reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Karwiczki to taka nasza dobra duszyczka która patrzy na wszystko trzeźwym okiem :))

Ja jestem z mojego ginekologa na prawdę zadowolona dziewczyny i nie wyobrażam sobie żeby go zmieniać..
Może z tą ciąża pozamaciczną trochę przesadził ale wiem że mogę na niego liczyć i cokolwiek będzie mi dolegać mogę do niego zadzwonić.. Zawsze wszystko mi wytłumaczy, zrobi kompleks badań, wypada całą itd więc dla mnie rewelka.
On też dzisiaj był w szoku bo z jednej strony test domowy pozytywny, brak @ i objawy ciąży (niewymyślone) a z drugiej strony ujemna beta :| jak mu powiedziałam że na teście wyszły mi dwie krechy to się wręcz ucieszył ale potem powiedziałam mu o becie i mina mu zrzedła..

Co do tego laboratorium, jakoś nie ufam temu - nie wiem czemu :| i denerwuje mnie to uczucie.
Pieczątka jest taka dziwnie odbita i podpisu diagnosty fizycznego nie ma tylko jest na pieczątce.. Nie spotkałam się z tym - zawsze miałam normalny podpis długopisem i słyszałam że tak musi być.. W ogóle ten wynik miałam poskładany na 6 kostek - tak jakoś dziwne.
Zrobiłam zdjęcie wynikowi i zaraz wyśle Wam to obadacie.

Może się czepiam ale dla mnie ta pieczątka jest niechlujna i pierwszy raz z taką się spotkałam i do tego bez podpisu fizycznego analityka.. ajj nie wiem.. co myślicie?

Teraz poszukałam badania jakie miałam (zbieram i mam ich ok 20) na każdym jest normalna, nierozmazująca się pieczątka i podpis zawsze jest niebieskim długopisem!
Czy ja się już czepiam?

Załączniki

• Zdjęcie0017.jpg
    Zdjęcie0017.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 37
  • Zdjęcie0018.jpg
    Zdjęcie0018.jpg
    12,3 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny poczytalam tak po łebkach, ale ktoras z Was pyta czy to nie za pozno w 8 tygodniu isc do lekarza, otoz nie ja sie dowiedzialm o ciazy w 7 tygodniu i to jeszcze trafilam do Pani doktor ktora nie umiala wyczuc powiekszonej macicy mialam stres ogromny bo sama nie wiedzialm czy jestem w ciazy czy nie, ale jak widac jestem wrocilam po dzisiejszej wizycie i jestem przeszczesliwa moja kruszynka jest zdrowa i bryka:-)zycze Wam tego samego:-)

TUNIA uspokoiłaś mnie :* Dziękuje.

Natkusia kurcze szkoda, że nie moge wkleić swojego bo mi nie działa dysk wymienny...ale mój inaczej wygląda wynik bardziej oczywiście i jasno. Tzn jest najpierw podana beta która wyszła a pod spodem norma...podpisu bym się nie czepiała..

jakie podjęłaś kolejne kroki?

Witam was Dziewczyny ;)))
Natkusia tak sobie czytam co tu nam za wieści dzisiaj przynosisz ja z beta miałam ten sam problem ;-/ pierwsza jaką miałam robioną wyszła pozytywnie 4tc 2 robiłam dwa tygodnie potem i wyszedł wynik taki jak twój czyli brak ciąży pierwsza beta 7.09.2011 druga beta 20.o9.11. 22.09 miałam 1 wizyte u ginekologa wyszuł zmiany ciążowe gdy poszłam na drugą wizyte to był 03.10 byłam w 5 tygodniu ciąży czyli zafasolkowana zostałam krótko po 1 becie a druga beta mimo wszystko ciaży nie wykryła. Nie stresuj sie Kochana wszystko bedzie ok

A niby beta to taki wiarygodny wynik..
Agagu dziękuje za otuchę :* już rozluźniłam się i jest ok, zobaczymy jak to będzie :]
Aniu jutro odpoczywam od wszystkiego a w czwartek z rana zrobię teścior Acon (mam jeszcze jeden). Może się czepiam podpisu ale mi się nie podoba :p mam wyniki z innych lab i są inne - pieczątki takie normalne a nie rozmazane i podpis długopisem :] no ale dobra.. czytałam trochę o tym laboratorium i różne są opinie.. Nie nastawiam się na nic :) jężeli to jakimś cudem nie ciąża to mam wielką nadzieję że szybko @ przyjdzie..

Teraz czekam na męża aż wróci z pracy żeby wskoczyć pod kołderkę i mocno się do niego przytulić... :]

Aneczko moje najszczersze gratulacje Kochana nie martw sie ja przed pierwszą wizytą też byłam zestresowana płakałm wiecznie chodziłam zła nie potrafili ze mną moi chłopcy w domu wytrzymać. Ale teraz też tak mam przed każdą wizytą stres i nerwy czy mój szkrab rosnie zdrowo czy wszystko jest ok mówię Ci jak sie kładę do badania to dostaje 7 potów ze strachu ale to normalne. Z moim dzidziolem wszystko jest ok rosnie i zdrowo bije mu serduszko. Teraz nie moge już pracować ponieważ mam stresujacą pracę, pracowałam do 6 października dopóki nie zaówazyłam ze mam plamienia poszłam do gina przyjął mnie odrazu bez kolejki okazało sie ze to nic groźnego fasolka rośnie prawidłowo ale nie moge już pracowac przepisał mi duphaston dla pewności profilaktycznie i jest ok po tej wizycie moje serduszko zaczeło bic :):):):). Więc nie stresuj sie bo to nie pomaga zaopatrz sie lepiej odrazu w kwas foliowy nie czekaj aż lekarz ci zaleci ja tak zrobiłam kupiłam kwas za nim pani doktur na usg pokazała mi moja facoleczke :*:*:*:* Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje ;))))!!!!!!!

Natkusia Słońce nie ma za co przecież każda znas sie tu stra jakos drugiej dodać otuchy. Pamietam jak tu do was zajrzałam 1 raz pisałam o becie i każda była zdziwiona że 2 bety się pomyliły a test ciażowy domowy ciąże wykrył dlatego ja już nie daje 100% wiarygodności becie nawet jakby była zrobiona w najlepszym laboratorium

reklama
;/;/;/;/ chciałabym też sobie zrobic suwaczka i nie wiem czemu ale nie da sie cały czas mi wyskakuje nieprawidłowy plik ;/;/;/;/

Też mam problem hehehehe :):):):):):)

Do góry