reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Witam Cię Aniu bez sensu sie nakręcasz twój stres powoduje twoje problemy z zajsciem przez to mozesz miec nie regularna owulacje odpręż się i nie stresuj. Wiem ze to może byc odpowiedni moment na dzidziusia ale dobrze wiesz ze nie zawsze jest tak jak tego chcemy. A dzidzius czy bedzie teraz czy potem i tak bedziesz z mężem kochac go tak samo mocno. Nie ma sensu planować dziecka bo teraz jest odpowiedni moment na to ważne ze oboje z meżem jestescie gotowi na to by miec dziecko bo moment nigdy nie jest odpowiedni zawsze znajdzie sie coś co to sprawi brak kasy czy nowa praca wiadomo ale zycie jest takie jakie jest i trzeba je takie przyjać. Nie planujcie dzidziusia bo teraz jest moment a potem może go nie byc bo wkońcu bedzie za późno.... Pozdrawiam cie Aniu buziaki :*:*:*:* i pamietaj bez stresu kochaj się z meżem i nie mysl ze teraz musi sie udać poprostu się kochajcie :-)

reklama
Agagu dziękuje za miłe słowa:) Sytuacja nie jest taka prosta jak się wydaje stąd te nerwy. Ale nie będę się wdawała w życie prywatne na forum :) Dziś zresetowałam mózgownicę i nie zamierzam ani o tym myśleć ani się denerwować:) Buziaki dla Was Kochane:*

Ja nie wierzę testom ciążowym!
Kiedy byłam w pierwszej ciąży żaden test nie pokazał mi, że spodziewamy się Dziecka. Co prawda pierwszą ciążę straciłam, więc może brakowało jakichś hormonów i dlatego testy jej nie wykryły, nie wiem...

Obecnie jestem w 26t7d ciąży i tym razem również zawiodłam się na testach. Pierwszy robiłam 5 dni po spodziewanej @ i nic- jedna kreska. Drugi po 12 dniach po spodziewanej @ i wyszły 2 kreski ale ta druga słabo widoczna.
Po porodzie planujemy poczekać 2-3lata i ponownie zacząć się starać i wiem, że tym razem jeżeli będzie mi się spóźniała @ pójdę na betę i wszystko będzie jasne :-)

Patrycja_Z ja byłam na beta hcg 2 razy i ani pierwsze ani drugie badanie nie wyszło prawidłowo za pierwszysm razem wyszła ciaza 4 tydzień choć w ciazy nie byłam a za drugim razem wyszło ze ciaży brak a ciąża była i teraz jestem w 6t6d ciaży dodam ze nie lecze sie hormonalnie nie mam problemów z tarczyca i wszystkie moje badania są w normie wiec dlaczego badanie beta hcg 2 razy wyszło nie prawidłowe?? Podejrzewałam ciaze zrobiłam domowy test ciaży 3 razy i trzy razy wyszedł pozytywnie 2 razy robiłam test popołudniu i druga kreska była blada i raz zrobiłam rano jak wstałam i druga kreska wyszła taka że nawet niewidomy by ja dostrzegł .... na temat wiarygodnosci testów ciażowych można by długo rozmawiać wiadomo ze nie dają 100% pewnosci ale jak ja mam wierzyc w badanie krwi ?? które nie powinno byłosię pomylic :-)

Witam Cie Aniu rozumie ze cała sprawa nie jest dla Ciebie łatwa i tylko przyspaża Ci stresów wierze jednak że za niedługo ci sie uda i powiadomisz nas na forum że jest fasolka ;))) powodzonka i trzymam za Ciebie kciuki Kochana Pozdrawiam :-)

cześć,

ja pierwszy test zrobiłam równo 6 dni po zapłodnieniu (na teście widniała informacja, że test wykrywa ciążę już po 6 dniach od dnia zapłodnienia), wynik był negatywny, test powtórzyłam po 3 dniach - znowu wynik negatywny. Dopiero 14 dni od daty spodziewanej miesiączki (2 tygodnie spóźnienia) ku mojemu zaskoczeniu wynik wyszedł pozytywny. Ciążę potwierdził lekarz w 7 tygodniu ciąży (licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki).
Jeśli chcesz sprawdzić czy jesteś w ciąży to może zrób badania krwi, które rozwieją Twoje wątpliwości?

serdecznie pozdrawiam

Witam wszystkie obecne i przyszle mamusie.5miesiecy temu urodzilam synka a teraz...spóźnia mi sie okres o.... 3tygodnie!!ostatni okres skończyl mi sie 27spierpia!jest polowa pazdziernika a tu nadal cisza w temacie okresu!robilam juz chyba z 10 testow ale wszystkie wyszly negatywnie.czy uwazacie ze to moze byc ciaza?jezeli tak to czemu az tyle testow pokazalo wynik negatywny?BŁAGAM WSA POMÓŻCIE MI BO JUŻ NIEWIEM CO ROBIĆ!
p.s. niekarmie piersa.kubus jest od urodzenia na butelce.

dziewczyny blagam was odezwijcie sie!!
z moich obliczen na suwaczki.com wychodzi ze niby jestem w 7 tygodniu i 3 dniu ciazy(pierwszy dzien ost miesiaczki: 22-08-2011).i w zwiazku z tym wydaje mi sie ze testy juz daaaawno by to wykryly.tym bardziej ze w pierwszej ciazy wykryly mi ja juz w 3t.c.BŁAGAM ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!w temacie okresu nadal cisza.

dziewczyny blagam was odezwijcie sie!!
z moich obliczen na suwaczki.com wychodzi ze niby jestem w 7 tygodniu i 3 dniu ciazy(pierwszy dzien ost miesiaczki: 22-08-2011).i w zwiazku z tym wydaje mi sie ze testy juz daaaawno by to wykryly.tym bardziej ze w pierwszej ciazy wykryly mi ja juz w 3t.c.BŁAGAM ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!!w temacie okresu nadal cisza.

Martusia nie znam się za dużo w tych sprawach, wiadomo testy są różne (chociaż mi wykrył ciąże w 4tygodniu) być może spóźnia się ze stresu albo innych powodów, jeśli jest możliwość że doszło do zapłodnienia to zrób test z krwi będziesz miała pewność.

reklama
xMartusiax Zgadzam się z Bakaalia. A poza tym skoro 5 miesięcy temu urodziłaś to może po prostu nadal się nie wyregulował Twój cykl po porodzie ? I tam szybko chyba miałaś miesiączkę co? Moja koleżanki z tego co wiem potrafią nie mieć ponad pół roku miesiączki po urodzeniu :) Zrób Betę albo idź do lekarza a wszystkiego się dowiesz, a tak niepotrzebnie będziesz się denerwowała.

Do góry