reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Dobra przekonałyście mnie :) Naktusiu to ja też zakupię ten laktator i też jeszcze nie wiem który :)

Muszę w takim razie jeszcze dopisać do listy laktator, koszule do karmienia, biustonosze, linomag no i chce kupić wkładki żelowe na piersi do karmienia, które mojej siostrze uratowały życie:) Takie co się do lodówki wkłada i poźniej nakłada na opuchnięte piersiątka;)
BabyMama.pl Wkładki żelowe Carriwell Breast Soother - Władki i osłonki laktacyjne coś takiego tylko te mega drogie a na allegro już nie ma kurka;/ a był za 30 zł;/ no ale będę polować

EDIT, ale tych na pewno nie kupie..kurde przegięcie z ceną..można równie dobrze mrożonkę przyłożyć czy słynne liście kapusty tylko z tymi ostatnimi na pewno nie będzie czasu sie bawić;)

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane Kacperek kopie i sie wierci ile mu bozia sily dala czasami na prawde zaboli ale nie narzekam wole jak kopie i boli niz jak jest spokojny wtedy sie martwie bo leki lykam na tony i jednak jest stres ze moga mu zaszkodzić. Brzuchol mam ogromny :-) juz ponad 100cm mam w pasie na wysokosci pepka * mam jeden rozstep kolo pepolka gdzie mialam kiedys kolczyk. Jestem obolala ale szczesliwa:-)

Dziewczyny uciekam sie szykowac do wizyty. Odezwe sie jutro co i jak nie siadam do kompa korzystam z bb przez telefon to tez nie udzielam sie w rozmowach.
Pozdrawiam buziaki:-*:-)

Agagu bedzie dobrze na wizycie,zobaczysz,Kacperkowi na pewno dobrze w Twoim brzuszku i ponosisz jeszcze przynajmniej do 37 tygodnia,wtedy juz moze sie wszystko wydarzyc :) trzymam kciukasy kochana i czekam na nastepny post od Ciebie:-)

Aneczko musialam sobie wyobrazic jak przykladasz sobie mrozonke do piersi,hahaha:laugh2: ale chyba jednak beda lepsze wkladki zelowe:-p ale faktycznie tanie one nie sa,moze jeszcze znajdziesz taniej,do porodu jeszcze troszke czasu:tak:

Agagu będzie dobrze! Kacperek na pewno wytrzyma :* Głowa do góry! :tak: Trzymam mocno &&&&&&&&&&&&!

Ania rzeczywiście wkładki ładnie kosztują.. Nawet nie myślałam o nich :sorry: ale z tą mrożonką to przesadziłaś hehe :-D Jak zdecydujesz się na któryś laktator to daj znać bo ja nadal nie wiem :-p

A my dzisiaj zamówiliśmy dużą komodę taką jak chciałam pod kolor łóżeczka :-) będziemy ją mieć do 3 tyg niah

pokazuj Natkusiu komode :-):-):-)

ja wlasnie ponaklejalam naklejki na sciane kolo lozeczka i komody,co raz ladniej i przytulniej w naszej sypialni:-):-):-) wypralam posciel,ciuszki,ktorych mam naprawde sporo:szok:chyba przegielam z tym zamawianiem pakietow ciuszkow...

u nas na majowkach juz 3 dziewczyny urodzily!!!!:szok::szok::szok:

Karwiczki będę wrzucała fotki jak będzie w domu ;-) jak kącik będzie gotowy to też będę wrzucać :tak: noo .. dwie moje znajome z forum z maja urodziły ale na szczęście dzieciaki są stabilne i powracają do zdrowia. Jedna z nich dostała zatrucia ciążowego i w ostatnim momencie trafiła do szpitala i zrobiono cc. Lekarze powiedzieli, że kilka godzin później i byłoby po niej i dziecku.. A kilka dni narzekała na bóle nad macicą i w okolicach klatki piersiowej, myśleliśmy, że Mała jej naciska na organy.. tak więc proszę Was nie lekceważcie żadnych większych bóli i niepokojących objawów bo niewiadomo co sie dzieje w naszym organizmie.
Aaa ostatnio widziałam, że z czerwca są już trzy maluszki :szok: także dużo wcześniaków.. na szczęście u nas w lipcówkach każda się trzyma.

Wiadomość od Agagu:
Była u lekarza i z szyjką jest dobrze, nie postępuję :-) lekarka powiedziała, że spokojnie donosi do 37tyg tak więc Aga się uspokoiła. W 37 tyg odstawia wszystkie leki i lekarka powiedziała, że do tygodnia powinna urodzić. Także wszystko będzie dobrze :-)

Natkusia dziękujemy za przestrogę. Ja to nie potrafię tych bóli odróżnić niestety...tzn jak mam kolkę nerkową no to wiem...
ale od wczoraj np. napięty na maxa brzuch, boli przy oddychaniu. skróa jakby zaraz miała się przebić..
Wczoraj nospa pomogła a dziś kąpiel...nie wspomne o plecach...

Ehh czy tylko ja nie mam silnej woli? Wszamałam lody ze śnieżka i zagryzłam kilkoma pringelsami ze śnieżką :szok: a myślałam, że mam takie mixy za sobą do tego kinder jajko, rafaello :szok: a kiedy zero słodkiego:) Masakra;)

Natkusiu nie mogę znaleźć w nich różnicy, widać tylko że lekko różnią się te przystawki więc chyba jednak wezmę tańszy. ale ten zakup dopiero w Maju więc jeszcze mam czas:)

Agagu kochana bardzo bardzo się cieszę i trzymam za Was kciuki...

reklama
dzieki Natkusiu,ja na szczescie czuje sie znakomicie,oprocz bolow plecow nic mi nie dolega,jestem tez spokojniejsza bo wizyty mam teraz co 2 tygodnie i za kazdym razem mam krew+mocz badane,takze jestem pod stala obserwacja,co mnie uspokaja,cisnienie tez mam caly czas w normie,wczoraj wyczytalam,ze objawami zatrucia jest wysoka ilosc bialka w moczu i rowniez wysokie cisnienie,nagla opuchlizna jest tez powodem by pojsc do lekarza.

Aneczko ja wczoraj jak czytalam Twoj post to tez siedzialam z lizakiem w buzi:-pa bylo juz dosc pozno,w ogole wczoraj chodzilo za mna slodkie pieczywo typu bulka z makiem,jablecznik ale n ie chcialo mi sie do sklepu leciec to musialam pocieszyc sie chlebem z dzemem,takze i ja mam czasem napady na slodkie:-)

Agagu dobre wiesci,oszczedzaj sie dalej,juz duzo nie zostalo!buziak!!

Mi dziewczyny dzis przyszla paczka z ciuszkami dla Carmelka,rzeczy sa przesliczne!!uzywane ale w b.dobrym stanie,maz sie cieszyl,ze taki dobry zakup zrobilam:-) rozpakuje wszystko i zrobie zaraz dla Was zdjecie,chce sie pochwalic :)) Ciuszki sa tez wieksze,rozmiary 62 goruja,takze jestem zaopatrzona :))) W ogole wisze na karku meza i namawiam go na zakup tego monitora z nianiahttp://www.pf.pl/images/6/8/010573868.jpg,jest drogi ale b.dobry,przyda sie do nastepnych dzieci,a pozniej i tak mozna jeszcze dobrze sprzedac,do tego zaoszczedzilam na ciuszkach to mozna by bylo kupic,takie sa moje argumenty,mam nadzieje,ze go przekonam :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry