reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Witam sie :-)
Karwiczki wczoraj wyczytalam ze pytasz o to jak sie czuje. Wiec Kochana jest lepiej z moim samopoczuciem od momentu jak mi lekarka powiedziała ze na pewno donosze Kacperka. Leki pomagaja choć trzesa mi sie po nich rece i mam kolatanie teraz juz mniej ale na początku mnie otumanialy Kacperka zreszta chyba tez bo sie uspokoil w momencie jak zaczelam je lykac ale juz jest ok:-)

reklama
Aniu dziekuje wam ogromnie za wsparcie i kciuki macie moc bo pomoglo:-) strasznie sie balam ze nie donosze ze wezma mnie do szpitala i bede musiała w nim zostac do konca . Ale wasze kciuki i leki pomogly szyjka stanela w miejscu a Kacperek wierci sie i rozpycha cala dobe. Jest na prawde silny i oczywiscie chetnie to pokazuje o kazdej porze :-). A jak tam wasze Dzieciatka? Michas wiem ze bryka a jak tam Karmelek i Emilka ?

Przepraszam Was ze tak zasmiecam i pisze na raty ale na telefonie inaczej sie nie da:mad: .
Dodam jeszcze ze miednica boli strasznie ledwo chodze bujam sie z boku na bok jak kaczka albo pingwin ale najabradziej dokucza mi ta rwa kulszowa no MASAKRA spac sie nie da przewracam sie z boku na bok bo albo jedna strona albo druga no koniec. A ja jeszcze taka zastana no bo leze od 12 tygodni juz wiec sila rzeczy wiadomo. Juz wyobrazam sobie moj porod bez znieczulenia zewnątrzoponowego jak ja zero ruchu od polowy ciazy :$ no chyba mnie rozerwie

Hej dziewczyny tu adka696. Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie? :-) Ale ten czas szybko leci, niedługo będziecie miały maluchy przy sobie a ja pamiętam jak się niecierpliwiłyście o te 2 kreseczki na teście. :) :-D My też jednak się zdecydowaliśmy na kolejnego maluszka i termin mam na 14 listopada. Całusy :*

Ale musze dac rade bo w moim szpitalu nie stosuja zzo wogole poniewaz porod trwa dluzej a to oznacza ze maluch dluzej przebywa w kanale rodnym a to nie jest za dobre i w szpitalu gdzie bede rodzic nie podaja tego znieczulenia to mi powiedziala moja ginekolog ale kazde inne znieczulenie mam za darmo :-). Takze jestem dobrej mysli :-) bede sie poki co zegnac zajrze jeszcze tu do was na pewno 24.04 mam wizyte nastepna 08.05. I to moze bedzie przed ostatnia przed porodem . Uciekam papa milego dnia buziaki:-* pozdrawiam

Michelko no to gratuluje drugiej ciąży :) Życze spokojnego donoszenia:)

Agagu najważniejsze, że donosisz. nic więcej nie ma znaczenia. Nawet nie wiem jak CI ciężko, ale musisz być dzielna dla maleństwa i jeszcze troszke się pomęczyć:) Pytasz o Emilka, z moja Emilką to różnie, ale raczej jest bardzo mało aktywna...Czasem się powierci, jak przylożę rękę to czuje jakiś ruch a'la żmija , ale nie zbyt często. Z dwa razy dziennie czuje, ale ona wielce mnie nie kopie ani nic.

Witam się :-)

Zrobiłam sobie dzień przerwy hihi

Karwiczki ładne ciuszki dla Carmelka, super!

Galway czas leci niemiłosiernie i najbardziej widać to po dzieciach :-) Postaram sie odpoczywać wiecej, po prostu mam czasami za dużo energii i nie umiem wysiedzieć :-D

Aniu to w końcu, który będziesz kupować? Ja się zastanawiam czy ten droższy nie będzie nowszy i ze względu na to lepszy :dry: dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i też powiedziała, że laktator od razu do szpitala więc za niedługo będę zamawiać.

Michelka wielkie gratulacje! I życzę spokojnych 9 mcy! :-) :*

A ja dzisiaj byłam u kosmetyczki na depilacji woskiem nóg i pach i dałam radę
cool2.gif
kosmetyczka-koleżanka opowiadała mi swój poród który miała 4 msce temu.. Ooo matko, rodziła 36h
shocked.gif

I muszę się pochwalić, że dzisiaj kupiłam szlafrok i koszulę do szpitala.. takie ślicznusie
wink2.gif
biggrin.gif
a takie, że i zmieszczę się z brzusiem i będzie dobre po porodzie :tak: małe rzeczy a cieszą

Ostatnia edycja:
Natkusia to wklej zakupki proszę:) bo nie wiem jakie koszule mam wybrać i wciąz się dylemacie:) Podziwiam CIę z tym woskiem....ja chodziłam lata temu a teraz już bym nie miała odwagi, za duży ból:):) ale może kiedyś znowu będę chodziła tylko nie mam cierplwiości zapuszczać tych włosków haha:)

Aniu ja już chodzę od dłuższego czasu na depilację i przyzwyczaiłam się ale teraz w ciąży bardziej boli :sorry2: ale daliśmy radę :cool2: Michał całą depilację spał a po niej kopie mnie do teraz.. Czasami mam wrażenie, że chcę wyjść przez skórę :baffled:

Aniu ja chciałam kupić szlafrok i koszulę na allegro ale kupiłam w moim mieście.. Przymierzone, sprawdzone i jestem mega zadowolona .. foto: ta różowa to koszula a szary szlafrok.
Będę jeszcze zamawiała tą KOPERTOWA CIĄŻOWA koszula do karmienia *MUZZY* r.L (2210574888) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i do porodu tańszą tą WYPRZEDAŻ! TOPOWY MODEL koszula do karmienia L/XL (2210061540) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bo firma jest znana.

reklama
Śliczne te co kupiłaś:) U Nas nigdzie nie ma a jak są to ceny kosmiczne...

Ja jedną chce taką zwykłą zamówić do szpitala koszula koszulka nocna ciążowa do karmienia S = M (2206565709) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a drugą taką bo dziewczyny zamawiały i gitara tylko nie wiem jaki rozmiar więc poczekam jeszcze do maja aż urosnę;) Koszulka nocna ciążowa oraz do karmienia S/M (2203510153) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry