reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wierszokleci i poeci czyli pierwsze słowa i zdania naszych maluszków

Ale się uśmiałam. :-D:-D:-D
Nie przypominam sobie co tam Laurucha śmiesznego powiedziała, ale przypomniało mi się jak syn wymyślił słowo "pijogony" i długo nie mogliśmy się domyślić o co chodzi, aż razu pewnego oglądając bajkę zaczął powtarzać to słowo i w końcu stało się jasne, że to pioruny. :-)
Makuc a może chodzi o dżumandżi?

reklama
Ale mi się mordka usmiecha jak czytam ten wątek:-D

Lenka ostatnio jak liczy to zaczynamy jeden a ona zamiast dwa i trzy to ''dugi i teci'' a dalej to już jej się nie chce.

Ostatnio stoi i mi pokazuje na tv i mówi ''mama minini'' a ja nie wiem o co jej chodzi,myślę i myślę i sobie mówię przecież mini mini nie mamy to co ona chce,pytam się bajkę-ona mówi że nie to ja do niej że ma pokazać co chce to wzięła pilota i mówi ''mama minini'' to jakoś tak się spytałam czy muzykę bo stwierdziłam że chyba muszę zacząc na głos zgadywać no i o to jej chodziło,a jaka radość jak jej włączyłam minini :-D

Padłam jak poczytałam o Waszych dzieciaczkach. Makuc,Kania,Dawidowe, ale Wasze dziewczynki dużo mówią. U nas też mówi gada, powtarza, ale nie mam się czym chwalić.....No może dziś się nauczyła słowa kurde i chodzi i powtarza i powtarza...M wrócił z pracy i mówię do Zuu powiedz tatusiowi jakie słowo dziś mówisz a ona : kurde kurde, M. się pyta a kto Cię tego nauczył?, a Zuu : TATA i padliśmy ;-).........

i jak jej się coś spsuje to tak słodko mówi ojej, ojej ojej ;-) hehe.

to moja jak jej sie cos zrypie to albo "qrwa" po francusku albo " ça marche paaaaaaaa" ( nie dziala!!!) a dzisiaj nianie dobila i do niej " pilka" mowila po polsku:)

E-LONA "pijogony" mi się od razu z pierogami skojarzyły :-D
SARISKA no to Wam piękne słowo Zuu podłapała. I jeszcze wszystko na tatę zgoniła :cool::rofl2: dobra jest.
IKAA "minini''? widzę, że kolejna Agentka nam rośnie.

u Alicji słowem standardowym jest jeszcze chochoł. I tak przed snem potrafi nam powiedzieć "idę spać do chochoła" albo podczas zabawy oznajmić, że się bawi z chochołem. Ostatnio mąż mi paranoi narobił, że ona ducha widzi albo że sobie przyjaciela wymyśliła :szok: ale na to jest za mała jeszcze, prawda?

Ostatnia edycja:
Maqc ale wiesz co ona naprawde sie chyba od niego tego słowa nauczyła, bo ja rzadko mówię kurde ;-).
A ten chochol ciekawe ciekawe.
Ika u nas wszystko jest dwie odkąd kupiłam jej dwie książki , to ma dwie stopy, dwie ręce, dwie uszy ;-), dwie oko itp........a z liczeniem to różnie bywa ale tak do 5 policzy i zna niby liczby ;-) jak jej pokaże i pytam co to za liczba to niby mówi.

no to moja jedna piłkę w kształcie rybki mówi "pipi" nawet na rybkę mini mini mówi pipi.. Wychodzi że ona generalnie na rybę mówi pipi.

reklama
Sarisa- dobrze, że na M zgoniła, chociaż może u niego kiedyś słyszała, a dzieciaki mają dobrą pamięć.
makuc- a wy co o chochole oglądacie, że takie słownictwo zna. Ale fantazję to ty masz :-)