reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

magnusik, śliczny masz brzuszek i wcale nie gigantyczny, normalny jak na ten tydzień ciąży :tak:

Ssabrina mi tylko na szczęście zostało kupno butelek, podkładów i koszuli resztę już mamy, no i udało mi się sprzedać ciuszki do prania ciotce od A., która była bardzo chętna i obiecała, że też je wyprasuje, więc mam kolejną rzecz z głowy :-D

reklama
magnusik brzusio pierwsza klasa- sterczący i lśniący, az chciałoby się posmyrać ;-)Tą gumę od spodni nosisz tak nisko, czy tylko na potrzeby zdjęcia ją ściągnęłaś do dołu?
a_gala Twój brzuszek już nie raz komplementowałam, laska nebraska jesteś :-) pewnie przy porodzie jak będziesz leżała na stole po odejściu wód to już całkiem płaska będziesz jeszcze przed wypchnięciem malucha na świat ;-)
karolcia niestety na każdym wątku czy to kwietniówki, czy lutówki dziewczyny się wykruszają :-(to tylko potwierdza brutalne statystyki. Oczywiście jest to przykre i potęguje nasz własny stres... Kto by pomyślał że na cpp w chwili obecnej jest więcej przykładów zdrowo rozwijających się ciąż, niż na wątkach "miesiącowych". Nie martw się- jesteś bardziej cpp-owa niż kwietniowa więc nasze fluidy Was chronią :-)
kłaczek gratuluję nowego 4-kołowego nabytku- oby dobrze wam służył.

Od siebie nie napiszę nic ciekawego :-pBrzuch zaczyna rosnąć i swędzi przy tym tak dziwnie, biust rośnie póki co szybciej niż brzuch :szok: Menżu mówi na mnie OSM (okręgowa spóldzielnia mleczarska) oby wielkość biustu szła w parze z ilością pokarmu po porodzie, bo podobno wcale jedno nie musi wiązać się z drugim :]

Hej kochane

ja znowu dziś rano zauważyłam lekkie brazowe plamienie...taki sluz z domieszka kawowego....oszaleje, chce mi sie plakac.....nie moge sie zwolnic z pracy bo jestem dzisiaj sama...i nie ma mnie kto zastąpic...musze choć do 14.00 odsiedzieć, ale umieram z niepokoju, że cos sie znowu złego dzieje....dlaczego mnie to spotyka....biorę leki, dbam o siebie...a tu i tak niepodzianki....
do gina ide dopiero w czwartek...wcześniej nie pójde bo go nie ma a nie chce żeby inny mi tam grzebał i wymyślał swoje historie, ufam mojemu....
może to się jeszcze tam oczyszcza, bo macica sie rozciąga...a może to ten maleńki krwiaczek, o którym ginek mówił...że moge jeszcze plamić bo może się odkleic, a jest daleko od dzidzi więc jej nie grozi...znowu latam co chwilę do kibelka...ratunku!

Poroniona, Ty sie ciesz ze biust jeszcze raczy wyprzedzac brzucho! U mnie juz zrezygnowal i zaczynam sie toczyc. Dumny sprawca mego "bumpa" co chwile oczy wytrzeszcza jaki ten brzuchol wielki. Se facet komplementa zapodaje jakby to byl jego brzuchol.:-D A swedzi bo sie skora rozciaga - normalne jak sie nie mialo luzow wczesniej.
Karolcia, opanuj panike. Jak sama piszesz, moze to byc kwestia krwiaczka i tego sie trzymaj. Spokojnie bo Twoj strach jest zupelnie niepotrzebny. Sprobuj myslec inaczej - jest w Tobie dzieciatko, ono sie rozwija a Ty musisz byc spokojna. Jesli to malenkie plamienie, a Tym masz krwiaczka, to moze byc tylko on, albo jak sama piszesz, moze sie oczyszczac jeszcze macica. Kiedy powinnas miec @? Poszukaj innych, nie tych najgorszych wytlumaczen, ok?

kłaczku....do terminu @ do jeszcze co najmniej dwa tygodnie, więc to nie to!

boje sie, ale starm sie zachowac maksymalny spokój...wiem, że jesli to nie żywa krew i nie czekoladowe plamienie to nic złego nie oznacza...taki kawowy sluz to są tzw. odchody z macicy....i mogą sie pojawiać...nie mniej....u mnie jeszcze takie plamienia nigdy nie skończyły sie dobrze....

zobaczymy...jeszcze za jakąś godzinkę pójdę na kontrole do Wc...może juz nie leci....

Karolciu - spokojnie, to na pewno krwiaczek. Ja w to głęboko wierzę ale rozumiem twój strach. Mam nadzieję, że niedługo będziesz się z tego śmiałą. Trzymam kciuki &&&

NIE PA-NI-KUJ!! Nawet jesli jest troszke tego sluzu to jeszcze nic zlego byc nie musi. Wiem, rozumiem, sama dostawalam *******ca jak mi cos kolorowego sie pojawialo. U mnie to byl final, ale to nie jest obowiazkowe, przeciez kobiety czasem wrecz krwawia w ciazy i donosza potem ciaze.

poroniona84 pas od spodni opuszczony tylko do potrzeb zdjęcia. Nigdy nie lubiłam wysokich stanów ale w ciąży te spodnie to naprawdę rewelacja. No i zostały mi już tylko te jedne, bo jedne materiałowe są za ciasne w tyłku. Biodra mi się rozlazły i podejrzewam że nawet jak schudnę to w żadne spodnie nie wejdę i będzie trzeba garderobę wymienić- tylko za co... A co do swędzenia, rozstępów itd. Ja nie miałam żadnych zapasów skóry na brzuchu i czułam jak rósł właśnie poprzez takie swędzenie. Polecam krem fissan na rozstępy. Na początku starczał mi na ponad miesiąc, ale w miarę powiększania się powierzchni do smarowania starcza już teraz na nieco ponad dwa tygodnie. A smaruje piersi, brzuch i plecy w okolicach lędźwi. Narazie odpukać nie mam ani jednego rozstępu a w pasie już 110 cm. Wiem że to nie reguła, że mogą się pojawić nagle w ciągu jednej nocy, ale narazie się bronię. Czasem jak mnie trochę ciągnie brzuch w dzień to smaruje zwykłym balsamem, bo fissan jest strasznie tłusty i pod ciuchy się nie nadaje

karolcia81 proszę nie panikuj!!!! nic innego zrobić nie możesz! możesz tylko czekać i wierzyć w swoją kruszynkę

reklama
Do góry