reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

karwiczki9 Witam cie ; ))) !!!
Mam nadzieję ze to przeczytasz :) Mi płeć równiez jest obojętna najważniejesz zeby było zdrowe ;) ale mam przeczucie ze to bedzie dziewczynka normalnie jestem o tym przekonana na 90% nie wiem jak to mozeliwe ale kobieca intuicja zadko bywa zawodna ;).

reklama
A jesli to nic nie da proponuję udać sie do lekarza i na badanie beta hcg choć w moim przypadku gdy robiłam bhcg a robiłam 2 razy oba wyszły fałszywie jeden 1-szy pokazał ciaze choć w ciaży nie byłam a drugi wykluczył a ciąża już była i gdy poszłam do ginekologa i mnie zbadał powiedział ze są zmiany ciązowe. Miałam straszny mętlik w głowie kupiłam wiec test ACON ultra czuły i zrobiłam go o 18.00 popołudniu i bach 2 kreseczki na drugi dzień poleciałam do ginekologa i przez tydzień aż do wizyty zrobiłam jeszcze 2 testy co drugi dzień 03.10. pani doktor potwierdziła ciaże

Agagu87 bardzo Ci dziękuję za odpowiedź:-)
ja robiłam test Quick Vue to jest test płytkowy...
jak to mówią nadzieja umiera ostatnia;-)

TYNUSIA zgadzam się z Agagu :) Kup sobie test Acon, ja też zamówiłam go w internecie a nawet kilka bo w moim mieście ich nie ma. Moim zdaniem idź od razu do lekarza ,dziwię się, ze jeszcze tego nie zrobiłaś skoro masz takie przykre wspomnienia już. Więc szybko na wizytę:) A w międzyczasie możesz zrobić bete HGC.

Agagu zdziwiłam się odnośnie Twojej bety HCG , że aż tak się pomyliła. A Ty leczyłaś się hormonalnie może? Agagu , w którym dniu cyklu test pokazał dwie kreseczki? I jak ogólnie się czujesz? Objawy są? :) Przede mną i mężem kolejne starania :)

ania-aneczka niestety do mojego lekarza się bardzo ciężko jest dostać a w prywatnym gabinecie nie ma usg wiec mnie ratuje tylko wizyta w przychodni... właśnie po tych przeżyciach bardzo trudno jest mi uwierzyć w to, że mogę w ogóle być w ciąży:-( tym bardziej, że moimi jedynymi objawami jest brak miesiączki bóle podbrzusza i rozchwianie emocjonalne:-) tym bardziej jak zobaczyłam w piatek tą jedną kreseczkę to już straciłam wszelkie nadzieje na macierzyństwo:-(

Tynusia a ile Ci się spóźnia miesiączka? Może po prostu ze stresu Ci się spóźnia co? A miałaś regularne cykle do tej pory? Idź teraz do przychodni i zrób badanie z krwi o ile macie laboratorium :)

miesiączka spóźnia mi się już 16 dni zazwyczaj miałam cykle regularne po 29-30 dni... stresu raczej żadnego nie miałam:-) jutro powtórzę test i wymuszę wizytę u lekarza:-) już zdążyłam sobie wymyślić sto chorób świata u siebie:eek:

Tynusia nie denerwuj się i nie doszukuj chorób:) Może po prostu spóźnia Ci się miesiączka a może jesteś w ciąży tylko jest zbyt wcześnie na zrobienie testu. Leć do apteki i kup test ACON. Zrób go dziś lub jutro rano i zobaczysz:)
Co Ty na to?

AGUGU I KARWICZKI kiedy zaczęły Was boleć piersi? Mniej więcej, w którym dniu ciąży lub cyklu? Czy w czasie owulacji lub dni płodnych również mogą boleć piersi?

Ostatnia edycja:
reklama
no na pewno się udam do apteki i kupię test:-) zawsze przed miesiączką mam okropny ból piersi, że nawet ich dotknąć lekko nie mogę a teraz kompletnie nic... więc mam dużą nadzieję, że moja miesiączka szybko nie przyjdzie:happy:

Do góry