reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

ania-aneczka Witam cie Kochana nie leczyłam sie chormonalnie i to jest najdziwniejsze, bo przeciez badanie krwi nie powinno było sie pomylić. A jednak u mnie była pomyłka i to dwu krotnie. Pytasz w którym dniu cyklu test pokazał mi 2 kreseczki hmm,,, szczerze się nad tym nie zastanawiałam okres miałam dostać 20.09. test zrobiłam 26.09 i wyszły dwie kreseczki :-)

reklama
ania-aneczka nie wiem dokładnie kiedy zaczełam czuc że bolą mnie piersi szczerze mówiac wogóle nie planowałam z narzeczonym teraz dzidziusia :-p. najpierw miał byc ślub potem dzidziuś, więc ciąza nie planowana ale chciana i jestem teraz przeszczęśliwa że fasolka rośnie i jest wszystko ok.
Poza tym czuje sie dobrze oczywiście mam objawy zaparcia wzdecia obolałe i troche nabrzmiałe piersi mam parcie na pęcherz nie dawno doszły mdłosci i zdarzają mi się wymioty nie rano tylko wieczorem i te moje chumorki aż sama ze sobą nie moge wytrzymać wkurzam się z byle powodu żadko mam tak że mnie zbiera na płacz ale sie zdarza że wzrusze sie byle czym i oczywiscie jestem senna i apatyczna. Czyli tak właściwie to mam chyba wszystki możliwe objawy wczesnej ciaży
:-)

AGAGU to super:) Fajnie, ze masz objawy :) Przynajmniej czujesz się, ze jesteś w ciąży :) Pozazdrościć:) A ślub nie ucieknie, ważne że się kochacie, reszta przyjdzie w swoim czasie :) U Nas udało się jednak wszystko planowo, liczymy że uda Nam się w tym cyklu spłodzić owoc Naszej miłości z mężem :) Więc proszę o kciuki i pozytywne myśli :)

Kurcze jak tak sobie za dużo czytam to wszystko wydaje mi się takie mechaniczne, skomplikowane. Przeczytałam wypowiedź lekarza, ze najlepiej kochać się na dwa dni przed owulacją i w dniu owulacji. Ja dokładnie nie wiem kiedy będę miała owulacji a temperatury nie mierzyłam w tym miesiącu bo wstawałam o maxymalnie różnych godzinach. Są takie kalkulatory owulacyjne i jedne mówią , ze owulacja będzie w Sobotę, drugie że w niedziele i sama już nie wiem :) Najwyżej wykorzystam męża dzień po dniu on się ucieszy heh :)

Aniu nie planuj ciazy a na pewno sie uda:) znam wiele takich przypadków że gdy sie planuje to akórat nie jest tak jak sie chce ...
Do wielu poczęć dochodzi przypadkiem ... nie wiesz że w życiu tak jest ze gdy sie czegoś bardzo chce i sie cos dokładnie planuje to dzieje sie akórta na przkór Tobie ??

Aniu spokojnie wejś to sobie z mezem na luz nic na siłe na pewno sie uda ... nie wiesz ze w życiu już tak jest ze gdy czegos sie bardzo pragnie to pozostaje to w sferze marzeń?? Znam wiele takich przypadków moich koleżanek planowały ciaze dzień po dniu i nie potrafiły zajsc wkońcu lekarze doszukiwali sie u nich różnych chorób narządów rodnych. A znam koleżanki które postawiły na przpadek bedzie albo nie będzie. Ciazy się nie planuje ja nie planowałam nawet nie wiem kiedy dokładnie mam dni płodne a kiedy nie moja fasolka to kwestia przypadku nie planowałam zostac mamą ale to nie znaczy ze nie chciałam nią zostac i prosze moja fasoleczka ma 6tygodni i 5 dni jestem szczęśliwa choc wcale nie planowałam zostac mamą ;) wejs sobie na luz z mezem nie licz płodne i nie płodne na pewno sie uda :*:*:*

Aneczko ja uciekam sobie polezeć i poogladać jakiś filmik a Ty pamietaj bez stresu wejs sobie wszystko na spokojnie ... a na pewno się uda głeboko w to wierzę. Pozdrowionka Kochana i miłego wieczoru

Wiem wiem , że macie rację i tak jest :) Ale bardzo Nam zależy , żeby się udało jak najszybciej bo akurat mamy taką sytuację, ze jest idealna na dziecko i jak się uda do końca roku to byłoby super a później znowu nie wiadomo czy będziemy mogli się starac. To skomplikowane. Ale wiem, ze musze wrzucić na loos, do tej pory robimy tak , ze kochamy się jak mamy na to ochotę. Ale dlaczego sobie nie pomóc robiąc np testy owulacyjne:) no zobaczymy;) Dni płodne mam mniej więcej od wczoraj więc i tak dopiero okaże się przy nastepnym cyklu czy się udało :)

reklama
A tak w ogóle to dowiedziałam się, że mam tyłozgięcie macicy. Okazało się, że to genetyczne. Już wiem dlaczego wypływa ze mnie nasienie po stosunku i dlaczego niektóre pozycję tak mnie bolały...Okazało się, ze wiele kobiet ma taką urodę macicy, mogą pojawić się problemy z zajściem w ciąże. Lekarz polecił stosunek od tyłu i od razu po stosunku leżeć na brzuchu...ogólnie przeraziło mnie i znowu zaczęłam się nakręcać:(

Do góry