reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Hej a co myslicie o tym jesli zrobilam 4 testy: w dniu spodziewanej miesiaczki jeden rano drugi w poludnie nastepnego dnia 1 rano drugi wieczorem (w sumie 4 testy) wszystkie sa pozytywne juz 4 dzien nie mam okresu bola mnie piersi i pobolewa brzuch czekam na wyniki badania moczu beda w piatek czy jestem w ciazy? Jaka moge miec pewnosc? Bo jesli testy nie wykrywaja ciazy a ona jest czy moze dzialac to na odwrot pokazuje ciaze a jej nie ma?:confused: co myslicie ?

Testy nie są fałszywie pozytywne. Więc najpewniej jesteś w ciąży.
Szoruj do ginekologa za chwilę!

reklama
Hej a co myslicie o tym jesli zrobilam 4 testy: w dniu spodziewanej miesiaczki jeden rano drugi w poludnie nastepnego dnia 1 rano drugi wieczorem (w sumie 4 testy) wszystkie sa pozytywne juz 4 dzien nie mam okresu bola mnie piersi i pobolewa brzuch czekam na wyniki badania moczu beda w piatek czy jestem w ciazy? Jaka moge miec pewnosc? Bo jesli testy nie wykrywaja ciazy a ona jest czy moze dzialac to na odwrot pokazuje ciaze a jej nie ma?:confused: co myslicie ?

ja robiłam jeden test i po jednym byłam przekonana że jestem :)
po 4 bym chyba wątpliwości nie miała :tak:

:-) ja niby robiłam 3 bo tak bardzo chciałam mieć 100% pewności..choć powiem szczerze że i tak wiedziałm testy były tylko dopełnieniem...miałam jakieś takie wewnętrzne przeczucie:-)

no z tym ginekologiem to nie takie proste mieszkam w anglii tu ciaze prowadzi polozna...ale tez nie tak prosto sie do niej dostac poszlam w pon zarezerwowalam sie do lekarza we wtorek mialam wizyte mowie mu okresu nie mam 4 testy pozytywne on mi mowie ze badanie moczu musze zrobic jak wyjdzie pozytywnie to bede mogla zapisac sie na spotkanie z polozna...zaioslam mocz do badania w srode kazali mi przyjsc po wyniki dzisiaj poszlam to mi powiedzieli ze takich wynikow nie maja i kazali mi sie zapytac w poniedzialek:baffled: juz trace nerwy:wściekła/y:

Kurde, co za ludzie tam żyją! Dziwne mają podejście do ciąży! Powiem tam- 4 testy to 100 %pewności, że jesteś w ciąży! Tak , jak ktoś napisał- test nie wykazuje ciąży fałszywie, jeśli jej nie ma. Może być wynik negatywny jeśli jesteś w ciąży, bo jak zrobisz go za wcześnie to po prostu może ciąży nie wykryĆ. ALE NIE W DRUGĄ STRONĘ!! Jeśli są 2 kreski, to jest dzidzia:-) Objawy typu ból piersi i ból brzucha to też typowo ciążowe objawy, tak więc gratulacje!:-)

Weri ja tez mieszkam w Anglii. Zrobilam 3 testy z czego zaden nie potwierdzil ani nie zaprzeczyl ciazy. Zrobilam w przychodnii badanie moczu, wynik byl pozytywny. Pani w recepcji umowila mnie na najblizsza wizyte z polozna. Na tej wizycie zada ci kilka pytan: historia choroby w twojej rodzinie, kiedy mialas ostatni raz miesiaczke itp. Jesli nie znasz dobrze angielskiego to dostaniesz tlumacza na nastepnej wizycie. Jesli masz jakies pytania to pisz do mnie. Jeszcze tylko 5 tygodnii bede wolna pozniej opieka nad synkiem :-)

Kurde, co za ludzie tam żyją! Dziwne mają podejście do ciąży! Powiem tam- 4 testy to 100 %pewności, że jesteś w ciąży! Tak , jak ktoś napisał- test nie wykazuje ciąży fałszywie, jeśli jej nie ma. Może być wynik negatywny jeśli jesteś w ciąży, bo jak zrobisz go za wcześnie to po prostu może ciąży nie wykryĆ. ALE NIE W DRUGĄ STRONĘ!! Jeśli są 2 kreski, to jest dzidzia:-) Objawy typu ból piersi i ból brzucha to też typowo ciążowe objawy, tak więc gratulacje!:-)

dzieki po prostu trudno mi w to wszytsko uwierzyc;-) bylam pytac sie o wyniki w piatek - nic nie ma; poszlam dzisiaj - prosze zapytac sie za PARE DNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MAKABRA:baffled: nic nie pozostaje mi jak czekac... jakby co za 8 miesiecy porod odbierze moj narzeczony w domu bo w przychodni wynikow nie bedzie:-D

Weri ja tez mieszkam w Anglii. Zrobilam 3 testy z czego zaden nie potwierdzil ani nie zaprzeczyl ciazy. Zrobilam w przychodnii badanie moczu, wynik byl pozytywny. Pani w recepcji umowila mnie na najblizsza wizyte z polozna. Na tej wizycie zada ci kilka pytan: historia choroby w twojej rodzinie, kiedy mialas ostatni raz miesiaczke itp. Jesli nie znasz dobrze angielskiego to dostaniesz tlumacza na nastepnej wizycie. Jesli masz jakies pytania to pisz do mnie. Jeszcze tylko 5 tygodnii bede wolna pozniej opieka nad synkiem :-)

dziekuje na pewno napisze:tak: gratuluje widze ,ze niedlugo termin porodu ci sie zbliza? Powodzenia!:happy:

Witajcie, jestem tutaj nowa:blink:przeglądając posty trafiłam do Was. W moim przypadku test się jeszcze nie pomylił:tak:. Dwie grube krechy wyszły już za pierwszym razem a teraz jestem szczęśliwą mamuśką:-). Moja córcia 1 kwietnia skończy właśnie roczek:happy:, ale całkiem niedawno spóźniał mi się okres o prawie miesiąc więc postanowiłam zrobić test (w sumie to były 3 testy) wszystkie negatywne. Pierwszy zrobiłam w 4 dniu po terminie spodziewanej miesiączki a dwa kolejne w 7 dniowych odstępach. Tym razem również test nie pomylił się po kilku dniach pojawiła się @. Pozdrawiam wszystkich serdecznie:-)

reklama
witam kobitki
ja pierwszy test zrobiłam tydzień po poczęciu wyszedł negatywny kupiłam pre-test pisało ze wykrywa o ile sie nie myle 6 dni po zapłodnieniu. Poczekałam 2 tyg nie dostałam @ i kupiłam bobo test wyszedł pozytywny:tak:

Do góry