reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Cześć dziewczyny :)

Nie było mnie wczoraj bo wróciłam dosyć późno, mąż wrócił i nie chciał mnie puścić do kompa ;)
Karwiczki na seminarium ok, we worek zaczynam to szkolenie :] mam nadzieje, że tym razem się uda i we wtorek już będę miała podpisaną umowę zlecenie z nimi.
Jak tam fasoleczka? :))) mam nadzieje, że dobrze się czujesz :*

Aniu co tam kochana? Dostałaś w końcu tą @ bo nie umiałam wyczytać? Jak nie to może zrobisz jakiś teścior jeszcze? Ja to krwawienie miałam tylko wczoraj rano i mi przeszło wiec chyba to faktycznie okołoowulacyjne :] Dzisiaj już mam śluz płodny, wygląd: jak białko kurzego jajka więc ładnie książkowo, temp. spadła mi do 36,22 st., podobno przed owulacją jest potężny spadek więc zobaczymy co testy pokażą :))

Aaaa i mój mąż nigdzie nie wyjeżdża w przyszłym tyg. także będziemy działać! :D ojj ja szczęśliwa.. :)

HOLYkate hmmm dziwna sprawa.. i dosyć podobna do mojej.. @ brak, dostałam skąpego krwawienia-plamienia, miałam wszystkie możliwe objawy ciążowe i testy wychodziły negatywne a najgorsze było to że czułam, że jestem w ciąży - byłam w szoku że tak mnie zawiodło. Byłam u lekarza i wykluczył ciąże a plamienia okazały się właśnie @ a lekarz powiedział że ta bywa. W każdym razie każdy przypadek jest inny i lepiej żebyś się upewniła.. Spokojnie pobaw się na weselu znajomych (udanej zabawy :)) a w poniedziałek idź na bete i będziesz mieć pewność :]

Co do facetów to różnie oni reagują na dziecko, ciąże itd.. Ja zaczęłam z moim rozmowę tak od roku i on chciał poczekać do ślubu kościelnego (mięliśmy cywilny), a wiecie jakie kobitki, ja chciałam JUŻ :D i były rozmowy i on nie i nie.. ale jak były 2 przypadki że mogłam zajść w ciąże (za anty braliśmy stos. przerywany) to cieszył się jak głupi i miał nadzieje :| i zrozum tu faceta - oni chyba mają coś takiego jak "chce a boje się".. na szczęście już w noc poślubna zaczęliśmy działać i działamy do dziś! :D :] i mój G. nie umie doczekać się jak zostanie tatusiem :)

reklama
hej Natkusia to swietnie,ze Twoj maz zostaje w tym tygodniu,mozecie dzialac codziennie!moze tym razem akurat sie uda? :) mam taka nadzieje :)) dajcie na luz i nie myslcie tylko o tym,zeby koniecznmie zajsc w ciaze :)

ja sie czuje normalnie,troszeczke teraz mialam lekkie mdlosci,ale miewalam je tez zanim zaszlam,takze nie jest to nic specjalnego,poprostu musze zaraz cos zjesc :) bardzo zmieniaja mi sie piersi,zrobily sie jeszcze bardziej obolale i sutki robia sie doslownie z dnia na dzien ciemniejsze.Dzis w nocy sie przestraszylam,bo czulam ze mi cos polecialo i to nawet bardzo duzo,polecialam do kibelka,a to na szczescie tylko sluz,ufff :) musze powiedziec,ze do tej pory jak cos mi uleci,to jeszcze sie troszeczke boje,ze to cos innego moze byc,ale wydaje mi sie,ze to jest normalne tak na poczatku ciazy,tym bardziej,ze tej ciazy tak chcialam:)

Mam nadzieje,ze Ania zaraz sie pojawi i zda relacje co i jak,ja bym na jej miejscu znow test powtorzyla,wkoncu miala dostac miesiaczke w srode-czwartek,a dzis juz sobota,hmmm.chyba,ze miesiaczka sie opoznia z powodu odstawienia tabletek,z ta opcja tez niestety trzeba sie liczyc.

Hej hej hej :)

Melduje się :) Dziś pozwoliłam sobie spać do 10!!! Ostatnie dwa tygodnie cierpiałam na bezsenność;)

Dziś temperaturka 37.

KARWICZKi nie wiem czy doczytałaś, ale wczoraj robiłam test. Wyszedł negatywny tylko po godzinie się pojawiła 2 kreseczka blada, ale to wynik nieważny bo mocz się pewnie przelał. Nadal okresu nie mam, ani plamień nic. Ale też objawów ciaży zero. To byłby już początek 5 tygodnia więc pewnie chociaż piersi by mnie bolały:) Myślę, że tym razem się nie udało bo jestem pewna , że miałabym jakieś objawy i czułabym to. W środę idę do gina więc zobaczymy co mi powie :) Czuje się dobrze, tylko pobolewa brzuchol cały czas jak na @ ale myślę, że to kwestia tabsów. Moja Sis nie miała @ po odstawieniu pół roku !!! Dlatego niecierpliwie się bo kurde chce już tego @ :) Zadam być może banalne i dla Was oczywiste pytanie, ale kto pyta nie błądz.
Czy bez okresu też można mieć owulacje i można zajść w ciąże? :)
Bo nie wiem czy na niego czekać czy poprosić o tabletki na wywołanie z drugiej strony dopiero co odłożyłam tabsy i zmuszam jajniki do samodzielnego działania i znowu mam go faszerować?

Heja Hooo :)

Aniu hmmm szczerze mówiąc to nie mam pojęcia :| wydaje mi się że jest owulacja ale potem blokuje Ci się coś w cyklu i nie dostajesz @.. Jest dużo przypadków że mimo nieregularnych okresów (nie raz ci 2-3 m-ce) kobiety zachodzą w ciąże więc myśle że owulka i @ to dwie różne rzeczy. Ale mam dla Ciebie zadanie: jak będziesz u ginekologa to zapytaj się :))

Karwiczki jak najmniej nieprzyjemnych objawów ciąży.. Chociaż tak sobie mysle, nawet jakbym wymiotowała przez ciąże to robiłabym to z uśmiechem :D ciąża to piękny i niepowtarzalny stan tak więc ciesz się nim :) ale pierwsza ciąża chyba jest najgorsza bo nie zna się niczego i każdy objaw uważa się za zagrożenie.. Jak ja będę miała fasolkę to chyba mój lekarz wyłączy telefon :D także trzymaj się ciepuutko :*

Adka co się odwlecze to nie uciecze :] Powodzonka! I daj nam znać od czasu do czasu co u Ciebie słychać :)

Ja to na razie czeka jak okres się rozręci chociaż mam nadzieje jeszcze , ze tak nie bedzie. Ehh. głupia ja :-D .

trzymam kciuki :) :*

Co do testu to każdy test odczytuje się ogólnie do 5 min ale do 10 min taki pewniak. Powyżej 10 min nie odczytuje się ponieważ zachodzą reakcje różnego rodzaju - na każdym opakowaniu jest to napisane. Mi co na drugim teście wychodziła cień drugiej kreski (bezkolorowy), na jednym nawet druga kreska jasnoróżowa ale to był fałszywy alarm..
Aniu spróbuj jeszcze raz zrobić test.

Witajcie! :)

Karwiczki9 - No nie jest taki młody, 24 lata. Z tym że realizuje się w swojej pasji - skateboardingu, czyli wyjazdy na toury europejskie, itp itd, może dlatego tak zareagował, ale to i tak jest przykre.

Natkusia - Dziękuję, tylko dziwnie będzie być pewnie jedyną trzeźwą w sród tylu ludzi haha :)
I tak własnie zrobię, tylko nie mogę doczekać się tego poniedziałku! :)

Mam nadzieję, że jak najszybciej będziecie mogli świętować 2 kreseczki na teście :*
A ja mam nadzieję, że Mój się trochę ogarnie ;))

Aniu czytalam o tym tescie,tylko wczesniej pisalas tez,ze sie spodziewasz miesiaczki,a jednak jej nie masz,dlatego tak pomyslalam.Ale nie bede juz nic spekulowala,lekarz Ci wszystko powie,takze bedziesz wiedziala co i jak.

HolyKate podejrzewam,ze gdybys juz byla w ciazy to na pewno Twoj chlopak bylby w niebowziety :) wtedy sytuacja tez sie calkiem zmienia :)

natkusia jak przyjda u mnie dolegliwosci ciazowe to trudno,wszystko da sie wytrzymac,a w ciazy trzeba sie z tym liczyc,najwazniejsze zeby z dzieckiem bylo wszystko ok,zeby rozwoj byl prawidlowy,reszta jest nie wazna.

ide na zakupy,dzis wolne to w domu trzeba porzadki zrobic.a poza tym tu jest teraz dlugi weekend to dopiero we wtorek do pracy :)

pozdrowienia !

reklama
JUUPPI !! PRZECZUCIE MNIE NIE MYLIŁO !! DOSTAŁAM @ :):):) ALE SIĘ CIESZE:) Jak nigdy z @ , ze tak szybko przyszedł :) Następny miesiąc już bez stresu na luzie staranka :D JUPI :) Wczoraj napiłam się szampana dziś pobiegałam i proszę :)

A teraz jak dostałam okres w 31 dniu cyklu to jak liczyć dni płodne i owulacje? tzn jaki cykl sobie liczyć tak jak do tej pory 29 dniowy ?

Do góry