reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Jankesowa z tego co się orientuję to wypłata z lutego jest za styczeń więc paski z wypłat i rumua też są za styczeń, czyli jakby miesiąc do tyłu, ale wypłacane w lutym. A zus jest z tego co wiem płatny do 15 każdego miesiąca, wiec pasek ze stycznia ważny jest do 15 lutego. Jakby co to Lili mnie poprawi:-)
- wynagrodzenia za styczeń płatne w styczniu, ZUS i RMUA do 15.02 rozliczają firmy jest ważne do 15.03.
- wynagrodzenie za styczeń płatne w lutym jest rozliczane dopiero w marcu do 15, a ważne jest do 15.04

Nie ważne, ważne by brzuszki wycałować od e-ciotki, dziewczyny jak same nie potraficie to mężów poprosić :-p

reklama
Witajcie dziewczyny.A więc tak... byłam dziś na USG genetycznym w Gdańsku w Klinice INVICTA i z maluszkiem wszystko w jak najlepszym porządku.Ciąża wedlug OM to 11w6d a wedlug USG 12w6d NT to 1.42cm CRL 6.59cm serduszko bije,żadnego rozszczepu nie widać ;) maluszek jest bardzo bardzo ruchliwy,podczas badania nie mógł chwili wytrzymać w jednej pozycji.Coraz bardziej zaczynam wierzyć,że tym razem wszystko skończy się szczęśliwie.

Zobacz załącznik 326239Zobacz załącznik 326240

Silentenigma sliczna dzidzia i napewno wszytsko bedzie dobrze grunt to uwierzyc ja dopiero wlasnie po genetycnym uwierzylam ze tym razem musi byc inaczje chociaz nie powiem zdazaja sie dni zwatpienia ;-)

GosiaLew- jenki jak ten czas leci Kubus ma juz tydzień szok.Niech zdrowo rośnie.
No u mnie ok.oczywiście mdłości nadal są.I powiem wam ze tak to mnie męczą cały dzień.Raz jest lepiej raz gorzej no ale funkcojnuje.
Wymiotowac nie wymiotuje.I wiecie co codziennie o 18.30 wszystko mija jak ręka odjął.Czy to nie dziwne?
Teraz będe miała troche swobody bo synek pojechał do dziadków.To tez troszke odpoczne.
pozdrawiam wszystkie brzuszki

Wiolka a ja tak zagladam co chwilę by sprawdzic czy to juz:) nie piszę tylko szukam info od Ciebie:)

silentenigma bedzie dobrze!!! sliczny dzidziolek:)i swietne wiesci
aneczkab juz kciuki za wtorek zaciskam jakbym nei miala czasu napisac
alicja rany a ja dopiero spojrzalam na suwaczek i patrze a tak 1miesiac w szoku bylam wiec patrzę na drugi a tak juz 34 skonczone:) rany ale super,ze to juz tak daleko

na rozpakowanych fotki mojego niunia.buziam wszystkie idę doić cycochy

witam :-)

pozdrowienia dla brzuchatek :-) nie napisze wiecej bo nie doczytalam nic..... a maly na spacerku z tesciowa wlasnie bo mnie znowu gardlo boli i dusi mnie... :/

Witam Was Dziewczynki,

Wreszcie odwazylam sie do Was napisac. Czytam Wasze forum regularnie odkad poronilam w czerwcu ubieglego roku w 6tc. Nie bylam w stanie o tym pisac ale Wasze forum bardzo mi pomoglo sie pogodzic z tym co sie stalo.

Dzien przed Wigilia zobaczylam II kreseczki na tescie i pojawila sie nowa nadzieja i ogromny strach. Pobieglam do gin w 7tc i bylo juz serduszko i wszystko wygladalo ok ale to jakos nie rozwialo moich obaw (poprzednio tez bilo juz serduszko a mimo to z niewyjasnionych przyczyn nastapilo poronienie). Wczoraj bylam na pierwszej wizycie w szpitalu (mieszkam w Irlandii wiec I-sza wizyta ok 12 tc). W czasie usg dzidzius machal raczkami i nozkami i na dzien wczorajszy mierzyl 5,5 cm i usg pokazywalo 11t6d ciazy). Lekarka mowila, ze wszystko wyglada w porzadku. Zaczynam powoli wierzyc, ze moze tym razem sie uda i jest we mnie wreszcie wiecej nadziei niz strachu (chociaz to moze tak zaraz po wizycie tylko).

Mam nadzieje, ze moge dolaczyc do Waszego grona oczekujacych Mam i dzielic sie z Wami moimi radosciami i watpliwosciami. Wiem, ze Wy mnie zrozumiecie bo same mialyscie podobne doswiadczenia.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie ciezarowki i zycze milego poczatku weekendu.

Cati ciesze sie bardzo z II kreseczek :-D pisz kiedy tylko masz ochote 3 mam mocno kciuki za Twoja fasolke napewno wszystko bedzie dobrze :-)
Ola mam nadzieje ze ta koncowka minie rownie szybko bo ostatnio tyg tak mi smigaja ze szok :-)

reklama
Wiola dziś to dopiero cisza:) 39 tydz. jej!
Alicja fajnie, ze szybko mijają, zwłaszcza, że dużo osób mówi, ze końcówka się wlecze. Mi na razie też w miarę szybko, ale to dlatego, ze egzaminy i muszę się uczyć. Jak człowiek potrzebuje czasu, to ten ucieka:)
Cati witaj u nas. Oby każda wizyta kończyła się dobrymi wiadomościami.
Silentenigma piękny dzidziolek, też poczułam ulgę po genetycznym, chociaż ja należę do strachliwych i w każdym trymestrze miałam/mam jakieś fobie.
Lilianna czytałam na wieściach, ze choróbsko mija, super:)
Ola czytam Twoje zmagania cycowe i oglądam zdjęcia wszystkich pociech. To taki balsam na dusze.
Jankesowa, Ewcia, Ewelinka jak tam u Was?
Gosiu gratuluję tygodnia, zdjęcia na wieściach śliczne, taki mały cudaczek, aż mężowi pokazywałam:)
Pati zdrówka, nie daj się chorobie!
Martusionek, Angela czekamy na Was. Zdrówka dla Tomaszka i Stasia.
Karollcia jeszcze trochę i minie pierwszy trymestr, to może mdłości przejdą.
A mi dzień minął nie wiem kiedy, nauka idzie jak krew z nosa.. w niedzielę egzamin. Dziś przyszła moja pościel i dodatki, ale się cieszyłam. Ściskam

Do góry