reklama
nice-girl
Fanka BB :)
hehe, lubię ten wątek ALe się uśmiałam z Waszych dzieciaczków
U nas też są różne kwiatki. Ostatnio Przemek bardzo sobie upodował wszelkiego rodzaju okrzyki, typu wow!, ojaaaa!, ojojojjjj! o nieeee! i z takim przejęciem tym śłodkim głosikiem to mówi, że my boki zrywamy. A ulubione jest: 'o nieeee! koła nieee!" Mówi to na widok auta z oderwanym kołem, albo na widok przyczepki jakiejś (no bo jak to ma 2 koła, a nie 4? ), albo wczoraj jak widział tira zaparkowanego ze skręconymi kołami to też było o nie! koła nieee! kuku! (że ma popsute koła wykręcone). No i jeszcze ostatnio mnie rozbawił, bo siedział z mężem i chciał jeść i mąż mu powiedział żeby poszedłdo mamy, bo ja byłam w kuchni, a on do mnie przychodzi i woła "Aga! Sioik!" (czyli że chce słoiczek z obiadkiem). A z przekręcanych słów to np: stary ruski = stare siutki, piłka = sipka (czasem mu wyjdzie 'c' zamiast 's')
U nas też są różne kwiatki. Ostatnio Przemek bardzo sobie upodował wszelkiego rodzaju okrzyki, typu wow!, ojaaaa!, ojojojjjj! o nieeee! i z takim przejęciem tym śłodkim głosikiem to mówi, że my boki zrywamy. A ulubione jest: 'o nieeee! koła nieee!" Mówi to na widok auta z oderwanym kołem, albo na widok przyczepki jakiejś (no bo jak to ma 2 koła, a nie 4? ), albo wczoraj jak widział tira zaparkowanego ze skręconymi kołami to też było o nie! koła nieee! kuku! (że ma popsute koła wykręcone). No i jeszcze ostatnio mnie rozbawił, bo siedział z mężem i chciał jeść i mąż mu powiedział żeby poszedłdo mamy, bo ja byłam w kuchni, a on do mnie przychodzi i woła "Aga! Sioik!" (czyli że chce słoiczek z obiadkiem). A z przekręcanych słów to np: stary ruski = stare siutki, piłka = sipka (czasem mu wyjdzie 'c' zamiast 's')
Baśka_28
Dziś jak Kamil szedł spać to mówi "mamuś tituś dać" ja akurat robiłam mu mleko i mu rzuciłam a on "dzięki" i się położył:-)
onesmile
Świat według Pafffcia
Pawel wlaczyl do slownika 2 nowe wyrazy i ciagle je powtarza: kolczyki i buciki:-)
A i jeszcze mamy nowy hit piosenkowy: Natalka Kukulska, Co powie tata. I Pawelek spiewa razem z nia albo 'tata', a najczesciej 'mama' i robi przy tym taka mine, ze skonac mozna ze smiechu.
A i jeszcze mamy nowy hit piosenkowy: Natalka Kukulska, Co powie tata. I Pawelek spiewa razem z nia albo 'tata', a najczesciej 'mama' i robi przy tym taka mine, ze skonac mozna ze smiechu.
Baśka_28
Wybieramy się dziś na spacer a Kamil do mnie "mamo ruchy"
U nas skok rozwojowy jak nic :-) tyle mowi słów zdania idą nam powoli....ale powtarza i ostatnio wszystko przekręca.... powiedz mucha -musia, makaron-karmon i to tak śmiesznie brzmi hahah. i jak cos sie zepsuje to krzyczy ojej i ojej i ojej noz lejemy na całego. Jedyny minus pochwalic się nie można bo się wstydzi strasznie. I śpiewamy na całego i musze to nagrac bo ten jej głosik rozbraja jak śpiewa - kuku lala, kkukułeczka kuka itd
czarodziejkaM
Baśka piękne hahaha
Sarisa nagrywaj,nagrywaj
Sarisa nagrywaj,nagrywaj
A moje dziecie podłapało piosenke polską (byliśmy u rodziny i tam jest troche młodzieży i słuchali akurat piosenek z tzw disco polo )i tylko śpiewa miekki koć i ''ona taci dla mnie'' i ostatnio jej się umyśliło ciecie recie i jak chce posłuchac piosenek to śpiewa ciecie recie i daje mi telefon
reklama
czarodziejkaM
No super się czyta ten wątek,już się nie moge doczekać jak mój zacznie więcej mówić.NIce u nas też na topie jest"o nieeee!" albo" woooo"