reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wierszokleci i poeci czyli pierwsze słowa i zdania naszych maluszków

'mamo ruchy' wymiata :-D

SARISA - u nas znowu makaron to 'danon' i jest mniam mniam ;-) Nagrywaj śpiewanie koniecznie. U nas Przemek właśnie zaczął śpiewać swoją pierwszą piosenkę - 'aaa kotki dwa' - ale to przesłodko brzmi :-) Wczoraj razem z tatusiem śpiewał do snu :-)

reklama
U Nas jest teraz etap "wymyślania" słów pod znane melodie.
I pełne zdania typu "Tato zmienisz mi pieluchę?"
Jak rozmawia na niby przez telefon to tekst typu "Babcia, gdzie jesteś? W domu? Jak się czujesz? Dobrze? No to pa babciu?", "Co robisz mamusiu?", "Mówię do Ciebie !!!".

U Nas jest teraz etap "wymyślania" słów pod znane melodie.
I pełne zdania typu "Tato zmienisz mi pieluchę?"
Jak rozmawia na niby przez telefon to tekst typu "Babcia, gdzie jesteś? W domu? Jak się czujesz? Dobrze? No to pa babciu?", "Co robisz mamusiu?", "Mówię do Ciebie !!!".

Powiem tylko wow!Gratki takiej gaduły!:tak::-)

Nice Ty też nagraj te" kotki dwa...":tak:

kania super gratki dla Oliwki:-)
U nas dużo nowych słów czasem jakieś krótkie zdanie no i obowiązkowo gadulstwo się włacza po kąpieli jak już leżymy w łóżku to Kamil opowiada nam co robił przez cały dzień i powiem że wszystko ładnie opowiada i można go zrozumieć :-)

Śmiałam się na głos z "mamo ruchy" i z tego" dzięki" za mleczko:D

Wojtek za to dał czadu jakiś program z ukrytą kamerą w tv te głupoty Wojtek looka z dziadkiem, dziadek mówi do babci nie no patrz patrz jaki numer normalnie komedia, bohater komiczny gdzieś tam użył stwierdzenia póxniej bo o kimś tam podobnym z rodziny gadali;p a Wojtek patrzy patrzy, zarejestrował. I wczoraj huśtam go robię głupie miny wygłupy a on: mama no nie mogę bohater komiczny:laugh2::laugh2::-D
albo ja się maluje on mi podaje podkład i mowi: mama dziewczyny się malują.
albo siedzimy z A. w pokoju a Wojtek wlazł do kuchni czekam co robi nasłu****e a on coś tam miesza w garnkach i słyszę: mmmm tak to jest naprawdę dobre! :D padłam ze śmiechem wbiegam do kuchni a on wylizuje limonkę którą sobie kroiłam do drinków ale już taką lekko zużytą;p Albo w drogerii dziś babki gasdają jedna w ciąży i mówi ja to latam siku co 5 min do tej drugiej tak gada. A wojtek podsłuchał i mówi: latam co pięc minut siku. Wojtek robi na kibelek i kupę. :-D i zaczyna stękać. chociaż wcale nie robi na kobelek:laugh2::-p rozwala mnie... biega dziś po podwórku z miotłą... gdzieś zgubił i podbiega: mamo szczotka mi się zawieruszyła:szok::-D

reklama