reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Agagu a przypomnij mi, w którym dniu cyklu robiłaś bete co wyszła Ci ujemna?

Kazda z nas ma jakiś problem :D Suwaczek wkleja się ustawienia => panel kontrolny => Edytuj sygnature (po lewej stronie) a suwaczki robisz na stronkach internetowych i tylko wklejasz adres :] powinien Ci wejść.. choć pamiętam że też miała jakieś problemy z plikiem.. Próbuj

W ogóle zauważyłam dopiero teraz że jestes z Kato.. a ja jestem z Tychów :)) w Katowicach pracuję hehe

Mykam spać, buziaki :*

reklama
Natkusia juz Ci mówie w którym dniu w 14dc miałam robioną 1 betę akórat miałam wtedy dni płodne drugą bete miałam robioną w 27dc wtedy już byłam w ciąży bo jeśli sie nie myle do owulacji dochodzi mniej wiecej w połowie cyklu czyli 14 16 dc ja wtedy sie duzo przytulałam z Moim A. ;)))

Pozdrawiam Cie i życzę miłych snów dobranoc ;*

Natkusia jednak nie jestem pewna ponieważ nie stosowałam metydy antykoncepcji kalendarzykowej i nigdy nie za bardzo wiedziałam kiedy miałam płodne a kiedy nie z moich wyliczeń wychodzi na to że właśnie 7 września miałam już dni płodne a skoro 7 nie byłam w ciaży to musiałam zajść w nia na nastepny dzień ( 8.09) albo 9.09 tak wychodzi z moich wyliczeń ;))).

P.S. Wogóle to mi sie śniło ze na moim brzuchu śpi maluszek taki śliczny i wogóle i wtedy już wiedziałam na 100% że jestem w ciąży ;))))

Witaj Agagu , dzięki za ciepłe słowa:) Co do kwasu foliowego to biorę go już od czerwca. Ale czy mam brać np inne witaminy jak magnez czy rutinoscorbin, które biorę codziennie? czy do czasu wizyty u lekarza zostać tylko przy kwasie foliowym?
Karwiczki -Agagu czy którejś z Was w bardzo wczesnej ciaży tak jak u mnie dokuczał ból kręgosłupa? i czy pulsowało wam w brzuchu tak w okolicach pępką? i mnie np nie boli spojenie łonowe jak na okres tylko jakby jajniki na zmiane dają o sobie znać. No i trochę kołacze mi serce i boli nad lewą piersią ale nie wiem czy to ma związek czy to zwykłe nerwy...nie mogę dziś już spać po prostu emocje jeszcze się udzielają:)

Cześć Dziewczyny :*
Ja już nie myśle.. chociaż Aniu jak czytałam o Twoich objawach to coś z tego mam..
W ogóle mierzę sobie temp i mam ładnie podwyższoną.. przed owulacją miałam 36,2 po owulacji 36,4-36,5 a dzisiaj mierzyłam z samego rana w łóżku i mam 37,06 a wczoraj 36.98 więc temp jest podwyższona :]
Ale dzisiaj jak wstałam to strasznie się źle czuję :( jak wstałam to mi się w głowie kręciło i jest mi jakoś tak słabo.. A zaraz do pracy o jej..

Pozdrawiam

Witam Dziewczyny

Aniu nie mozesz brać żadnych witamin dopóki lekarz ci nic nie przepisze odpada rutinoscorbin i magnez bym też odłozyła na czas aż lekarz Ci nie zleci witamin narazie tylko kwas foliowy. Nie wolno ci przyjmować żadnych leków ani witamin oprócz kwasu foliowego. Jeśli chodzi o objawy to każda kobieta jest inna i ma inne objawy lub podobne ale nie takie same. Moimi objawami to był ból piersi wzdecia, zaparcia, parcie na pęcherz oczywiscie ból w jajnikach też był i jest nadal nie próbuj brac nic przeciw bólowego !!!

AGAGU ja się tak martwie... Jestem co prawda 2-3 dni przed terminem @ , ale piersi mnie bolą ( nigdy właściwie podczas brania tabsów nie bolały) nie wiem jakby było bez ich brana. Śluzu nie mam. Jedynie co to ten ból kręgosłupa, uczucie przeziębienia dreszcze i zimno ( nie wiem czy to objaw ciąży) no i to , że brzuch od czasu do czasu zaboli , raz jeden jajnik raz drugi...Boje się, że to za mało a z drugiej strony to dopiero 4 tydzień a tak naprawdę 1 czy 2 tydzień ciąży...i ta jutrzejsza beta...daj Boże żeby poszła w górę...nie wiedziałam, że to takie ciężkie:)

Cześć dziewczyny :)

Teraz wróciłam z pracy, dzisiaj pierwszy raz jeździłam do klientów na spotkania handlowe z moim managerem i przynajmniej nie myślałam ;) Aniu temp przestałam mierzyć jak stwierdziliśmy że przestajemy się starać i to było po owulacji. Przed owulacją miałam 36,2-36,3 po owulacji wzrost na 37,6 a wczoraj tak z głupoty zmierzyłam patrze a tu prawie 37, dzisiaj to samo.. Więc jeżeli chodzi o temp to na @ się nie zapowiada (musi być spadek).. Jutro rano zrobię test :)

Buziaki :*

reklama
NATKUSIA To jutro będzie dla Nas szczęśliwy dzień : )Tobie wyjdzie pozytywny test a mnie beta podskoczy w górę:) Ja sobie też jutro z ciekawości zmierzę temperaturę.

Natkusia napisz skoro świt:) Ja już od 6 na nogach będę :) &&&&&&&&&&

Do góry