterek taki troszkę grubszy i o jejciu już Wam współczuję wetknąć te łapeczki w te sweterki, śpiworki i w ogóle grubsze rzeczy. Nie ma to jak na początek body :-p;-):laugh2:

reklama
Dziewczyny...jestem....
Moja fasolka ma 0,35 cm....i jest serduszko!!! Troszkę wolniutkie bo 90 uderzeń na minutę, ale gin powiedział, że widocznie dopiero zaczęło pracę i mamy być dobrej myśli. Następna wizyta za trzy tygodnie....nadal l-4 i duphaston...
a co do tych plamień....to nic złego się w okolicach fasolki nie dzieje...widać taka moja uroda...a skoro po tych krwawieniach ona nadal się trzyma to musi być dobrze....
No i moja ciąża o tydzień młodsza niż na suwaczku, ale na razie nie zmieniam....
Dzięki za kciuki.....

NO TO SUPERASNIE :-) serduszko niedlugo sie rozkreci hihi a teraz czekam na jakąs fotke dzidzi :-) i juz koniec zamartwiania się, teraz to juz zakupy dla maluszka (jakis prezencik za to ze tak rosnie ;-) )

She nie mogę się doczekać na szczegółową relację z wczorajszego dnia, ale rozumiem, że teraz jesteście z Emi zajęte poznawaniem siebie nawzajem :-)

LucyF w moim harmonogramie na ten tydzień przyjście na świat Alana jest jak najbardziej uwzględnione :-) Próbuję mu to przekazać, ale zobaczymy czy mnie posłucha ;-)
G słyszał, że spacery pomagają w rozpoczęciu akcji, więc wczoraj mi nie darował i zabrał mnie na spacer. Chyba z godzinę chodziliśmy po osiedlu i może rzeczywiście to pomaga bo potem odeszła mi spora część czopu. Ile go jeszcze zostało to trudno powiedzieć bo nie wiem ile tego śluzu mogło się tam zgromadzić, ale w każdym bądź razie jesteśmy na dobrej drodze :tak:. Pewnie z tych emocji nie mogłam wczoraj zasnąć. Udało mi się to dopiero ok. 3 nad ranem a o 6 trzeba było wstać do pracy, więc trochę niewyspana teraz jestem.

Mysza ja słyszałam, że do prania ubranek dla niemowlaka nie należy używać płynów zmiękczających, bo one są generalnie zapachowe i mogą uczulać. Czy Ty masz jakiś specjalny płyn dla takich maluchów?

Lilijanna muszę przyznać, że w przypadku męża to faktycznie skarb mi się trafił (i tak też go nazywam) :-) Przyznam, że zanim go poznałam to byłam przekonana, że nigdy za mąż nie wyjdę, a teraz widzę, że warto było czekać :tak:
Coś w tym jest, że dzieciaczki lubią na dworze zasypiać :tak: U mnie wciąż jeszcze pełnia lata, nawet klimatyzacja w domu wciąż jest włączona bo inaczej jest za gorąco, ale ostatnio kupiłam Alanowi kilka bluz i sweterków na chłodniejsze dni, bo pewnie już niedługo takie nastaną :baffled:

Karolcia81 super wieści :-) Serduszko na pewno szybko się rozkręci aby potem pod koniec znowu nieco zwolnić :tak:

A pozostałe dziewczynki, które miały dzisiaj wizyty lekarskie? Co nowego u maluszków?

Lili ja tak tylko czasem wpisze w wyszukiwarke tydzien ciazy i czytam pierwsze kilka stron, bo opisy czesto sie roznia miedzy soba i niestety domyslam sie ze nie wszystkie pokrywaja sie w 100% z prawda, ale tak tylko orientacyjne narazie patrze, a jesli chodzi o pewniejsze zrodla to lekarz polecał mi ksiazke empik.com - W Oczekiwaniu na Dziecko. Poradnik dla Przyszłych Matek i Ojców - Murkoff Heidi, Hathaway Sandee - 47,49 zł ktora ma też 2 nastepne części pierwszy rok zycia empik.com - Pierwszy rok życia dziecka - Arlene Eisenberg, Heidi Murkoff, Sandee Hathaway - 51,99 zł i empik.com - Drugi i Trzeci Rok Życia Dziecka - Eisenberg Arlene, Hathaway Sandee, Murkoff Heidi - 61,49 zł no i tak sie powoli czaje na ta pierwsza czesc

Karolcia, super ze serduszko bije, jesli ciaza jest mlodsza o tydzien to i tak fajnie ze juz widzialas serduszko bo to chyba roznie bywa, moja ciaza tez wyszla na poczatku mlodsza o tydzien i pewnie teraz tez tak bedzie wzgledem OM bo ja owulke mialam nie w 14 a w 21 dc wiec stad ten tydzien, serduszko widzialam w 8 czyli w 7tc. Dobrze ze z tym plamieniem lekarz Cie uspokoil. 3mam kciuki za Ciebie i fasolinke :-)

A ja bylam dzis u mojego ginka (dowiedzialam sie przy okazji ze mozna sie do niego normalnie na fundusz dostać zapisujac sie tego samego dnia- normalnie szok ze nie musze sie z jakims wyprzedzeniem umawiac do ginekologa-endokrynologa na NFZ) no i tak mi przez mysl tez przeszlo zeby czasem nie isc prywatnie tylko wlasnie na fundusz, a co, skladki przeciez place) No i dostalam skierowanie na USG wiec jutro sie wybieram, juz sie nie moge doczekac, z jednej strony troszke sie obawiam zeby bylo ok, ale z drugiej sama sie pocieszam, ze mam objawy ciazowe, choć np samo zmeczenie jakos mniej intensywne niz wczesniej, ale piersi nadal pobolewaja, szczegolnie w nocy i rano i takie ciagniecie czasem czuje w dole brzucha wiec mam nadzieje ze moja macica sobie ladnie rosnie a razem z nia fasolka.

Karolcia no super wieści, a suwaczka nie ma co zmieniać, bo te terminy i tak będą się zmieniały co chwilę.

Katkaa ja właśnie mam tę książką w "Oczekiwaniu na dziecko" tych autorów.

Ostatnia edycja:
reklama
lili ja mam szwy w srodku a na zewnatrz tylko kilka zeby slad byl mniejszy :p no i musieli mnie w srodku zszywac bo ja bylam zwyklym skalpelem cieta a nie laserem i te naczynka czy cos trzeba przy skalpelu zszywac(laser jak przetnie to same sie zamykaja)tak mi to tlumaczyli bo pytalam czy mam zwykle czy rozpuszczalne wlasnie
kaolciu jak sie cieszymy z Kluskiem!!!u mnie tez ciaza byla mlodsza o tydzien,potem kilka dni...a teraz Klusek tak nadgonil ze ja czytalam niektore pomiary w szpitalu(tylko nie wiem co oznaczaly skroty :D) to wychodzily niektore czesci ciala nawet na 19\20tc hehehe wiec looooozzzz :)))))))))))) a mozecie sie przytulac??? :D

Do góry