reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Ok wczoraj na forum nie weszłam już, a jak dzisiaj raniutko weszłam to takiej ulgi dawno nie czułam :-D:-D:-D Asiu jeszcze raz bardzo się cieszę i gratuluję, że mimo tego całego zamieszania masz już uparciuszka-Emi przy sobie :-)

Karolcia81, Julitka80 - kciuki zaciśnięte :tak:
Ola** - dobrze, że jesteś, kto to widział tak się bunkrować ;-)
Kaira24 - ale ten Twój A, musi Cię kochać :tak:
Aniołki - a nie masz szwów rozpuszczalnych, czy nie można było dać? :sorry2:
Aneczka - zdolnego masz tego męża, w ogóle jak piszesz to chyba skarb Ci się trafił, nie? :laugh2:
Katkaa - a co czytasz? :blink:
Ewela28 - super wyglądasz ;-)

A my o 12 uzbroiłyśmy się w folię przeciwdeszczową, bo kropiło i mimo wszystko poszłyśmy na spacer. Jeszcze dobrze za furtkę nie wyjechałam, a mojej Córci już nie było :-p Normalnie szok, bo w domu oczy jak 5 zł ;-) I przed chwilką wróciłyśmy, bo mega czarna chmura szła, no i teraz leje, więc się nam udało. A Ada dalej śpi w łóżeczku, bo Ją przeniosłam, żeby się dobudziła, a Ona dalej w kimono :laugh2::laugh2::laugh2:
Załatwiłam dziś becikowe, teraz tylko czekać na pieniążki.

I taka moja uwaga i współczucie dla listopadówek i grudniówek - jako, że u nas dzisiaj 12 stopni, to ubrałam Adę w sweterek taki troszkę grubszy i o jejciu już Wam współczuję wetknąć te łapeczki w te sweterki, śpiworki i w ogóle grubsze rzeczy. Nie ma to jak na początek body :-p;-):laugh2:

reklama
Dziewczyny...jestem....
Moja fasolka ma 0,35 cm....i jest serduszko!!! Troszkę wolniutkie bo 90 uderzeń na minutę, ale gin powiedział, że widocznie dopiero zaczęło pracę i mamy być dobrej myśli. Następna wizyta za trzy tygodnie....nadal l-4 i duphaston...
a co do tych plamień....to nic złego się w okolicach fasolki nie dzieje...widać taka moja uroda...a skoro po tych krwawieniach ona nadal się trzyma to musi być dobrze....
No i moja ciąża o tydzień młodsza niż na suwaczku, ale na razie nie zmieniam....
Dzięki za kciuki.....

NO TO SUPERASNIE :-) serduszko niedlugo sie rozkreci hihi a teraz czekam na jakąs fotke dzidzi :-) i juz koniec zamartwiania się, teraz to juz zakupy dla maluszka (jakis prezencik za to ze tak rosnie ;-) )

She nie mogę się doczekać na szczegółową relację z wczorajszego dnia, ale rozumiem, że teraz jesteście z Emi zajęte poznawaniem siebie nawzajem :-)

LucyF w moim harmonogramie na ten tydzień przyjście na świat Alana jest jak najbardziej uwzględnione :-) Próbuję mu to przekazać, ale zobaczymy czy mnie posłucha ;-)
G słyszał, że spacery pomagają w rozpoczęciu akcji, więc wczoraj mi nie darował i zabrał mnie na spacer. Chyba z godzinę chodziliśmy po osiedlu i może rzeczywiście to pomaga bo potem odeszła mi spora część czopu. Ile go jeszcze zostało to trudno powiedzieć bo nie wiem ile tego śluzu mogło się tam zgromadzić, ale w każdym bądź razie jesteśmy na dobrej drodze :tak:. Pewnie z tych emocji nie mogłam wczoraj zasnąć. Udało mi się to dopiero ok. 3 nad ranem a o 6 trzeba było wstać do pracy, więc trochę niewyspana teraz jestem.

Mysza ja słyszałam, że do prania ubranek dla niemowlaka nie należy używać płynów zmiękczających, bo one są generalnie zapachowe i mogą uczulać. Czy Ty masz jakiś specjalny płyn dla takich maluchów?

Lilijanna muszę przyznać, że w przypadku męża to faktycznie skarb mi się trafił (i tak też go nazywam) :-) Przyznam, że zanim go poznałam to byłam przekonana, że nigdy za mąż nie wyjdę, a teraz widzę, że warto było czekać :tak:
Coś w tym jest, że dzieciaczki lubią na dworze zasypiać :tak: U mnie wciąż jeszcze pełnia lata, nawet klimatyzacja w domu wciąż jest włączona bo inaczej jest za gorąco, ale ostatnio kupiłam Alanowi kilka bluz i sweterków na chłodniejsze dni, bo pewnie już niedługo takie nastaną :baffled:

Karolcia81 super wieści :-) Serduszko na pewno szybko się rozkręci aby potem pod koniec znowu nieco zwolnić :tak:

A pozostałe dziewczynki, które miały dzisiaj wizyty lekarskie? Co nowego u maluszków?

Lili ja tak tylko czasem wpisze w wyszukiwarke tydzien ciazy i czytam pierwsze kilka stron, bo opisy czesto sie roznia miedzy soba i niestety domyslam sie ze nie wszystkie pokrywaja sie w 100% z prawda, ale tak tylko orientacyjne narazie patrze, a jesli chodzi o pewniejsze zrodla to lekarz polecał mi ksiazke empik.com - W Oczekiwaniu na Dziecko. Poradnik dla Przyszłych Matek i Ojców - Murkoff Heidi, Hathaway Sandee - 47,49 zł ktora ma też 2 nastepne części pierwszy rok zycia empik.com - Pierwszy rok życia dziecka - Arlene Eisenberg, Heidi Murkoff, Sandee Hathaway - 51,99 zł i empik.com - Drugi i Trzeci Rok Życia Dziecka - Eisenberg Arlene, Hathaway Sandee, Murkoff Heidi - 61,49 zł no i tak sie powoli czaje na ta pierwsza czesc

Karolcia, super ze serduszko bije, jesli ciaza jest mlodsza o tydzien to i tak fajnie ze juz widzialas serduszko bo to chyba roznie bywa, moja ciaza tez wyszla na poczatku mlodsza o tydzien i pewnie teraz tez tak bedzie wzgledem OM bo ja owulke mialam nie w 14 a w 21 dc wiec stad ten tydzien, serduszko widzialam w 8 czyli w 7tc. Dobrze ze z tym plamieniem lekarz Cie uspokoil. 3mam kciuki za Ciebie i fasolinke :-)

A ja bylam dzis u mojego ginka (dowiedzialam sie przy okazji ze mozna sie do niego normalnie na fundusz dostać zapisujac sie tego samego dnia- normalnie szok ze nie musze sie z jakims wyprzedzeniem umawiac do ginekologa-endokrynologa na NFZ) no i tak mi przez mysl tez przeszlo zeby czasem nie isc prywatnie tylko wlasnie na fundusz, a co, skladki przeciez place) No i dostalam skierowanie na USG wiec jutro sie wybieram, juz sie nie moge doczekac, z jednej strony troszke sie obawiam zeby bylo ok, ale z drugiej sama sie pocieszam, ze mam objawy ciazowe, choć np samo zmeczenie jakos mniej intensywne niz wczesniej, ale piersi nadal pobolewaja, szczegolnie w nocy i rano i takie ciagniecie czasem czuje w dole brzucha wiec mam nadzieje ze moja macica sobie ladnie rosnie a razem z nia fasolka.

Karolcia no super wieści, a suwaczka nie ma co zmieniać, bo te terminy i tak będą się zmieniały co chwilę.

Katkaa ja właśnie mam tę książką w "Oczekiwaniu na dziecko" tych autorów.

Ostatnia edycja:
reklama
lili ja mam szwy w srodku a na zewnatrz tylko kilka zeby slad byl mniejszy :p no i musieli mnie w srodku zszywac bo ja bylam zwyklym skalpelem cieta a nie laserem i te naczynka czy cos trzeba przy skalpelu zszywac(laser jak przetnie to same sie zamykaja)tak mi to tlumaczyli bo pytalam czy mam zwykle czy rozpuszczalne wlasnie
kaolciu jak sie cieszymy z Kluskiem!!!u mnie tez ciaza byla mlodsza o tydzien,potem kilka dni...a teraz Klusek tak nadgonil ze ja czytalam niektore pomiary w szpitalu(tylko nie wiem co oznaczaly skroty :D) to wychodzily niektore czesci ciala nawet na 19\20tc hehehe wiec looooozzzz :)))))))))))) a mozecie sie przytulac??? :D

Do góry