reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Dziękuje za rady :) Tak jak napisała Natkusia kwas foliowy już bierzemy : )Ja już od czerwca:) A w przyszłym tygodniu idę zrobić potrzebne badania takie jak poziom glukozy, morfologia ogólna, mocz, krzepliwość krwi, przeciwciała toksoplazmozy różyczki, poziom hormonów tarczycy i co tam jeszcze będzie trzeba.

reklama
hej dziewczyny moje kochane,jak tam samopoczucie?widze,ze wszystkie starannie przygotowujecie sie do zajscia w ciaze :)

ja chcialam Wam powiedziec,ze zmykam z tego forum,poniewaz mysle,ze to jest nie fair wypowiadac sie tutaj na temat jak juz jest sie w ciazy,nie jest to fajnie w stosunku do Was,mysle,ze wiecie o co mi chodzi :-( jesli chcecie,to dam Wam jeszcze znac,jak tam po wizycie w czwartek i prosze trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok.Ale mam nadzieje,ze bedzie.I prosze jeszcze raz-jesli juz Wam sie uda,to nie czytajcie NIGDY o komplikacjach jakie jeszcze moga sie zdazyc na poczatku ciazy,prosze!!! ja to zrobilam i tego bardzo zaluje :-(

jesli juz u Was tez pojawi sie fasolka,to prosze dajcie mi znac,chcialabym dalej z Wami pozostac w kontakcie (szczegolnie z Natkusia i Ania :)

pozdrowienia dla wszystkich starajacych sie przyszlych mam!!!!buziaczki:-)

KARWICZKI dlaczego od Nas uciekasz? My cieszymy się razem z Tobą i Ci kibicujemy :) To nie jest nie fair:) Więc śmiało do Nas zaglądaj i KONIECZNIE daj znać jak po wizycie :) I kochana nie martw się tymi głupotami, które wypisują dziewczyny. Każda ciaża jest inna a akurat Twoja będzie zdrowa i prawidłowo się rozwijać :) Musisz w to wierzyć:) I nie czytaj takich forum, w których piszą takie straszne rzeczy !!! Napisz jak Twoje samopoczucie, jak to jest być w ciąży i czy masz już jakieś dolegliwości :) CAŁUJE

Dzień dobry :) !

kurcze Aniu o różyczce nie pomyślałam eh, a jeszcze jej nie miałam :| ale też nie można wpadać w paranoje i tak jak Karwiczki powiedziała, nie możemy myśleć negatywnie bo będziemy ciągłe żyły w strachu..
Hmm.. mi na razie testy owulkowe nie chcą wyjść pozytywnie a mam 13 dc :| ojojoj

Karwiczki oszalałaś! Nie zostawiaj nas kochana, to że doczekałaś się fasoleczki przecież nic nie zmienia :) teraz jesteś bardziej doświadczona niż my i możesz nam służyć radą :] ojj jaka.. i nie jest to nie fair - kobieto w ciąży! nie bądź taka bo pomyśle że kobieta w ciąży jest na prawdę upierdliwa :p jeżeli chodzi o mnie to mi nie przeszkadza, że będziesz pisała o brzuchalku a wręcz przeciwnie - cieszę się z Twojego szczęścia i chętnie będę czytać jak to przechodzisz z tygodnia na tydzień :) no ale decyzja zależy od Ciebie :*

Miłego dzionka :)

MALUSIOLKA jeszcze mnie ciekawi, że skoro miałaś miesiączkę w ciąży i nie miałaś objawów to jak się o niej dowiedziałaś? Chyba, że już wtedy świadomie się staraliście to pewnie robiłaś testy tak?

Paliłam od 8 lat, w końcowej fazie mojego nałogu wypalałam ok 1,5 paczki dziennie :( nie lubiłam tego nałogu przez ostatni czas ale nie mogłam nigdy go rzucić.. kiedyś rzuciłam na 8 miesięcy ale wróciłam. A teraz rzuciłam palenie w BARDZO prosty sposób :] Przeczytałam książkę Allana Carr "Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie" - po przeczytaniu nie wypaliłam ani jednego, nawet nie myślę o paleniu :)) Nie wiedziałam, że można tak łatwo rzucić, ale autor książki ma dobre psychologiczne podejście.
Nie pale miesiąc, przytyłam ok 1kg więc nie dużo :] po tej książce jest łatwo bo nie myślę w ogóle o paleniu, więc nie objadam się :)
Jestem mega szczęśliwa teraz, a mój mąż codziennie powtarza mi, że jest ze mnie dumny :) Mój G. od pół roku prosił mnie żebym rzuciła ze względu na starania o dzidzie, ale nie umiałam niestety :( przyjaciółka dała mi tą książkę i jak ręką odjął :D
a Ty palisz?

Co do Musiolki, ja bym nie wpadła na to żeby robić testy ciążowe jak miałabym normalną @ :]

reklama
Natkusia przyznam się bez bicia, że teraz jak dostałam @ to znowu popalam. Czytałam te książkę o której wspomniałaś, ale mi nie pomogła. Ja paliłam do góra 7 papierosów dziennie. Teraz jednego czy dwa zapale bo znowu nie mam motywacji rzucić. Kiedyś rzuciłam na 3 miesiące , było mi ciężko i jadłam więcej więc też przytyłam.Może nie jakoś dużo ale zajadałam to;/ Wiem, że to nieodpowiedzialne i na pewno jak znowu @ minie to przestanę palić ale mi ciężko

Do góry