reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Karwiczki czekam na zdjęcia;)

Co do monitora to mi lekarz powiedział, że jeśli mama jest mega niespokojna i to spowoduje u nich spokój to warto kupić, ale główie jest to dla wcześniaków lub dzieci mających problem z oddychaniem. U Nas ten monitor kosztuje 500 zł...mąż nie wyraża zgody na jego kupno więc nie ma o czym gadać:) A ja też nie do końca jestem przekonana. Dziecko będzie tuż przy mnie u mam nadzieje, że czujność i intuicja zrobią swoje..kiedyś przecież tego nie było.
Mam jednak nadzieje, ze namówisz męża. My gdybyśmy mieli taki , ze tak powiem nadmiar gotówki na to to może bym go namówiła:)
Ja chce jutro albo w przyszłytm tygodniu pojechac do lumpeksu (pierwszy raz) kupić coś dla małej właśnie na 0-3 bo mi szkoda nowe jeśli w ogóle nie założy a przyda mi się jakis sweterek i rameprsy jeszcze a ponoć w tym lumpku są super ciuszki angielskich marek więc zobaczymy:)

EDIT Natkusiu tak sobie czytam o tych laktatorach i ten tańszy ISIS to był chyba pierwszy taki model i ma średnie opinie. Tzn różne, właściwie pół na pół bo jak wiadomo to też zależy kto ile musi ściągac itd itp...Chyba między nimi nie ma dużej różnicy z tym, że w jednym są te pojemniki dodatkowo może to zaważa na cenie.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i ja
Kobietki, laktator to na prawdę pożyteczne urządzenie, tak jak mów Natkusia, jak nie ma mleka lub jest go mało można nim pobudzić laktację, a jak się chce wyjść do fryzjera i zostawić mężowi pociechę to też nie ma innej opcji jak laktator. U nas na lutówkach dziewczyny polecały jeszcze Madeli, ja mam to co dawali i nie marudziłam. Już z moją laktacją jest lepiej, tylko raz pobudzałam laktatorem, ale zdecydowałam się na naturalne pobudzanie i trzymałam Piotrusia na piersi ile chciał i mam mleczko. Herbatki też piję, ale i chyba płynów za mało sobie dostarczałam. Teraz piję jak szalona (jak na mnie, bo ja i o szklance wody dziennie przeżyć potrafiłam, jeśli chodzi o picie :zawstydzona/y:).
Co do bepathenu, nakładek na sutki, żelowych okładów, to na prawdę się wstrzymajcie. To wszystko jest u Was pod ręką do kupienia, a ja z tego zupełnie nie korzystałam. Poza tym zamiast nakładki żelowej u koleżanki pomogła zwilżona mocno schłodzona pielucha, a kapusta też działa i to tylko chwila zbić ją tłuczkiem i schłodzić. Mi pomogła jak miałam nawał w czasie ciąży po sterydach na płucka. Na szczęście tylko 2 dni
Karwiczki, pisałaś, że musisz dokupić trochę rzeczy, bo masz tylko body i śpioszki. Wierz mi, że tylko to się używa. Ja zaczęłam używać koło 3 tygodnia jeszcze spodenek dresowych: Buy Dog T-Shirts Two Pack online today at Next Direct Rep. of Ireland coś w tym rodzaju, bawełniane, ze ściągaczem na dole, ale tylko dlatego że mi akurat wszystkie małe śpiochy wyszły. Mam 3 pary jeansów 0-3 i ani razu ich jeszcze nie włożyłam. Dzidzi najwygodniej jest w bawełnianych śpioszkach, nic nie ugniata, mięciutkie i delikatne. Takie jak nasze Maleństwa.
Co do prania rzeczy, to nawet obicie wózka jest wskazane do wyprania, bo te farby którymi są farbowane ponoć są toksyczne a poza tym nie robią tego w sterylnych warunkach a jednak maluszki dużo czasu będą w wózkach spędzały.
No Piotruś skończył wczoraj 6 tygodni. Powiem Wam, że czas jeszcze nigdy tak nie pędził. Wcale się nie dziwię, że starsi zawsze powtarzają "o, już jaki duży, a pamiętam, jak jeszcze wczoraj był w kołysce..."
A jeszcze powiem Wam ciekawostkę, jak śmiesznie jest z mlekiem. Tak to sobie jest w piersi, a jak tylko zaczynam rozmawiać o synku (teraz pisałam), to czuję, jak mi chce mleko z piersi wytrysnąć. Tzn wycieka kilka kropli, jest to trochę nieprzyjemne, trochę dziwny ból, bo to chyba ciśnieniem na kanaliki napiera, ale przechodzi po chwili.
Aga dobrze, że wiadomości pomyślne. Jeszcze 4 tygodnie, to już tylko chwilka. A później już tylko oczekiwanie na Kacperka. Tylko Ty nie pij tej herbatki z liści malin :no:, u Ciebie i bez tego maluch pcha się na świat.
Natkusiu, tak jak lekarz kazał, masz się oszczędzać, nas nie słuchasz, Grzesia też, to chociaż lekarza posłuchaj. Korzystaj z odpoczynku ile możesz, od lipca będziesz tylko namawiała Michałka, by jeszcze się chwilę zdrzemną :)
Aneczka, uśmiałam się z Twoich smaków, pringles ze śnieżką, mniammmm, a ciekawe jaki smak chipsów :-D
Oho, moje Maleństwo powoli się przebudza, głód pewnie daje o sobie znać.

Dzięki Galway. Ja też uważam, że dzidzi najlepiej w bodziakach czy pajacach. Kupiłam też półśpiochy w razie gdyby zimniej było i chce dokupić jeszcze jakiś swterek bo mam dwie bluzy ale już takie większe 3-6 więc dokupie jeden sweterek 0-3 i gitata:) później będę widziała czego brakuje to się dokupi:)

Ja bepathen mam już. Z żelowymi wkładami się wstrzymam bo są trochę drogie. Mam też nakładki silikonowe na piersi bo były akurat w hurtowni jak kupowaliśmy butelki więc gitara:)

Aniu moze i zbedna ta mata ale ja chce to dla wlasnego spokoju:tak:wiem,ze w razie gdyby jednak bylo cos nie tak,alarm by dal znac,bo owszem bede tez kolo niego ale to tylko w nocy,w dzien jak bedzie spal to nie bede juz z Carmelkiem w sypialni,dlatego chcialabym ta mate...moje siostry wszystkie mialy taki alarm,obecnie ma ten alarm moj brat dla swojej coreczki,gdyby nie udalo mi sie namowic meza to wtedy "odziedziczymy" ten stary co krazy po rodzinie juz od lat,ale szczerze wolalabym ten co pokazalam:-)zobaczymy.
Aniu mam nadzieje,ze uda Ci sie cos fajnego uzywanego znalezc,te ciuszki co ja dostalam to sa prawie jak nowe,widac,ze malo noszone,a za caly pakiet dalam tylko 25 euro juz z przesylka.Pozniej jak juz Carmelo wiekszy bedzie to pewnie nowe kupimy,bo juzu trudniej dla starszych cos ladnego znalezc.

Galway ja wlasnie dostalam dzis paczuszke i tam jest bardzo duzo spioszkow,body i takich tam luznych rzeczy,spodnie tez sa,tak na wszelki wypadek mam juz wszystko :) a co do laktatora to tez kupie taki jak Ania chce.

ja uciekam robic obiadek :)

tu te ciuszki
DSC03358.jpg

Witam sie po wizycie:-)
Dziewczyny u mnie i u Kacperka jest wszystko ok:-) moja szyjka stoi w miejscu nie skraca sie wiec jest dobrze w 37 tygodniu odstawia mi wszystkie leki moja gin. Mowi ze po odstawieniu w przeciagu tygodnia urodze czyli licze sie z tym ze w 38 - 39 tygodniu przytule mojego malucha :-) i mam sie nie martwic bo ciaza na pewno bedzie donoszona. Kacper kopie i sie rozpycha caly czas :-)

Agagu dowiedzialysmy sie juz od Natkusi,ale fajnie ze sama tez zagladnelas i nas poinformowalas:-)mnie cieszy fakt,ze Kacperek sie dobrze rozwija i z Toba jest wszystko w porzadku i ze na pewno ciaze donosisz bo to w koncu najwazniejsze,a 38-39 tydzien to juz normalny czas na rodzenie :) ciesze sie razem z Toba kochaniutka:-):-):-)

a mi dzis przyszly plastry gipsowe i robimy na poczatku maja cos takiegohttp://www.gips-abdruck.de/image/schwangerschaft-gipsabdruck.jpg taka pamiatka po brzuszku :-):-):-)

reklama
Aniu no wlasnie tylko o to nam chodzi,o pamiatke zeby kiedys Carmelkowi pokazac,ze to dzieki niemu brzuszek taki wielki mialam :-) gips ladnie pomaluje i powiesze w piwnicy,taka bardziej dla nas ta pamiatka :))

Do góry