reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Cześć Kochana :*

No, zaczęłam się martwić ;-) Ja o tym nigdy nie słyszałam :confused2: wydaje mi się, że to jest dużo przesadzone z tą cyrkulacją powietrza! To jest po to żeby dzieciątko się nie potłukło. Wszystkie moje koleżanki miały ten ochraniacz i sama byłam świadkiem, że zabezpieczyło to ruszające się dziecko. Ja kupuję pościel z tymi ochraniaczami i na 100% będę tego używać :cool2: takie moje zdanie i podejście do tego.
Gratuluję monitora! My też chcieliśmy kupić ale w końcu odeszliśmy od tego pomysłu.. Ja osobiście nie chcę wpadać w paranoje bezpieczeństwa ;-) tyle dzieci przeżyło bez tego więc nie będę wymyślać, wolę kupić coś innego :tak: ale na pewno Ci się przyda :*

A ja dzisiaj jadę do szpitala po glukometr, będę się kuła :szok: a jutro o 8.15 mam wizytę u diabetologa :-)

Karwiczki używasz detektora tętna? Mój Michał tego nie lubi.. Za każdym razem jak chcę go posłuchać to mi kopie w ten detektor :confused2: chyba wyczuwa jakieś fale czy coś :-D

reklama
Witajcie kochane:)

Karwiczki gratuluje zakupu i namówienia męża:) Co do ochraniacza to tak jak Natkusia mam zamiar go używać. Myślę, że jednak większość mamuś używa i używała tych ochraniaczy i nic się dzieciom nie stało, nie ma co przesadzać a o wszystko można się przyczepić : o kocyk, podusie i takie różne więc ja będę go używać na pewno, nie chce by maluszek się przez przypadek obił...tak samo nie będę używała tej maty oddechu. Ale to indywidualna kwestia:)

Natkusiu dziękuje za torskę, czuje się raz lepiej raz gorzej wiadomo, dolegliwości coraz więcej:) Ale za to wczoraj przeżyłam cudowne uczucie, bo Emilka była bardzo aktywna I PIERWSZY raz falował mi brzuszek, że normalnie ruchy było widać CUDOWNE uczucie i widok:) Aż moj K. zobaczył ze dwa razy jak mała się rusza i zacieszał:) Dziś już trochę bardziej spokojna (bo wczoraj i w weekend zjadłam niezliczone ilości słodyczy) ale też kilka razy brzusio zafalował..myślę, ze jeszcze nie jest główką do dołu ułożona:)
Kochana to powodzenia u diabetologa, zdaj nam relacje co Ci powiedział o odżyuwianiu się:)

Ja dziewczyny tez nigdy nie slyszalam o tym,ze ochraniacze moga udusic dziecko,bo niby jak ma nie byc tam przez to cyrkulacji powietrza???przeciez lozeczko nie jest calkiem tym zabudowane,material jest tylko w okolicach glowy i nie moge sobie wyobrazic,ze tam powietrze nie dochodzi,a jak jest w tym lozeczku podroznym calkiem zabudowane to co wtedy?No coz,tak czy siak zapytam sie mojej lekarki co ona o tym mysli,jesli ona wtedy bedzie przeciwna to wtedy na pierwzse miesiace zrezygnuje z nich.Co do maty to ja tez nie popadam w paranoje,ale jakos lepiej mi bedzie jak bede wiedziala,ze maty czuwaja:-),tez z tego faktu,ze u mojej siostry dziecka zalaczyl sie raz alarm,bo maly przestal oddychac,a nie miala dziecka z ryzykiem,wiem,ze tego nie trzeba miec,ale jak mam to tez nie zaszkodzi :)

Natkusiu ja od tej pory jak Carmelek szaleje to juz nie uzywam tego detektora,poprostu wiem,ze wszystko jest ok i jakos nie potrzebuje tego uzywac,ale jak mam teraz u lekarza robione ktg to maly wyjatkowo kopie i sie wierci,tez jestem tego zdania,ze jednak chyba te fale wyczuwa,choc szkodzic,ponoc to dziecku nie szkodzi,takze sie nie martw :) No i zycze Ci udanej wizyty!Ciekawa jestem jakie rady dostaniesz :)

Aniu ciesze sie,ze juz mozesz obserwowac jak Emilka sie rusza,wiem jakie to wspaniale uczucie,ze mozna tylko siedziec i wpatrywac sie w brzuszek :tak: Sama tego oczekiwalam,bo Carmelek niezbyt ruchliwy byl,no do czasu...teraz daje niezle popalic,zebra to juz non stop bola,szczegolnie po lewej stronie,ale zimne oklady pomagaja,bo nawet skora w tym miejscu jest wrazliwa na dotyk po takiej nocy:happy:

A Wy dziewczyny juz wszystko macie pozapinane na ostatni guzik???Cala wyprawka gotowa i torba do szpitala tez?

Karwiczki no coś Ty :) torbę będę pakowała na początku Czerwca za radą mojego lekarza. Będę wtedy w 35 tygodniu czyli tak jak Ty teraz mniej więcej :tak:
A co do wyprawki to mi brakuje dokupić pieluch tetrowych z 10 sztuk i z 5 flanelowych , biustonosze do karmienia i koszule do karmienia. może jakiś szalafroczek-podomka do szpitala bo mam tylko jeden polarowy w domu:) A torbę to pożycze od mamy jakąś:)i musze dokupić sobie mydło biały jeleń do higieny intymnej i może tamtun rosa i to chyba wszystko

Aniu! nie o to czy spakowana torbe macie mi chodzilo tylko o to czy jej zawartosc juz posiadacie,hehe spakowanej to ja nawet jeszcze nie mam ani calej zawartosci,:tak: Ja pieluszki mam ladniutkie,bardzo ladne z roznymi motywami :) W tym tygodniu kupujemy maxicosi i laktator tez trzeba bedzie zamowic,jaki Wy w koncu kupujecie?

Ach Karwiczki a ja myślałam czy spakowane hihihi :)

Laktator właśnie laktator - cholerka kolejny wydatek. A już myślałam, że mamy wszystko ;) nie wiem w końcu jaki:) Chyba ten droższy bo to nowszy model więc może będzie lepszy.
Ja jeszcze dokupię Ziajkę do kąpieli bo jest od pierwszego dnia dziecka. Wszyscy polecają te Oilatum, Oillan i tego typu, i sama chciałam je kupić, ale właściwie mąż mnie przekonał i pani w sklepie, że po co od razu zaczynać od takich drogich (50 zł 500 ml w necie Oilatum) skoro one są na alergie, uczuelnia itd itp...lepiej zacząć od zwykłych a dopiero jak coś będzie nie tak to za rogiem jest apteka. I tak zrobie, że kupie Ziajkę bo jest od 1 dni . Dokupie też pieluchy flanelowe ale 5 sztuk i tetrowych z 10 bo mama jednak mi nie uszyje :) No i czapeczkę muszę kupić taką malutką bo nie mam po kąpieli:) hehe ciągle coś;)

Ale naprawde Aniu,caly czas cos dochodzi,pocieszmy sie,ze przy kolejnych dzieciach wiele rzeczy bedziemy juz mialy i bedzie mniej wydatkow :tak: Ja kupilam 10 pieluszek flanelowych i tetrowych juz nie bede kupywala.A potrzebna taka czapeczka po kapieli?bo w sumie mam takie zwykle bawelniane to chyba tez moga byc?No i w reczniczku mam taki rozek co go mozna na glowke zalozyc.Kup ta Ziaje jak pani radzi,bo faktycznie tyle kasy wydawac na jeden plyn i to tylko pol litra,ja jeszcze sie nie zastanawialam co kupie do kapieli,musze popatrzec co tu oferuja,szkoda ze wczesniej nie pomyslalam,bo siostry byly w Polsce na swieta to mogly mi Ziaje kupic.

Wczoraj dostalam tez od kuzynki meza pare workow do spania,w nowiutkim stanie i taka karuzele z pozytywka,kuzynka powiedziala,ze jej corka przy tym od razu zasypiala :) swietna jest http://www.easykado.com/media/catalog/product/A/1/A101405.MON_LUMI_MOBILE_PARLANT_VTECH_2.jpg

Karwiczki no super karuzela:)
Ja zamówiłam czapeczkę taka zwykłą właśnie bawełnianą:) Domówiłam pieluszki tetrowe 10 sztuk i flanelkę 10 sztuk:) Dokupiłam Ziaję do kąpania płyn, podkłady higieniczne poporodowe:) Teraz zamawiam koszulę do karmienia do domku i taką tańszą do szpitala...kurde ale to pochłania pieniążków, a ja myślałam, ze już mam wszystko hihi :)

Cześć :-)

I już mam glukometr.. Mierzyłam sobie po obiedzie i po kolacji i chyba jest ciutkę za duży ale jutro zobaczę u lekarza. Proszę Was o trzymanie &&&&&&&&&&&& jutro! :tak:
ierr
Karwiczki no my czekamy na komodę :-) i teraz non stop coś kupujemy więc idzie po do przodu. W maju dopiero kupujemy łóżeczko i wszystko z nim związane czyli pościel, prześcieradła itd a w czerwcu wózek i nosidełko :tak: no i to byłoby chyba na tyle.
Co do laktatora to ja już dzisiaj zamówiłam ten: LAKTATOR PHILIPS AVENT VIA + POJEMNIKI *BPA FREE* (2259474855) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czytałam opinię i wydaje mi, że jest lepszy. A co do pieniędzy to fakt non stop coś wyskakuję.

Aniu dziękuję Ci jeszcze raz za tą listę :*

Powiem Wam dziewczyny, że coraz bardziej bolą mnie plecy.. Trochę posiedzę w jednej pozycji i już armagedon :confused2:

reklama
Wiatam sie Slicznotki :-)
I ja sie melduje:-) u mnie ok Kacper kopie dziś sie zaparl nozkami wiec widzialam leki zaras jego stopek az sie poplakalam, nadal lezakuje ale juz nie dlugo moja miednica protestuje ledwo sie poruszam.
Tak sobie was podczytuje trochę i musze przyznac ze i ja jeszcze nie spakowana a czasu malutko, zrobie to jednak w ostatnij chwili czyli jak odstawia mi leki:-)

Do góry