reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Oj Aniu :) skoro się cieszysz to i ja się cieszę :)
no to teraz nowy cykl i nowe planowanie :] swoją drogą szybko dostałaś @ po odstawieniu tabsów, ja na pewno dłużej czekałam :]

Teraz będziesz miała trudno z obliczeniem bo zawsze byłaś na tabletkach chyba że zawsze miałaś 28-29 dni no to problemu nie ma :]
Dzisiaj masz pierwszy dzień cyklu :] temp mierz sobie tak od 6 dc.
Przy cyklach 29 dniowych ok 11-19 dc przypadają dni płodne tak +- :]
I od ok 11 dc stosuj testy owulacyjne między godz 10-20 najlepiej 2-3 testy dziennie w różnych godzinach :]
Jeżeli chodzi o temperaturę to przed owulacją drastycznie spada a po owulacji idzie w górę (jeżeli górna temp utrzymuje się min 3 dni to masz pewność że owulacja już była).
Jeżeli nagle temp Ci spadła tak jak mi np spada z dnia na dzień (36,64 => 36,46 => dzisiaj 36,22) to myśle że jestem tuż przed owulacją, robiłam na razie jeden test owulkowy i jest negatywny.. zobaczymy wieczorem i jutro :]
UWAGA! Jeżeli test wyjdzie Ci pozytywny to od razu do dzieła :D w ciągu 24-48h dojdzie do owulki czyli pęknie pęcherzyk i uwalnia się komórka jajowa. Komórka jajowa żyje ok 12-24 godz i tyle masz czasu (ba Twój partner) żeby ją zapłodnić.. To jak los na loteri hehe :D

Ale się rozpisałam :D ale myśle że to Ci ułatwi :) :*

reklama
Cześć dziewczyny.

Czytam ten wątek i jakoś nie mogę zrozumieć niektórych dziewczyn, które ciąże rozpoznają tylko po braku @. Tak naprawdę mając @ może też być w ciąży. Ja jestem tego dowodem. 18.08.2009r. miałam mocną @, a 21.09.2009r. jak poszłam na badania krwi, to dowiedziałam się, że jestem w 6 tygodniu ciąży. Strasznie bolały mnie piersi, a tak to żadnych objawów nie miałam. Teraz też staram się z mężem o maluszka, ale przyszła do mnie @ i mam nadzieje, że to dobry znak :)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.

Witamy serdecznie Malusiolka :)

Tak się poprostu przyjęło: brak @-ciąża, @-brak ciąży. Rzadkie są takie przypadki że jest @ podczas ciąży dlatego każda ma taki tok myślenia :] ale chyba miałaś bardziej skąpe krwawienie (?). W sumie słyszałam, że to nie jest miesiączka tylko krwawienie implantacyjne, które większość kobiet właśnie mylą. Takie plamienie może być do 2-3 miesiąca :] No i nie raz testy z moczu i krwi nie kłamią chociaż różnie z tym bywa :]
Gratuluje dzieciątka :) jak ma na imię?
Życzę Ci, żeby ta @ była Twoją radością ;)

Ostatnia edycja:
Nie była skąpa, była normalna i trwała 7 dni. Nawet nie można powiedzieć, że to było krwawienie implantacyjne.

A co do dziecka, to mam córeczkę, która ma na imię Oliwia :)

Hmmm ciekawe :) ale lepiej nie robić sobie takich nadziei bo dopiero będzie się świrować :] a @ to taka odskocznia i odpoczynek od emocji :D

ładną masz córcie :)

NATKUSIA wielkie dzięki za rady :) Są mega cenne:)

Wiem, ze można mieć okres w ciąży, moja przyjaciółka jest żywym tego przykładem. Ale robiłam testy nawet W piątek i wyszedł negatywnie więc chyba nie mam co teraz robić testu co? Bo już mam mętlik teraz...

Natusia dziękuję :)

Słyszałam, że jak kobieta ciągle myśli o ciąży, to może nic z tego nie wyjść. Dlatego ja staram się nie nakręcać żeby się nie rozczarować. Jak będzie to fajnie, a jak nie to dalej będę się starać.

ania-aneczka, nie ma co się bawić w testy. Jak masz być w ciąży, to i tak prędzej, czy później będziesz wiedzieć, że w brzuszku masz maluszka.

Ostatnia edycja:
MALUSIOLKA tak, ale chciałabym wiedzieć wcześniej;) Już staram się o siebie dbać, ale wolę być od początku świadoma , że Noszę w sobie życie :) Ale spokojnie , wszystko w swoim czasie. koniec nakręcania się tak jak piszesz:) W ciąży nie jestem, mam takie przeświadczenie , że bym to czuła:)

reklama
Do góry