reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Jestem zmęczona już tym myśleniem od dwóch tygodni. Chciałabym już wiedzieć. Nie mogę w nocy spać tak o tym myślę. Chodzę nieprzytomna i do tego chora. ehh:( ale nie czuje nic, żadnych bóli...objawów.nic

reklama
Kochaniutka nie przejmuj się tak tym <tuli> Denerwowanie się nic nie pomoże a może tylko zaszkodzić! Musisz sobie dać na luz chociaż wiem że to bardzo trudne.. ale musisz :* Poza tym nie każda kobieta ma objawy więc jest przecież szansa więc głowa do góry :)
Jak będziesz się stresować to fasolce nie pomożesz a jak nie doszło do zapłodnienia to przez stres będzie Ci się @ przesuwać więc szkoda Twoich nerwów :*

Tak w ogóle, skąd jesteście dziewczyny? :)

Dzisiaj przyszły mi testy owulacyjne :) !

Wiem Natkusia, tylko czuje takie napięcie, że już bym chciała wiedzieć. Okresu ni widu ni słychu , ale podbrzusze daje o sobie znać. No , ale jak jutro nie przyjdzie to w Piątek zrobię rano test choć kusi mnie już jutro rano :)
Ja jestem z Bydgoszczy, a Ty?

Wierze Ci.. ja robiłam codziennie przed lekarzem test i codziennie było mi przykro, że widzę jedną kreche. Dobrze że poszłam do lekarza bo mam teraz taki luz psychiczny :) poczekaj najlepiej do piątku no ale jak już nie umiesz wytrzymać to zrób jutro.. sama zdecydujesz :*
Ja jestem z okolic Katowic :)

Co do testów to niedawno robiłam ten jeden owulacyjny na wypróbowanie, one mają do siebie że zawsze wychodzą 2 krechy ta druga jaśniejsza i dopiero jak jest owulacja to kreski są identycznego koloru i identycznej intensywności. Jak zobaczyłam jak robi się ta druga kreska to myślałam że padnę :D:D szkoda że to był owulacyjny a nie ciążowy..
Ale.. głowa do góry! :)

Witam Wszystkie Panie

Mam tekie pytanie jakieś robiłam przed wczoraj test ciążowy taki z dzidziusiem ACON sie nazywa test zrobiłam o godzinie 17 wiec nie byłam naczczo ani nie był to pierwsze siusiu tego dnia test wyszedł pozytywnie 2 kreseczkie. Dodam że mam straszne zaparcia i wzdęcia do tego moje piersi ledwo mieszczę do stanika. Powinnam @ dostać 20.09 czuje że coś jest, każda kobieta zna swoje ciało dobrze wiec widzi gdzy ono sie zmienia nawet gdy nikt tego oprócz niej nie widzi. 22.09. byłam u ginekologa pani doktor mnie zbadała ponaciskała i powiedziała że macica jest zaokrąglona a szyjka zasiniona poradział zrobic test i czekać na @ bo to może byc tego wina. Zrobiłam test 2 dni temu pozytywny dzisiaj zrobiłam nastepny tej samej firmy i znowu dwi kreski. Ale mimio objawów braku @ i dwóch pozytywnych wyników testu ciążowego nie jestem pewna teoria teoria ale wiadomo jak to jest w życiu. W Poniedziałek mam wizyte i ginekologa (03.10.)

Błagam uspokójcie mnie bo do poniedziałku oszaleje

Dokładnie o ten luz psychiczny chodzi :) Obiecałam sobie, że jak się nie uda w tym cyklu to nie będę się już tak nakręcać ( o ile się uda) tylko zostawię bieg losowi :) Kochana jesteś Natkusia, dzięki za pocieszenie :*

AGUGU test to test. Może było zbyt wcześnie żeby lekarz cokolwiek widział. Ja bym radziła iść najpierw na betę hcg z krwi, to już 100% wynik i wszystko będzie dla CIebie jasne, a wyniki są w niektórych laboratoriach nawet tego samego dnia lub następnego. Więc śmigaj na badanie krwi :) Kup kwas foliowy, dbaj o siebie i czekaj :) Tylko się nie denerwuj;)

Aniu ja teraz sobie tak myślę hmm po co aż tak się nakręcać? Przecież to w niczym nie pomaga, przez to nie zobaczysz dwóch kresek.. Ha teraz jestem mądra a zobaczymy jak będzie się zbliżał termin @ :D:D Ojj nie umiem się doczekać 2 kresek na Twoim teście :D :* pamiętaj to pierwszy cykl starań więc jeszcze jest czas, mimo wszystko będzie ok :***

Agagu test Acon ma najlepszą czułość 10 i nie musisz robić go na czczo, poza tym on jest jednym z najbardziej wiarygodnych testów i rzadko się mylą, a już na pewno nie 2 :) miesiączki nie masz, lekarka widzi zmiany, 2 testy pozytywne, więc.. można Ci GRATULOWAĆ! :)
Jak masz jeszcze jakieś wątpliwości to idź na test z krwi beta HCG ale mysle, że nie ma potrzeby. Lekarz nie zobaczy fasolki bo jest za wcześnie.

ania-aneczka robiłam beta hcg 2 razy pierwszy wynik wskazywał na 3-4 tydzień dwa tygodnie potem robiłam znowu badanie beta hcg wynik był ujemny dlatego poszłam do ginekologa wystraszyłam sie nie wiedziałam co jest grane. Pani Doktor badał mnie dosć długo powiedziała że moze być ciaża ale to za wcześnie. I że nie należy sie kierować wynikiem krwi bo to i tak przy dokładnym badaniu lekarz powie mi który tydzień i wogóle i liczyła mi cykl i powiedziała ze według jej obliczeń to będzie równo 4tydzień

reklama
[]Natkusia

Ślicznie dziekuje ;) obie z Anią mnie uspokoiłyście przynajmniej do poniedziałku ;)
w poniedziałek dam znać jak było u lekarza :)

Do góry