reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Aniołki wiem wiem kochana,ale wiesz ,ze ja jakoś wcale nie czuję się tak bezpiecznie ,a sądziłam,ze na tym etapie tu już ulgę odczuję, bo to już tyle dalej.może w 30tym:)
najważniejsze,że u Ciebie wszystko ok i ,że klusek ma się dobrze,wiedziałam,ze on silny!
no i moze na tym usg okaże się czy oby na pewno nie jest dziewczynką jak prognozowali:)biedna jesteś z tym wszystkim,ale dobrze,że szwy ściągną i na pewno neidługo wszystko się wygoi

Julitko no już spokojniejsza,ale czekam teraz na 30tydzień:)
glukoza woda z cukrem :) spoko się pije choć ulepek straszny,ja dobrze się czułam . a w obawie o to M mnie zawiózł a tata odebrał:) a jak tylko wróciłam i tak wsiadłam w samochód i do pracy zawieść to zaświadczenie:p
ja lody to tylko dziś :)tak to nie jadłam zbytnio
a co tam u was? trudny tydzień zaraz minie więc mam nadzieję,że też jesteś spokojna

Ostatnia edycja:
reklama
ola dziekuje za wiare :)))) ja teraz mam jej jeszcze wiecej....a w glowie spokoj...normalnie czuje jakbym nie wiedziala ze wszystko jest mozliwe....ze najgorsze zawsze moze nadejsc w nieoczekiwanym momencie....ale ja wiem ze w tej ciazy najgorsze juz za nami....chociaz hormony szaleja i ze smiechy pojawiaja sie lzy tesknoty....za dziecmi ktorych nie ma....a zwlaszcze jak sobie pomysle ze moje krolewny juz by siedzialy i ciagle widze taka scenke ze siedza dwie blondyneczki w krzeselkach...ja je karmie i glaskam wielki brzuchol z Kluskiem w srodku....to boli ale moje silne dziecko pokazuje ze damy rade i ze warto zyc :)))
a myslalam ze latwiej juz na tym etapie :( co ty jestes....ale juz tak niewiele Wam zostalo :D
aaaaaa i swedza mnie te szwy a slysalam ze to znaczy ze sie zrasta ;P wiec u mnie sie super musi zrastac bo bym sie zadrapac mogla pod opatrunkiem ;D

Ola, no sama widzisz, jak to jest z tym spokojem:)dodatkowo ja prawie ruchów nie czuję-raz na 2 dni przez moment, więc chcąc nie chcąc się denerwuję.a dziś przed badaniem, to pewnie już bym sraczkowała, gdyby nie te poranne sygnały od naszego malucha.ale i tak się boję, żeby tylko wszysko było w porządku jeśli chodzi o jego narządy wewnętrzne.no i ciekawe czy się płeć potwierdzi:)bo czas już poważnie zastanwoić się nad imieniem..
Aniołki, ja też mam Kochana czasem takie przemyślenia...ale z drugiej strony trzeba iść na przód a każde wydarzenie w naszym życiu zmienia jego dalszy ciąg, więc i nasza teraźniejszość wyglądałaby inaczej, gdyby nie te smutne doświadczenia

Ostatnia edycja:
O nie!! Nie było mnie od piątku, a Wy tyle naprodukowałyście, ale ogarnełam wszystko i właśnie kończyłam już odpowiadać, tyle napisałam i wszystko przez pomyłke skasowałam:wściekła/y: ehh..., no wiec jeszcze raz tylko że już krócej.
Przede wszystkim Asiu GRATULACJE!!! Bardzo się ciesze, że masz juz Emi przy sobie i już zapomniałaś o trudach porodu. Odpoczywajcie teraz i szybko wracajcie do domku!

Ewcia, gratuluje 2ch kreseczek i spokojnych 8m-cy. No i mam nadzieje ze z gardlem juz lepiej.

Julitka powodzenia na USG, ale fajnie, że to już polowkowe.

Karolciu, nie denerwuj się na zapas, krew pewnie przez otarcie, teraz wszystko jest lepiej ukrwione to i o takie otarcia łatwiej i plamienia. Ja nie wiem jak to zrobiłam, ale u mnie pojawilo sie kilka malych plamek na wkladce po glupiej aplikacji luteiny (naszczecie to bylo tyko jednorazowe), a jeśli chodzi o przytulanki to doskonale rozumiem ze ciezko bez nich wytrzymac. Ja mam nauczke bo na poczatku ciazy po przytulankach dostałam lekkich skurczy co mnie przerazilo i jak rozmawialam o tym z lekarzem to powiedzial ze przy ciazach zagrozonych (a moja tak traktuje ze wzgledu na fakt wczesniejszego poronienia) lepiej jednak zrezygnowac z przytulanek conajmniej do 16tc, bo juz nie mowiac o samych przytulankach, ale nawet nasienie zawiera podobno duzo substancji wywolujacych skurcze macicy takze lepiej uwazac. Może wiec na wizycie podpytaj lekarza czy nie ma przeciwwskazan do przytulanek.

Agnieszko, troche spoźnione życzenia urodzinowe, wszystkiego najlepsiejszego, spełnienia marzen i STO LAT!!

Martusionek te mdłości w końcu miną, ja mam za to ciągle potworne bóle w biodrach, wczoraj to nawet ruszyć się nie mogłam, po prostu po dłuższych spacerach mnie tak boli

Gosiu, a od kiedy masz te bole w biodach? My wczoraj wybralismy sie na taki dluzszy spacer po lesie, a w zasadzie to juz takich gorkach bardziej i wieczorem tez mnie tak biodra dziwnie bolały, ale tak bardziej po lewej stronie, niz prawej, chyba troche przesadzilam z tym chodzeniem, choc na spacerze czulam sie swietnie, ale jak po tym usiadlam to nie moglam sobie miejsca znalesc.

Pozdrawiam wszytkie i życze milego poniedzialku :-)

Jak to jest, czasem lubie poczytać o danym tyg ciazy w ktorym akurat jestem tylko zastanawia mnie to, że jak na suwaczku jest 12tc i kilka dni to mam czytac o 12tc czy o 13tc?

Ostatnia edycja:
:-D:-D:-D:-DShe gratulacje !!!! Super,ze malutka jest juz z tobą !!!!!:-D:-D:-D:-D

No to sie pochwalę zdjeciem z wesele :-p:zawstydzona/y::laugh2:

Załączniki

• wesele 010.jpg
    wesele 010.jpg
    47,2 KB · Wyświetleń: 52
  • wesele 198.jpg
    wesele 198.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Ewela jaka laseczka , w ogóle nie widać, że rodziłaś niedawno.:-)

Katkaa mnie jak bolą biodra to boli przede wszystkim staw biodrowy i kość ogonowa często, ponoć wiązane jest to z dopasowywaniem się miednicy do ciąży, tak więc ja to odczuwam dość często, normalnie duży kuper mi się robi ;-)

Dziewczyny, po wczorajszych rozrywkach lekarz stwierdził, ze wyszedł mi mały hemoroid, który sam powinien zniknąć. Ale cholera boli i nie chce czekać aż łaskawie zniknie. Możecie coś polecić? Nigdy miałam takiego problemu...

hejka

asiu lili miala ten problem wiec moze do niej smska napisz bo ja nie pomoge ;-)

edit: KAROLCIA81 WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE, TRZYMAM KCIUKI I CZEKAM NA WIESCI Z WIZYTY, SZKODA ZE NIE NAPISAŁAS NA KTÓRA IDZIESZ :/ NIEDŁUGO DOPISZĘ CIĘ DO LISTY SKARBÓW A NIE OCZEKUJĄCYCH ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Asiu ja Ci polece bo jestem specjalista w tej dziedzinie( niestety z musu) cierpliwosc bo do pol roku sam sie powinien wchlonac i nawet jakbys teraz poszla do proktologa to nic Ci na to nie poradzi( wiem bo sie oststnio konsultowalam z proktologiem w tej sprawie) jeszcze tylko dwa tyg bolu i przestanie bolec, a w miedzyczasie moze jeszcze krwawic. mozesz go sobie probowac wepchnac tylko to sie robi dwoma palcami i bardziej opuszkami niz czubkami palcow(mozesz to robic kilka razy dziennie a szczegolnie po wyproznieniu) lezac na boku. no i pij bardzo duzo, zeby stolec byl luzny. jakbys nie karmila piersia to tabsy Detralex ale teraz to odpada. powodzenia w walce:) mi po miesiacu jako tako sie schowal, ale przy porodzie wylezie na bank( a byl wielki jak cholera a do tego ciaza tylko poglebia problem)

ewela slicznie wygladasz i masz fajna fryzure:))

Ostatnia edycja:
Do góry