reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Oj Aniu :) skoro się cieszysz to i ja się cieszę :)
no to teraz nowy cykl i nowe planowanie :] swoją drogą szybko dostałaś @ po odstawieniu tabsów, ja na pewno dłużej czekałam :]

Teraz będziesz miała trudno z obliczeniem bo zawsze byłaś na tabletkach chyba że zawsze miałaś 28-29 dni no to problemu nie ma :]
Dzisiaj masz pierwszy dzień cyklu :] temp mierz sobie tak od 6 dc.
Przy cyklach 29 dniowych ok 11-19 dc przypadają dni płodne tak +- :]
I od ok 11 dc stosuj testy owulacyjne między godz 10-20 najlepiej 2-3 testy dziennie w różnych godzinach :]
Jeżeli chodzi o temperaturę to przed owulacją drastycznie spada a po owulacji idzie w górę (jeżeli górna temp utrzymuje się min 3 dni to masz pewność że owulacja już była).
Jeżeli nagle temp Ci spadła tak jak mi np spada z dnia na dzień (36,64 => 36,46 => dzisiaj 36,22) to myśle że jestem tuż przed owulacją, robiłam na razie jeden test owulkowy i jest negatywny.. zobaczymy wieczorem i jutro :]
UWAGA! Jeżeli test wyjdzie Ci pozytywny to od razu do dzieła :D w ciągu 24-48h dojdzie do owulki czyli pęknie pęcherzyk i uwalnia się komórka jajowa. Komórka jajowa żyje ok 12-24 godz i tyle masz czasu (ba Twój partner) żeby ją zapłodnić.. To jak los na loteri hehe :D

Ale się rozpisałam :D ale myśle że to Ci ułatwi :) :*

reklama
Cześć dziewczyny.

Czytam ten wątek i jakoś nie mogę zrozumieć niektórych dziewczyn, które ciąże rozpoznają tylko po braku @. Tak naprawdę mając @ może też być w ciąży. Ja jestem tego dowodem. 18.08.2009r. miałam mocną @, a 21.09.2009r. jak poszłam na badania krwi, to dowiedziałam się, że jestem w 6 tygodniu ciąży. Strasznie bolały mnie piersi, a tak to żadnych objawów nie miałam. Teraz też staram się z mężem o maluszka, ale przyszła do mnie @ i mam nadzieje, że to dobry znak :)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.

Witamy serdecznie Malusiolka :)

Tak się poprostu przyjęło: brak @-ciąża, @-brak ciąży. Rzadkie są takie przypadki że jest @ podczas ciąży dlatego każda ma taki tok myślenia :] ale chyba miałaś bardziej skąpe krwawienie (?). W sumie słyszałam, że to nie jest miesiączka tylko krwawienie implantacyjne, które większość kobiet właśnie mylą. Takie plamienie może być do 2-3 miesiąca :] No i nie raz testy z moczu i krwi nie kłamią chociaż różnie z tym bywa :]
Gratuluje dzieciątka :) jak ma na imię?
Życzę Ci, żeby ta @ była Twoją radością ;)

Ostatnia edycja:
Nie była skąpa, była normalna i trwała 7 dni. Nawet nie można powiedzieć, że to było krwawienie implantacyjne.

A co do dziecka, to mam córeczkę, która ma na imię Oliwia :)

Hmmm ciekawe :) ale lepiej nie robić sobie takich nadziei bo dopiero będzie się świrować :] a @ to taka odskocznia i odpoczynek od emocji :D

ładną masz córcie :)

NATKUSIA wielkie dzięki za rady :) Są mega cenne:)

Wiem, ze można mieć okres w ciąży, moja przyjaciółka jest żywym tego przykładem. Ale robiłam testy nawet W piątek i wyszedł negatywnie więc chyba nie mam co teraz robić testu co? Bo już mam mętlik teraz...

Natusia dziękuję :)

Słyszałam, że jak kobieta ciągle myśli o ciąży, to może nic z tego nie wyjść. Dlatego ja staram się nie nakręcać żeby się nie rozczarować. Jak będzie to fajnie, a jak nie to dalej będę się starać.

ania-aneczka, nie ma co się bawić w testy. Jak masz być w ciąży, to i tak prędzej, czy później będziesz wiedzieć, że w brzuszku masz maluszka.

Ostatnia edycja:
MALUSIOLKA tak, ale chciałabym wiedzieć wcześniej;) Już staram się o siebie dbać, ale wolę być od początku świadoma , że Noszę w sobie życie :) Ale spokojnie , wszystko w swoim czasie. koniec nakręcania się tak jak piszesz:) W ciąży nie jestem, mam takie przeświadczenie , że bym to czuła:)

reklama
Do góry