reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Witam, jestem tu nowa, a trafiłam po temacie bo... Nigdy, podkreślam nigdy nie spóźniła mi sie @ nawet o 1 dzień... Z mężem staramy się o dzidziusia już 1,5 roku i ciągle nic... Dostaliśmy już nawet skierowanie na badanie nasienia dla mężą i nagle @ spóźnia mi sie już 2 dni... Piersi bolą okropnie, wczoraj brzuch mi tak wydęło że myślałam że wybuchnę.. Poza tym żadnych innych objawów... Dziś rano nie wytrzymałam i zrobiłam test - załamka - znowu jedna kreska, po drugiej ani śladu... Trochę podłamana pogrzebałam z koleżanką w necie i co widzę... Dodałyście mi troszkę nadziei, mam nadzieję że nie złudnej... :-(

reklama
Ja sobie robilam 3 razy test bo nie mogliśmy się z mężem doczekac na dzidziusia i wyszedł mi dopiero po 6 tygodniach od zapłodnienia. Chyba nie ma co wierzyc tym szybkim 10 dniowym testom :p. Radzę poczekac i kolejny zrobic sobie za tydzien dwa ;)

Witam ,nie wiem co mam mysleć w lutym 2009r milam dziwny okres w postaci lekkiego planieniaa trwalo to 2dni,w tym miesiacu mie dostalam okresu,robilam test i wykazal wynik negatywny,a dalej okresu nie ma:-( nie wiem co sadzic?nie wiem czy test klamie czy nie jestem w ciazy ale dolegliwosci sa,codziennie rano mam mdlości......?

nie zastanawiaj sie tylko idz do lekarza!
moja ginka opowiadala mi kiedys ze miala pacjentke ktora robila sobie 3 testy ciazowe - mniej wiecej w odstepie miesiaca kazdy i zawsze wychodzil wynik negatywny. Poszla do ginki bo myslala ze cos sie tam dzieje ale ciaze wykluczala bo jak 3 testy pokazuja to samo to trzeba im ufac... no i okazalo sie ze... jest w 11tc ;-)

a na dolegliwosci nie patrz... jak starasz sie o dziecko i bardzo go pragniesz to psychika lubi platac figle... najpewniejsze jest spotkanko z ginem - badanie ginekologiczne i usg ;-)

powodzenia ;-)

czym różni się oznaczenie beta hcg od samego hcg (oczywiście oba z krwi)? i które lepiej zrobić aby potwierdzić ciąże

Cześć dziewczynki,

Czytam te wasze wypowiedzi i jakoś tak mi lepiej na duchu.
Jestem po poronieniu i w związku z tym też po łyżeczkowaniu. Miesiąc po różnych badaniach lekarz powolił mi się starać, co też uczyniliśmy.
Dzisiaj jest 29 dc i póki co nie mam @. Najgorsze jest to, ze nie wiem czy może mi się udało (test wyszedł negatywnie) i jeszcze za wcześnie, czy to z powodu rozregulowania mojego organizmu przez zabieg.
Tak bardzo chciałabym zafasolkować, że aż pada mi to na psychikę. Przez 3 dni czułam jakieś ciągnięcie w obrębie macicy jak na @, ale póki co nie przyszła.

Jedna wielka niewiadoma. Spedza mi to sen z powiek.
Mam nadzieję, ze się uda.
Pozdrawiam

No i co jest najlepsze tam... trzeba pracowac i H***... chyba ze cos dzieje sie nie tak... no i tam nie badaja ginekologicznie... tak jak w PL... co jest dla mnie nie normalne... bo ja np. mialam grzybice pochwy... co w ciazy jest normalne bo zmienia sie PH. I dzieki badaniu ginekologicznemu moglam to leczyc... a w UK jak nie badaja to tego nie wykryja bo USG tego nie pokarze...

kobieto strasznie panikujesz z tą grzybicą.... jest pełno ginekologów polskich w UK.... tylko poszukaj w necie.... ja znalazłam mojego na jakimś forze pełno osób szuka i pełno jest adresów zalerzy w którym rejonie mieszkasz... nawet moja bratpowa z UK była u polskiego gina....

Ja sobie robilam 3 razy test bo nie mogliśmy się z mężem doczekac na dzidziusia i wyszedł mi dopiero po 6 tygodniach od zapłodnienia. Chyba nie ma co wierzyc tym szybkim 10 dniowym testom :p. Radzę poczekac i kolejny zrobic sobie za tydzien dwa ;)

mi wyszedł pozytywny po jak się nie mylę 4-5 tygodniach....

czesc dziewczyny! ja wlasnie wpczoraj dowiedzialam sie ze jestem w ciazy :))))))))

Ost. okres mialam 20 marca, test zrobilam w 2 dniu spodziewanej @. pierwszy od razu pokazal 2 kreski ale dla potwierdzenia za ok 1 godz zrobilam 2 i ten sam wynik. Wszyskie ktore robilam w przeszlosci zawsze byly negatywne. wiec raczej sie nie myla.

reklama
Do góry