reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Wspaniale :) Ja rano miałam 36.8 a teraz 37.2. Ale jak wspomniałam jestem chora więc to pewnie przez przeziębienie.
W tym tygodniu jestem już jakaś spokojna, może dlatego że to już ten tydzień kiedy powinna nadejść @.
Ciekawe jak czuje się Natkusia:)

reklama
jesli chodzi o mierzenie temperatury,to trzeba ja zawsze mierzyc z rana przed wyjsciem z lozka,najlepiej zawsze o tej samej porze,wtedy jest najbardziej wiarygodna,w ciagu dnia ruszamy sie,pracujemy i temp.ciala szybko moze sie podwyzszyc z innych powodow.Ttu dzis bylo tak cieplo(25stopni) ze z ciekawosci sobie zmierzylam temp.zanim poszlam do lekarza to mialam az 37,7.

Tez myslalam o Natkusi,biedna pewnie smutna jest :( ale trzeba ja pocieszyc tym,ze za pare dni moze znow "pracowac" :) a wlasnie najlepiej wtedy jak jest ten sluz podobny do kurzego jajka

Właśnie :) NATKUSIA GŁOWA DO GÓRY !!!

Ja nie mierzyłam do tej pory temperatury pod względem właśnie cykli. Dziś to mierzyłam żeby sprawdzić czy spadła po przeziębieniu. Ale zacznę ją mierzyć z ciekawości od jutra żeby zobaczyć jak to wygląda. Zastosuję się do Twoich rad, zresztą pamiętam jeszcze z tego kursu przedmałżeńskiego, ze właśnie mierzy się ją przed wstaniem z łóżka o tej samej godzinie:)

ja Ci powiem Aniu,ze tez przed okresem nie mialam specjalnych objawow,dopierow dniu okresu,znaczy w tym dniu co mial przyjsc,mialam takie dziwne przeczucie,no i te inne bole w dole brzucha,jakby przed miesiaczka,ale pojawialo sie tez dziwne klucie w boku,moze te symptomy tez u siebie zaobserwujesz,kto wie ?

Właśnie :) NATKUSIA GŁOWA DO GÓRY !!!

Ja nie mierzyłam do tej pory temperatury pod względem właśnie cykli. Dziś to mierzyłam żeby sprawdzić czy spadła po przeziębieniu. Ale zacznę ją mierzyć z ciekawości od jutra żeby zobaczyć jak to wygląda. Zastosuję się do Twoich rad, zresztą pamiętam jeszcze z tego kursu przedmałżeńskiego, ze właśnie mierzy się ją przed wstaniem z łóżka o tej samej godzinie:)

polecam Ci Aniu mierzyc sobie temperature wlasnie codziennie!zrob sobie taki wykres i zaobserwuj jak sie zmienia temp.Twojego ciala.to jest naprawde bardzo przydatne,bo na przyszlosc wiesz mniej wiecej kiedy masz owulacje.

I tak właśnie zrobię :) Dziękuje za cenne rady :) Człowiek dojrzewa :) Uczy się każdego dnia :) Już położyłam termometr przy łóżku i od jutra będę mierzyła temperaturę:) Bardzo chce poznać swój organizm, cieszę się, ze odstawiłam tabletki. Chce się wczuć w to , czym Matka Natura Nas obdarzyła :)

tu Aniu znalazlam cos dla Ciebie :"Metoda termiczna (pomiar podstawowej temperatury ciała)
Metoda ta polega na dokonywaniu codziennych pomiarów temperatury ciała kobiety, rano przez 5 minut przed wstaniem z łóżka o tej samej porze, najlepiej w pochwie i zapisywaniu otrzymywanych wyników. Powstaje w ten sposób wykres, który charakteryzuje się tym, że w pierwszych dniach po miesiączce temperatura ciała jest niska, następnie następuje gwałtowany wzrost temperatury (o 2-4 kreski) i faza utrzymywania się temperatury (przynajmniej przez trzy dni) na podwyższonym poziomie. 6 dni wstecz i 3 dni po dniu wzrostu temperatury przyjmuje się jako dni płodne, pozostałe to dni niepłodne kobiety. Wskaźnik Pearla wynosi 0,8-1,4".

ja mierzylam pod jezykiem,bo termometr takze uzywa moj maz ;-)

masz taki zwykly czy dygitalny?ten drugi jest lepszy,bo jest bardziej dokladny,a jesli chodzi o mierzenie pod pacha,to nie polecam,zawsze pokazuje bardziej obnizona temperature niz w rzeczywistosci jest,powinno sie mozliwie w zamknietych miejscach ciala badac temperature,duzo one kosztuja w Polsce?bo ja tu zakupilam za 3 euro,takze tanio,ale podejrzewam,ze w Polsce pewnie drozej.Sa jeszcze w drogeriach,nie wiem jak w Polsce,ale tu mozna kupic tez testy owulacyjne,nie tylko w Aptekach sa one dostepne.Ja osobiscie ich nie kupywalam,bo zorientowalam sie dopiero teraz jak kupywalam tydzien temu test,ze sa takie testy,pewnie tez pomocne

reklama
Dziewczęta, nie smutkam się :))

Po lekarzu byłam u mamy a potem mąż mnie zabrał na kolacje do restauracji :)
Myślałam, że gorzej to przeżyje ale na prawdę jest ok :) Lekarz mi obejrzał macice i jajniki i już w jednym dojrzewają pęcherzyki, a najbardziej spodobał mi się fakt, że mam już 7 dc :D u nas z mężem jest trochę gorzej ze staraniami się w dni płodne ponieważ od pon do pt jest na delegacji. W tamtym cyklu udało się żeby był na miejscu a z tym cyklem to nie wiemy, jutro się dowiem czy będzie w domu i czy w tym cyklu będziemy walczyć o fasolkę :)

Karwiczkiszkoda że nie miałaś wizyty u lekarza, wiedziałabyś już dużo.. będziesz musiała jeszcze troszkę poczekać no ale na pewno będzie ok :* tyle walczyliście, że nic nie odbierze Wam szczęścia :)

Aniu ja brałam tabletki 3 lata, no niestety po odstawieniu miałam przede wszystkim nieregularny cykl (co 2 mce), głowa mnie bolała, kręciło mi się w głowie, jajniki mnie bolały itd więc objawy prawie że ciążowe. Natomiast pamiętaj że każda z nas jest inna, u Ciebie takie objawy mogą oznaczać ciążę tego Ci życzę :* poczekaj do @ spokojnie i zobaczymy co będzie a na pewno będzie dobrze!

Od jutro zacznę prowadzić kalendarzyk, mierzenie temp, śluzu itd .. zobaczymy co z tego będzie ale warto poznać swoje ciało :)
Karwiczki stosowałaś testy owulacyjne?! Ja zamówiłam na allegro i jutro powinny mi przyjść, także zacznę je też stosować ale zastanawiam się czy są takie niezawodne. Warto wiedzieć dokładnie kiedy są te dni płodne i te 24 godziny nadziei :)
Aaa właśnie przeczytałam że nie stosowałaś tych testów :D no ja spróbuje :]

Buuuziaczki moje dziewczynki :*:*

Do góry