reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Karwiczki tabletki odstawiłam 27 sierpnia a miesiączkę miałam równo 1 września :) Więc miesiączki przypada środa, czwartek o ile cykle będą takie same po odstawieniu tabletek. Jedna wielka niewiadoma niestety. Do tego jestem przeziębiona więc też może się przesunąć wszystkie, ale te bóle podbrzusza mi minęły, były intensywne dwa dni. Kwas foliowy biorę już od czerwca.

reklama
Tzn to o pierwszym cyklu było do Natkusi :) Tym bardziej gratuluje , ze Wam się w końcu udało :) To musi być cudowne uczucie:)Pozazdrościć . Jesteście szczęściarzami !!!

to zle pewnie zrozumialam,chodzilo mi o wczesniejszy post,ze zloty strzal zrobilismy i ze sie udalo za pierwszym razem,ale pewnie Ci chodzilo,ze tak malo sie kochalismy w tym miesiacu i sie udalo, :))hehe

ja sama do tej pory jeszzce nie moge uwierzyc w nasze szczescie,tyle czekalismy,a tu w najmniej spodziewanym momencie jednak sie udalo !

Karwiczki tak chodziło mi o złoty strzał września :) Ciąże z tego co wiem to liczy się od dnia ostatniej miesiączki prawda?
Jeszcze chciałam się Ciebie zapytać jakiego testu ciążowego używałaś? Pewnie jakiegoś niemieckiego , którego u Nas nie ma?
I jak Twoje samopoczucie dziś :)

Aniu widze,ze sie tez starannie przygotowujesz do ciazy :) kwas foliowy jest wlasnie bardzo wazny dla dziecka,w czasie kiedy sie rozwija.

To juz teraz kumam z Twoja miesiaczka :) mam nadzieje,ze nastepna dostaniesz za jakies 9 miesiecy :)))

Karwiczki widzisz, ja właśnie mam wyrzuty, że zachowałam się nieodpowiedzialnie ponieważ przed staraniem nie zrobiłam badań. Tzn robiłam cytologie , usg piersi i wyniki były ok. Robiłam też badania na wątrobę na krzepnięcie krwi po tylu latach brania tabletek i zrobiłam sobie wszystkie zęby, ale zapomniałam żeby zrobić prześwietlenie bo w ciąży nie można. Ale nie zrobiłam tych hormonalnych typu na prolaktynę o której wspominałaś. A kwas foliowy biorę od czerwca bo tak polecił lekarz, żebym już w trakcie brania tabletek zaczęła go przyjmować:)

Karwiczki tak chodziło mi o złoty strzał września :) Ciąże z tego co wiem to liczy się od dnia ostatniej miesiączki prawda?
Jeszcze chciałam się Ciebie zapytać jakiego testu ciążowego używałaś? Pewnie jakiegoś niemieckiego , którego u Nas nie ma?
I jak Twoje samopoczucie dziś :)

dziekuje,dobrze sie czuje,tylko wlasnie te klucia,ale teraz juz nie sa tak nisko,albo w bokach,tylko dokladnie po srodku.I dzisiaj juz mnie piersi zaczynaja bolec i takie klucia po bokach sie pojawiaja,no i to za przeproszeniem pierdzenie,juz denerwuje,mam dwa koty,kurde juz one uciekaja,hehhe ;)

jesli chodzi o test,to kupilam najtanszy jaki byl w drogerii,dokladnie za niecale 4 euro,wyszedl pozytywny,nastepny kupilam Clearblue(okolo 8 euro) on ma taki dygitalny czytnik,ze jest napisane "ciaza" albo "nie ciaza",oczywiscie jest tam po niemiecku napisane,no i wyszlo ze ciaza,pozniej jeszcze dwa razy kupilam te tanie i wyszly pozytywne.Wydaje mi sie,ze kazdy z testow jest wiarygodny,nie zaleznie od ceny.

A Ty juz zaopatrzylas sie w razie czego w tescik??

Ja już 3 zrobiłam - niecierpliwość :) Mam jeszcze jeden test i czeka ;) Ale nie będę nadgorliwa i poczekam do Piątku, dzień po domniemanej spodziewanej miesiączce. A masz podwyższoną temperaturę cały czas?

Karwiczki widzisz, ja właśnie mam wyrzuty, że zachowałam się nieodpowiedzialnie ponieważ przed staraniem nie zrobiłam badań. Tzn robiłam cytologie , usg piersi i wyniki były ok. Robiłam też badania na wątrobę na krzepnięcie krwi po tylu latach brania tabletek i zrobiłam sobie wszystkie zęby, ale zapomniałam żeby zrobić prześwietlenie bo w ciąży nie można. Ale nie zrobiłam tych hormonalnych typu na prolaktynę o której wspominałaś. A kwas foliowy biorę od czerwca bo tak polecił lekarz, żebym już w trakcie brania tabletek zaczęła go przyjmować:)

Ale nie masz powodow,zeby robic sobie wyrzuty!!!Ja gdybym nie zauwazyla tej wydzieliny z obu sutkow,tez bym pewnie nie zrobilas badan,w internecie tylko wyczytalam,ze to jest nadpoziom prolaktyny i dlatego zwrocilam sie do lekarza o pomoc.Jesli tak bardzo Ci zalezy na tych badaniach,to nic nie stoi na przeszkodzie,zeby to zrobic!powiadom o tym swojego ginekologa,on juz bedzie wiedzial co z tym fantem zrobic :)

a jesli chodzi o te inne badania co robilam,to byly one robione tylko dlatego,bo powiedzialam,ze nie moge zajsc w ciaze,takze wskazane bylo badanie droznosci jajnikow.Wiesz,Ty dopiero zaczynasz starac sie o ciaze,takze jeszcze wszystko przed Wami!byc moze juz sie udalo albo wkrotce sie uda!

Ja już 3 zrobiłam - niecierpliwość :) Mam jeszcze jeden test i czeka ;) Ale nie będę nadgorliwa i poczekam do Piątku, dzień po domniemanej spodziewanej miesiączce. A masz podwyższoną temperaturę cały czas?

to moze akurat ten test co czeka,okaze sie pozytywny :)

wlasnie od tej pory,czyli od zeszlego wtorku jak sie dowiedzialam,ze jestem w ciazy,mam caly czas podwyzszona temperature,poniozej 37 nie spada,jest caly czas 37,1 albo 37,2.takze to tez dobry znak ciazy!

reklama
Do góry