reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wierszokleci i poeci czyli pierwsze słowa i zdania naszych maluszków

Czytam sobie ten wątek na poprawę humoru. Gratki dla dzieci powtarzających wierszyki. Mój mimo, iż wiem, że pamięta, to dopowiada ostatnie słowa wersu np, ale całego nie chce gadać... sto lat śpiewa np: sto lat, żjenam :D tak to brzmi, byle szybciej, zresztą on się nie skupia na niczym długo:p Z ciekawszych podbiega ostatnio do A. i mówi: zesrałem się...:confused2::-p Zmień pampersa.

reklama
marg Ty mówisz że u Was nic z mową nowego ale za to masz dziecko odpieluchowane(dobrze pamietam?) bo u Nas to gadanie od rana do nocy (nawet czasem przez sen) a siku i kupki w majtkach lądują:sorry2::confused2:

A Kamil jakoś ostatnio juz nie robi histerii ale pyskuje i to jak i ciąglę tylko do wszystkich "gupi" mówi:dry:

Dziś mu mówię że ma się kłaśc bo mama i tato idą spać a on do Nas "idz spać Kamil się bawi":szok::confused:

Pochwale sie ze kuba juz bardzo duzo mowi narazie laczy dwa czasem trxy slowa ale cidzuennie coraz wiecej wczoraj gdy niemogl spac nauczyl sue mowic "plosie" godzine mowil mama plosie muki to jego ulubiona bajka robi przy tym taka mine ze rizklada mnie na lopatki gdy przychodzi moja siostra to mowi" czego tu":-D a tate budzi " zlaz na dol" strasznie gestykuluje rekami wszyscy pod szkola umieraha ze smiechu

Pochwale sie ze kuba juz bardzo duzo mowi narazie laczy dwa czasem trxy slowa ale cidzuennie coraz wiecej wczoraj gdy niemogl spac nauczyl sue mowic "plosie" godzine mowil mama plosie muki to jego ulubiona bajka robi przy tym taka mine ze rizklada mnie na lopatki gdy przychodzi moja siostra to mowi" czego tu":-D a tate budzi " zlaz na dol" strasznie gestykuluje rekami wszyscy pod szkola umieraha ze smiechu
To super, jejku moja proszę to powie jak jej już coś trzeba i to też nie bardzo chce teraz mówić. A Ciebie jak budzi ??? Widocznie uważa że tato za dużo czasu spędza z mamą w sypialni ;-);-);-)

Kania mnie budzi standardowo" mamo mleko":-D a tata za duzo czasu spedza sam w sypialni ja wtedy z regoly mam podprzatane zrobiony obiad i cala reszta to budzenie podlapal odemnie bo niechce mi sie wchodzic na gore wiec otwieram drzwi i wrzeszcze ze ma schodzic:-D

Moja teraz tatę budzi na mleko, a mnie się pyta o 4.30 "mamo co się stało"?
Jak mój śpi to ja też jestem w stanie ogarnąć mieszkanie, obiad nastawić i jeszcze mu śniadanko pod nos podać a On jak wstanie wcześniej i da mi pospać to tylko z dzieckiem siedzi i tak uważa że na nic więcej czasu nie miał haha.

reklama