reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

SUN7 być może jeszcze stężenie hormonu jest zbyt małe. Ja proponuje Ci iść w tej sytuacji od razu na badanie z krwi na beta hcg, będziesz miała jasną sytuację. I już najlepiej się umów do lekarza. Kreseczkę ewidentnie widać:)

KARWICZKI
ja się czuje dziwnie. Cały czas boli mnie brzuchol jak na miesiączkę, ale w ciąży nie jestem. przecież bym coś czuła, testy wychodzą negatywne. A dziś najpierw 5 min po zrobieniu testu na pewno nic na nim nie było, dopiero po godzinie więc moim zdaniem zlał się mocz bo jak rozebrałam ten test to widziałam też lekki zaciek. Ale zgłupiałam...chciałam się dziś napić lampki szampana a teraz znowu nie wiem co robić;) Psychika jednak robi swoje:) Z jeden strony człowiek ma potwierdzenie, ze ciaży brak, ale W RAZIE CO zachowuje ostrożność;)

reklama
Ja już po wizycie. Okresu nie ma i nie będzie-endometrium cieniusieńkie:( Ciąży nie ma (chyba, że pozamaciczna, mam "się obserwować";(), wszystko inne ok... coś z hormonami się dzieje:( Dostałam luteinę, a jak pojawi się krwawienie to mam brać cyprest:( I tak dwa razy a potem zobaczymy co dalej-albo będzie ok, albo nie i wtedy badanie na poziom hormonów:(

Witajcie :) Trafiłam na ten temat szukając informacji w internecie właśnie na temat wiarygodności testów. Sama mam z tym mały problem, bo wszystko wskazuje na to że moge być już w około 8 tc czyli od 7 sierpnia licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Mam większość objawów, niekiedy mam mdłości, bolące piersi, twardy i lekko wypukły brzuch, senność, zawroty głowy ogólne osłabienie. Problem w tym, że testy wyszły mi negatywne, pierwszy 2 dni przed terminem spodziewanej miesiaczki (około 3 września). 4 września dostałam plamienia, które trawło 3 dni i było strasznie skąpe, i w trakcie tego plamienia zrobiłam drugi test i także był negatywny. Jednak mam przeczucie, że jestem w ciąży. Wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie, oszleję!

HTMCC przykro mi, mogę Cię przytulić i życzyć żeby wszystko się ułożyło !!!

HOLY KATE w Twoim przypadku zrobiłabym sobie zdecydowanie test z krwi na bete HCG w laboratorium, u mnie kosztuje 40 zł i wyniki są już tego samego dnia lub następnego. Miałabyś 100%, testy mogą się w negatywną stronę mylić a objawy faktycznie maż ciążowe.A do tej pory miałaś regularne cykle?

Wiem, wiem Aniu że są takie testy, jednak dopiero niedawno dopadły mnie mdłości i myśl że to jednak może być ciąża. Jak najszybciej muszę się wybrać na badania i w końcu przestać się zamartwiać :)

HOLYKATE Ja wiem, że to ciężko. Sama narzekam dziewczynom, marudzę i też nie poszłam na badanie z krwi tylko ja nie miałam takich objawów jak Ty. Zrób test, dowiesz się wszystkiego i będziesz spokojniejsza do wizyty :) Napisz jak wyniki. GOOD LUCK!

No to jeszcze przynajmniej 3 długie dni wielkiej niewiadomej :( I sama nie wiem czy się cieszyć czy płakać, mój facet zwariował niestety i chyba zostane z tym wszystkim sama jak coś. Ech co za życie, ale w kobietach siła! Haha :)

HOLYkate ale zwariował z radości ? No już jutro Sobota więc dwa dni i pójdziesz na badanie i zobaczysz co Ci powiedzą:) Bądź dobrej myśli. Byłoby cudownie :) My się tu też staramy o dzidzię :)

A jeśli ostatni test robiłaś 2 dni przed terminem miesiączki a masz w domku jeszcze jeden to zrób jutro z rana :) Bo ponoć 2 dni przed spodziewana miesiączką nie można robić testów.A następny robiłaś po 7 dniach czyli ok 7 września to teraz myślę,że test powinien już wyjść stosunkowo wiarygodny :)

Ostatnia edycja:
Niestety chyba nie z radości, chociaż przy wcześniejszym "alarmie" się ucieszył, teraz tylko stwierdził, że lepiej żeby to nie było dziecko. Nie rozumiem go kompletnie.

No właśnie testu w domu nie mam, a jutro wyjeżdzam na ślub znajomych. Postaram się trochę wyluzować w ten weekend i przestać zadręczać myślami :) Bo chyba jednak lepiej postawić na skuteczne badanie krwi :)

No to trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamy, żeby w 2012 upragnione pociechy były na świecie! :)

reklama
HolyKate to przykre,ze Twoj chlopak tak zareagowal,podejrzewam,ze jest jeszcze mlody i dlatego taka reakcja?

Aniu jak dzis sytuacja u Ciebie wyglada,pojawila sie miesiaczka?mam nadzieje,ze nie :)

pozdrawiam serdecznie!

Do góry