reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Nam się też nie chce wierzyć :|
Ale bete robiłam w 35 dc więc siłą rzeczą musiała wyjść.. Chyba że błąd laboratorium..
Dzisiaj spróbuje się dostać do mojego lekarza pokazać mu to.. a potem szybko do pracy..
będę dopiero wieczorem :*

reklama
hej dziewczyny. Tak czytałam co tutaj piszecie i postanowiłam sie dołączyć. Z ta beta to faktycznie róznie bywa. U mnie to było tak: Ja tydzien po spodziewanej miesiączce zrobilam 2 testy ciażowe, wyszly pozytywne . Koleżanka doradziła mi zeby zrobić sobie bete dla pewności, tak też zrobiłam. Wyszła wysoka bo 20 tys. czyli wedlug norm ciaza , ale mówia zeby zrobic po 48 h nastepna dla pewnosci i prawdłowo powinna wzrosnac prawie podwojnie bo jak nie to znaczy ze cos jest nie tak . druga wyszla tylko ponad 23 tys . wiec jak to zobaczyłam to odrazu panika i telefon do lekarza . Całe szczescie okazalo sie ze wszystko ok i byl to 6 tydz ciazy , serduszko juz bilo :blink: ja tylko przez ta bete najadłam sie nie potrzebnie strachu:angry: Sam lekarz mi pow ze mam sie w ogole tymi badaniami nie sugerowac bo to wcale jak widac nic nie oznacza. Trzymam kciuki natkusia, bądź dobrej myśli :tak:

NATALKO dziękujemy , ze napisałaś:) To myślisz, że jest szansa, że beta coś pokaże? Dopiero 11 dzień po owulacji.,..
Gratuluje ciąży :) Kiedy najszybciej byłaś u lekarza? Odczekałaś do 6 tygodnia? I jak Twoje samopoczucie? Znasz już płec?

Dziekuje :) No ja myśle, że jak test wychodzi pozytywny to i beta tez moze juz wyjsc ...ale nie powiem, to dość wcześnie i nawet jak nie wyjdzie teraz to juz za kilka dni moze byc wszystko ok :) takze nie ma cos sie sugerowac odrazu tym wynikiem. u każdej kobiety organizm inaczej funkconuje , najlepiej wiadomo isc do lekarza :) ja poszlam odrazu 2 dni po tej mojej becie ( ok 45 dc) bo bym chyba z nerwow nie wysiedziala w domu , juz najgorsze mysli przychodzily do głowy. i akurat wyszlo ze 6 tydz i serduszko bije . u mojej kolezanki natomiast było troche inaczej beta świetna ale bardzo dlugo czekala az serduszko sie pojawi i lekarz nie dawał juz nadziei,ale tez wszystko okazalo sie ok, takze jak widac kazdy przypadek inny.

Z samopoczuciem róznie było , od sennosci po koszmarne mdlosci , kilka razy wymiotowałam, piersi cały czas mnie pobolewaja, siusiu to moge chodzic co pół godziny. Senność mineła juz ,myślalam ze te mdłosci tez bo tak juz powinno byc a tu dzisiaj psikus... odezwały sie znowu po kilku dniach;-) no i mecze sie strasznie szybko , nawet wejscie na 2 pietro to juz dla mnie wieksze wyzwanie :rofl2: a płeć dowiem sie za miesiac ..tzn mam taka nadzieje bo ostatnio malenstwo nie chciało cos współpracowac z lekarzem i ciagle sie kręcilo :happy2: ale czuje chłopaka :tak: Trzymam kciuki za beta ania-aneczka :tak:

Czekać ale z pozytywnymi myślami ...wiem, że to jest cieżkie zadanie bo sama tak miałam ale ja wierze,że bedzie dobrze dziewczyny :tak: wiec mocno trzymam kciuki za Was wszystkie :tak:

JESTEM !!!
Otóż 11 DPO dwa testy pozytywne, beta dziś 28.8mlU/ml przy normach wg mojego labo 1-2tydzień ciąży 16-156. W czwartek pójdę powtórzyć , mam nadzieje, że przyrośnie i że to nie zbyt niski wynik.

Dzwoniłam do lekarza, który chce żeby mi ciąże prowadził i może mnie przyjąć 21.11 dopiero czyli za 3 tygodnie czyli w 8 tygodniu ale wg lekarza w 6 tygodniu, chyba że by coś się działo to wtedy wcześniej. Nie sądzicie, że to za późno?

Ostatnia edycja:
reklama
Aniu wielkie gratulacje, cieszę się że się doczekałaś :*

ja byłam u lekarza i jestem trochę podłamana.. :(
Lekarz był w szoku z wszystkimi wynikami i sam chyba nie wiedział o co chodzi.. Jakiś wynik był fałszywy.. Z dobrego wyniku prolaktyny, braku @, testu pozytywnego, podwyższonej temp itd wychodzi na to że ciąża.. ale beta wyszła ujemna..
Lekarz stwierdził że to może być błąd laboratorium. Zbadał mnie i pęcherzyka ciążowego nie widać (powiedział że może być za wcześniej) ale powiedział że z tego co widzi to nie zanosi się na @ i macica troszkę powiększona i dużo śluzu :|
W czwartek mam zrobić test domowy i jak będzie pozytywny to szybko do niego przyjść..
nastraszył mnie trochę bo powiedział że cokolwiek będzie się działo mam od razu do niego dzwonić albo jechać do szpitala i nie czekać na nic.. Powiedział też że w tym przypadku nie można wykluczyć ciąży pozamacicznej..
masakra..

Do góry