reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Jestem po badaniu progesteronu- 21,17...

Niby ciąża jest wczesna i tak może być, ale gin. kazał mi przyjść w środę bądź piątek...
I będę brała luteinę...
Tzn od dzisiaj biorę, bo akurat mam pół opakowania...
zapewne w środę przepisze mi kolejne opakowania...

Cholernie się boję...

reklama
lili ja mam szwy w srodku a na zewnatrz tylko kilka zeby slad byl mniejszy :p no i musieli mnie w srodku zszywac bo ja bylam zwyklym skalpelem cieta a nie laserem i te naczynka czy cos trzeba przy skalpelu zszywac(laser jak przetnie to same sie zamykaja)tak mi to tlumaczyli bo pytalam czy mam zwykle czy rozpuszczalne wlasnie
kaolciu jak sie cieszymy z Kluskiem!!!u mnie tez ciaza byla mlodsza o tydzien,potem kilka dni...a teraz Klusek tak nadgonil ze ja czytalam niektore pomiary w szpitalu(tylko nie wiem co oznaczaly skroty :D) to wychodzily niektore czesci ciala nawet na 19\20tc hehehe wiec looooozzzz :)))))))))))) a mozecie sie przytulac??? :D

Dzięki....
tak możemy się przytulać...tylko delikatnie.....bez szaleństw i "przemocy" no i w razie ponownego wystąpienia krwawień...to mamy sobie odpuścić do 12 tygodnia....ale my i tak chyba sobie damy na wstrzymanie...bo jak zobaczyłam tą krew jak ze mnie "wyszedł" to myślałam, że to koniec....
....on powiedział, że wg niego to piękna, normalna, zdrowa ciąza i tylko ze względu na moją psychikę traktuje nas jak przy p. nawykowym.

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa....
trochę się martwie tym serduszkiem...ale na pewno się rozkręci...prawda?

ewcia - teraz doczytałam dopiero....WIELKIE GARTULACJE.....tak się cieszę kochana....będzie dobrze...zobaczysz!

Karolcia- pewnie, że się rozkręci:tak:

Musi być dobrze, ale tak bardzo się boję...
Gin jak w czerwcu powiedział mi, że mam przyjść dwa tyg po spodziewanej miesiączce i że żadnych leków na podtrzymanie nie będę brać, to dziś zmienił te dwa zdania...

Mam przyjść w tym tygodniu i brać lutkę...

Muszę przełączyć się na pozytywne myślenie bo zaraz zwariuję...

Karolciu gratuluję i nie martw się, serduszko na pewno zacznie bić szybciej:) I fajnie macie z tymi przytulankami, ja mam dwóch ginów i żaden nie pozwolił, brr:)
Ewcia gratulacje, głowa do góry, luteina to nie tragedia.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki.

Annas- dziękuję, tak wiem, że luteina, to nie tragedia, ale z początku się bardzo wystraszyłam...

Pati-
już nie trzeba, przełączyłam się na pozytywne myślenie:tak:

Wiecie co jest najgorsze, ja która dba o siebie już dużo wcześniej zanim zaszłam, w ciązy to już w ogóle i zawsze coś, a moja siostra, w 15 tc pali ( w ciągu 1,5 godz. 3 papierosy), nie dbała o siebie przed ciążą? I wszystko ok...
Nie to, że Jej źle życzę, ale to jest takie nie fair...

Wiecie co jest najgorsze, ja która dba o siebie już dużo wcześniej zanim zaszłam, w ciązy to już w ogóle i zawsze coś, a moja siostra, w 15 tc pali ( w ciągu 1,5 godz. 3 papierosy), nie dbała o siebie przed ciążą? I wszystko ok...
Nie to, że Jej źle życzę, ale to jest takie nie fair...

Twoja siostra jest teraz w ciąży? Jeśli chcesz ją skutecznie odzwyczaić od palenia wystarczy podsunąć jej jakie mogą być skutki palenia w ciąży, wystarczy poszperać w necie. Jeśli zależy jej na zdrowym dziecku powinno poskutkować. Jak kobieta pali w ciąży to jej dziecko jest jak w pomieszczeniu pełnym dymu.

Karolciu super wieści i nie myśl już o tym serduszku, przecież 4mm dziecko nie będzie miało 160 u.m.Poczekaj aż podrośnie.To dopiero początek:) TAk super że już jest 90 bo mogło być mniej i w tym wieku ciążowym to jest normalne . Będzie napewno ok:)
Ewcia teraz i ty zaczynasz??? Napewno będzie dobrze, ktoś wymyślił progesteron w tabletkach żeby go zażywać i się nie martwić. pozytywne myślenie trzeba wrzucić do głowy.Ja wieżę że będzie ok.
olciu kogo suwak leci to leci kochana popatrz ile ty już masz.JA marzę o takim wyniku a nie wspomnę o 38tyg.
PAti- Twój cud coraz bliżej:)
Aniołki-cieszę się że już masz operację za sobą cały czas myślałam co u ciebie.Ale widzę że klusek bardzo mocny. Tak dalej Słońce
Lili-jak miło że piszesz:) I Ada zdrowo się chowie. Czy mnie kocha czasem w to wątpię ale by spróbował nie kochać:p
Julitko-widze że na Usg śmigaćie u nas kosztuje ok 350 zł.Aj już zapłaciłam tyle za prenatalne szkoda mi kasy.Prawie co 2 tyg mam zwykłe narazie wygląda że wszytsko ok z malutką.W pt mam iśc na dokładniejsze usg sprawdzić łożysko gdzie się umiejscowiło.
GosiuLew to czekam na pozytywne wyniki:)
Aneczka teraz czas na Ciebie:) Aleanek już tuż tuż :)JA czekam już na fotki i dobre wieści
Mysza łooooo ty już 30t.Kiedy to przeleciało????
KAsikz jak Polunia????
katka ty już też zaczynasz gonić jeszcze nie dawno pisłąłąś o II kreseczkach a już 13:)
Ewela ale ty mas dużo włosów aż zazdroszcze wyglądają na bardzo mocne i grube.
CArri-dziękuje:)
Agnieszko spóźnione ale szczere życzenia 100 lat
A ja próbuje nadrobić wasze wieści od piątku ale coś mi nie wychodzi.Może się do jutra ogarnę.Brzuch mnie jeszcze czasem pobolewa najbardziej jak chodzę do ubikacji ale podobno to normalne .Czasem w nocy łąpie mnie skurcz rąk, ale podejrzewam że to z kręgosłupa bo zażywam magnez.I Powiem jeszcze że od czasu kiedy śpię na tej poduszce-kojcu nie bolał mnie kręgosłup po przebudzeniu.Już nie pamiętałam co to za piękne uczucie wstać bez bólu pleców. Mała się pomału rozkręca,czasem bardzo się wierci.Ale jeszcze mam trochę czasu na mocne kopniaki.
NArazie tyle odp a teraz zmykam po moich rodziców na lotnisko bo już skończył się week za granicą.Swoją drogą ten czas szybko ucieka.
Buziaki i dobrej spokojnej nocy

Kaira- już mi przeszło :***
w środę do gin. i będzie wszystko dobrze:tak:

Fajnie, że plecki nie bolą:tak:

Gosiu-
tak, teraz w ciązy jest ok 15 tc może wcześniej, ale jej się nie da przetłumaczyć:no::wściekła/y:
twierdzi, że Kacprem paliła i Jemu nic nie jest:angry:
Brak słów...
Na temat ciąży to już z Nią nie dyskutuję, bo nie ma sensu:no::angry::wściekła/y:
W te upały powiedziałam Jej, aby nie zapomniała pić butelki wody dziennie, to tak na mnie skoczyła, że ja pier****
Od tamtej pory już mnie nie interesuje, to co ona wyprawia:wściekła/y::wściekła/y:
Tylko szkoda dzieciątka, bo niczemu nie jest winne, że ma tak pustą matkę...:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Karola cieszę się ze po wizycie ok!!!! I prszę o pozytywne myślenie:-) i nie zamartwianie się bo to teraz wszystko odczuwa twój mały czlowiek!!!!

Ewcia ja też biorę luteinę o to od kwietni bo w cyklu którym zszłam w ciążę aby mi to ulatwić dostałam luteinę i czsami mam już dosć aplikowania jej ale przynajmniej z nią czuję się jakoś bezpieczniej.

A umnie była przed chwilą burza i strasznie grzmiało i bylyskało a mi aż bobas ze strchu w brzuchu podskakiwał bo taki dziwny brzuch się robił:-D

Dziewczyny wiecie co jmam raz w tygodniu sny erotyczne w roli głownej z M:-D chyba temu że mamy zakaz przytulanek i jeszcze z takim ntężeniem to takich snów nie miałam:-D:-D:-D

No i zaczeła mnie męczyć straszna zgaga normalnie chyb nie wytrzymam:crazy:

Pozdrawiam Was goraco!!!!

Do góry