reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Dziękuje za rady :) Tak jak napisała Natkusia kwas foliowy już bierzemy : )Ja już od czerwca:) A w przyszłym tygodniu idę zrobić potrzebne badania takie jak poziom glukozy, morfologia ogólna, mocz, krzepliwość krwi, przeciwciała toksoplazmozy różyczki, poziom hormonów tarczycy i co tam jeszcze będzie trzeba.

reklama
hej dziewczyny moje kochane,jak tam samopoczucie?widze,ze wszystkie starannie przygotowujecie sie do zajscia w ciaze :)

ja chcialam Wam powiedziec,ze zmykam z tego forum,poniewaz mysle,ze to jest nie fair wypowiadac sie tutaj na temat jak juz jest sie w ciazy,nie jest to fajnie w stosunku do Was,mysle,ze wiecie o co mi chodzi :-( jesli chcecie,to dam Wam jeszcze znac,jak tam po wizycie w czwartek i prosze trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok.Ale mam nadzieje,ze bedzie.I prosze jeszcze raz-jesli juz Wam sie uda,to nie czytajcie NIGDY o komplikacjach jakie jeszcze moga sie zdazyc na poczatku ciazy,prosze!!! ja to zrobilam i tego bardzo zaluje :-(

jesli juz u Was tez pojawi sie fasolka,to prosze dajcie mi znac,chcialabym dalej z Wami pozostac w kontakcie (szczegolnie z Natkusia i Ania :)

pozdrowienia dla wszystkich starajacych sie przyszlych mam!!!!buziaczki:-)

KARWICZKI dlaczego od Nas uciekasz? My cieszymy się razem z Tobą i Ci kibicujemy :) To nie jest nie fair:) Więc śmiało do Nas zaglądaj i KONIECZNIE daj znać jak po wizycie :) I kochana nie martw się tymi głupotami, które wypisują dziewczyny. Każda ciaża jest inna a akurat Twoja będzie zdrowa i prawidłowo się rozwijać :) Musisz w to wierzyć:) I nie czytaj takich forum, w których piszą takie straszne rzeczy !!! Napisz jak Twoje samopoczucie, jak to jest być w ciąży i czy masz już jakieś dolegliwości :) CAŁUJE

Dzień dobry :) !

kurcze Aniu o różyczce nie pomyślałam eh, a jeszcze jej nie miałam :| ale też nie można wpadać w paranoje i tak jak Karwiczki powiedziała, nie możemy myśleć negatywnie bo będziemy ciągłe żyły w strachu..
Hmm.. mi na razie testy owulkowe nie chcą wyjść pozytywnie a mam 13 dc :| ojojoj

Karwiczki oszalałaś! Nie zostawiaj nas kochana, to że doczekałaś się fasoleczki przecież nic nie zmienia :) teraz jesteś bardziej doświadczona niż my i możesz nam służyć radą :] ojj jaka.. i nie jest to nie fair - kobieto w ciąży! nie bądź taka bo pomyśle że kobieta w ciąży jest na prawdę upierdliwa :p jeżeli chodzi o mnie to mi nie przeszkadza, że będziesz pisała o brzuchalku a wręcz przeciwnie - cieszę się z Twojego szczęścia i chętnie będę czytać jak to przechodzisz z tygodnia na tydzień :) no ale decyzja zależy od Ciebie :*

Miłego dzionka :)

MALUSIOLKA jeszcze mnie ciekawi, że skoro miałaś miesiączkę w ciąży i nie miałaś objawów to jak się o niej dowiedziałaś? Chyba, że już wtedy świadomie się staraliście to pewnie robiłaś testy tak?

Paliłam od 8 lat, w końcowej fazie mojego nałogu wypalałam ok 1,5 paczki dziennie :( nie lubiłam tego nałogu przez ostatni czas ale nie mogłam nigdy go rzucić.. kiedyś rzuciłam na 8 miesięcy ale wróciłam. A teraz rzuciłam palenie w BARDZO prosty sposób :] Przeczytałam książkę Allana Carr "Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie" - po przeczytaniu nie wypaliłam ani jednego, nawet nie myślę o paleniu :)) Nie wiedziałam, że można tak łatwo rzucić, ale autor książki ma dobre psychologiczne podejście.
Nie pale miesiąc, przytyłam ok 1kg więc nie dużo :] po tej książce jest łatwo bo nie myślę w ogóle o paleniu, więc nie objadam się :)
Jestem mega szczęśliwa teraz, a mój mąż codziennie powtarza mi, że jest ze mnie dumny :) Mój G. od pół roku prosił mnie żebym rzuciła ze względu na starania o dzidzie, ale nie umiałam niestety :( przyjaciółka dała mi tą książkę i jak ręką odjął :D
a Ty palisz?

Co do Musiolki, ja bym nie wpadła na to żeby robić testy ciążowe jak miałabym normalną @ :]

reklama
Natkusia przyznam się bez bicia, że teraz jak dostałam @ to znowu popalam. Czytałam te książkę o której wspomniałaś, ale mi nie pomogła. Ja paliłam do góra 7 papierosów dziennie. Teraz jednego czy dwa zapale bo znowu nie mam motywacji rzucić. Kiedyś rzuciłam na 3 miesiące , było mi ciężko i jadłam więcej więc też przytyłam.Może nie jakoś dużo ale zajadałam to;/ Wiem, że to nieodpowiedzialne i na pewno jak znowu @ minie to przestanę palić ale mi ciężko

Do góry