reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wierszokleci i poeci czyli pierwsze słowa i zdania naszych maluszków

Zamknęłam się w łazience, żeby mieć trochę spokoju. Siedzę na podłodze z kompem na kolanach, wchodzi Przemuś i ze strasznie zaniepokojoną i zszokowaną miną mówi: "Mama na podłogę kupę robi!" :eek:

A jeszcze dziś rano Przemek mi powiedział: "Teraz mama do pracy idzie, nie tata. Tata w domu z Psiemkiem" Chyba ma mnie już dość:sorry:

reklama
Zamknęłam się w łazience, żeby mieć trochę spokoju. Siedzę na podłodze z kompem na kolanach, wchodzi Przemuś i ze strasznie zaniepokojoną i zszokowaną miną mówi: "Mama na podłogę kupę robi!" :eek:

A jeszcze dziś rano Przemek mi powiedział: "Teraz mama do pracy idzie, nie tata. Tata w domu z Psiemkiem" Chyba ma mnie już dość:sorry:
Pierwszy tekst mnie rozbroił :-D:-D:-D:-D:-D Na pewno nie ma Cię dość !!!

Nice tekst boski!!!:-D:-D:-D:-D
Nie martw się Kamil mówi że kocha tatusia,mamusi nie chce kochać:errr::oo:

Ja poszłam do wc i jak zwykle kiedy jestem sama z małym w domu nie zamykam drzwi żeby mieć go na oku nagle u sąsiadów coś huknęło Kamil przybiega(widać że przestraszony) łapie mnie za rękę i mówi"mamuśku nie bój sikaj sobie"
:-D:-D:-Dpadłam!!

Baśka dobre :-) :-D:-D:-D:-D:-D
Oliwia ostatnio do mnie z tekstem wyskoczyła jak mi spadło pranie z balkonu a dosłownie - skarpetki męża - "mamo nie przejmuj się, tato sobie przyniesie". Wpada do wc i krzyczy - "mamo siku robisz czy kupę, bo ja siku będę robiła" - po czym siada na nocnik obok mnie i robi, wstaje i woła - papierek, podetrze pipuchę i krzyczy - ja wyleję więc wylewa to co narobiła. Ale kupy jej wywalać na razie nie daję bo obawiam się, że mogłaby na płytkach wylądować.
Ostatnio bawiła się w pokoju i coś jej nie poszło jak należy więc słyszę "Jezus Maria" albo "Kurcze blade", "Kurka wodna".
Jak jej nie wychodzi to zaczyna rzucać tym co ma w ręce i złościć się...jak ma jakiegoś miśka albo lalkę to jej mówię, przecież lalę/misia to boli, czemu nimi rzucasz - wówczas je bierze i przytula, głaska i mówi ciii już dobrze.

a dzisiaj o 18h moje dzieck ostanelo kolo nocnika i haslo: tatus, ja chce na nocnik!
no to maz szybko rozbiera ja ale juz mu cos zamsierdzialo... zrobila w pieluche kupe... na co maz: zorbilas juz kupe i nic nie powiedzialas ze chcesz wczesniej! a Leane: " bo juz zrobilam!" :)
no i jej haslo stulecia to jak mowie zeby czegos nei tykala bo to nie jej to od razu " nie moje to nie tykam":))

Nice i Kania dzieciaki są niesamowite z tymi tekstami, a swoją drogą Nice to ty musisz zacząć siadać na ubikację a nie na podłogę rąbać :-). Moja Olka też ma takie głupie pomysły i kiedyś mówi do mnie a babcia pipkę pokazywała Arkowi. Dobrze, że nie walła tak przy obcych.

Arek gada jak najęty ciągle, ale jeszcze ma wadę wymowy, no ale najlepsze jest że szybciej powie po angielsku niż po polsku, i śpiewa całe teksty po angielsku, przekręcając Może dla niego łatwiejsze są. No i składa zdania typu Kali jeść, Kali umieć, mówi:ja tam dać, mama tu, Ja Arka dać.

reklama
Kroma po angielsku?
Samouk????
To widzę, że Olki lubią zaskakiwać tekstami, moja chrześnica jak coś palnie to mnie w szok wprawia....