reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wierszokleci i poeci czyli pierwsze słowa i zdania naszych maluszków

reklama
U nas zasób słów każdego dnia coraz większy. Ostatnio nauczyła się " mamuś plosie daj mi kosie(czekolade)"... Dzis po drzemce wstała i mówi plosie daj mi kosie, ja do niej oj córciu dam kosie, ale wiesz musimy zjeść zupkę, żebyś miała siłe biegać. Zupkę pięknie zjadła(ja już zapomniałam co obiecałam) i co słyszę po skończonym posiłku- mamo plosie daj kosie ;-)....
Teraz spiewa Zuzia lalka nie duza i wogóle wierszyki mówi, spiewa piosenki do tego pokazuje wszystko fajna jest ta moja dziewuszka :-).

Makuc padłam z tego płaczu ;-), niee zachwalając moja jak tylk zaczyna hiterie od razu pytam jesteś grzeczną dziewczynką, odp. yhy to odpowiadam grzeczne dziewczynki nie płaczą i przestaje. Choc nie zawsze się to udaje i czasem histeria jest to wtedy licze do trzech i za drugim razem 1,2,3 krzyki i płaczu nie ma ;-) i tak pisząc to zastanawiam się kiedy moje dziecko zacznie być niegrzeczne ehh

Pawel nie chce spac w dzien. Leze z nim na lozku i probuje wyciszyc. Pawel wierzga nogami, wierci sie i w koncu mowi: nuda, nuda. Ja w smiech i mowie: ale nuda! A Pawel 'ale jaja!':-)

Dzis probowala go polozyc babcia. Cisza w pokoju, wiec mysle: spia. Za chwile Pawel wypada z sypialni i leci do zabawek, za nim czerwona od smiechu babcia. Mowila do Pawelka - Pawelku, spij, bo mamusia i tatus beda smutni,ze nie spisz w dzien. A Pawel ' noo'. I wyszel z pokoju:confused:

Ostatnia edycja:
Ale fajny wątek- obśmiałam sie z rana:-D.
Amelka mało śmiesznych rzeczy mówi- jedynie ten "debil" na delfina;-).No i "wybiera się w świat"- ubiera sie w jakis kapelusz, moje buty, cos tam , co pod ręka (ostatnio M. bokserki sobie na szyje jak etolę włożyła:eek:, moje staniki tez na porządku dziennym), bierze jakas torbę na ramie i mówi "baj-baj, "kabel"(po duńsku "favell", czyli "do zobaczenia" czy jakos tak). Juz nie tyle z tego, co mówi, ale z jej wygladu , jak się tak wystroi, to lejemy :-D.No i nadal " na topie" ulubiona "piosenka"- sama sobie wymysliła i spiewała "kamienie-korale".A teraz doszły "okulary, makaron(kamalon), kuleki "(kuleczki, czyli wszystkie owoce z krzaczków).I tak potrafi całą drogę do niani wyśpiewywać:tak:.
I jeszcze uwielbiam, jak mówi "pasta", gdy chce myc ząbki.W jej wydaniu to brzmi tak "pa-ah-ta", z takim przydechem- słodkie:happy:.

A, i przypomniało mi się, jak nie moglismy dojść, dlaczego dziecko przy jedzeniu czy piciu zawsze domaga się golonki:eek:. Dopiero potem doszlam, ze ona pytala, czy "gorący":sorry:

Ostatnia edycja:
HAPPY jesteś!!!! :-):-):-):-)
A, i przypomniało mi się, jak nie moglismy dojść, dlaczego dziecko przy jedzeniu czy piciu zawsze domaga się golonki
eek.gif
. Dopiero potem doszlam, ze ona pytala, czy "gorący"
sorry2.gif
umarłam :rofl2::rofl2::-D
SARISKA a może Zuu bunt dwu-latka ominie? Ja dzisiaj znowu się nanerwowałam w sklepie i mimo, iż Alicja była zapięta w wózku to nie dawałam rady jej opanować :szok::eek:

reklama