reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Mi też pierwszy test wyszedł negatywny, a wiedziałam, że jestem w ciąży.
Polecam test Quick Vue, nieciekawe opakowanie, ale chyba jeden z dokładniejszych na rynku.

reklama
moze masz tarczyce albo inna chorobe i dlatego testy pozytywne zapytalas gina dlaczego wychodza pozytywne?moze warto zrobic wszystkie badania bo jakas przyczyna musi byc

pytać pytałam, ale jak się gina pyta o testy to się krzywo patrzą, powiedziała że ciąży nie może w takim razie wykluczyć skoro testy wychodzą, ale w końcu co miała mi powiedzieć, w ogóle jakaś dziwna była i kolejnym razem ide do innego gina.
dzisiaj tez zrobiłam test i naprawdę widzę ze kreska czym dalej tym robi się ciemniejsza, więc coś w tym musi być, nie chcę sobie na siłę wkręcać że jestem w ciąży bo jak się rozczaruje:-(

wkleje wam moje teściki i możecie oceniać ich wiarygodność:-)

testy no ciazowe ale chyba wszystkie tej samej firmy zrob moze innej i idz do innego gina a beta dziwne ze nie wyszla moze za wczesnie albo jakas bledna byla moze zrob jeszcze raz?

testy no ciazowe ale chyba wszystkie tej samej firmy zrob moze innej i idz do innego gina a beta dziwne ze nie wyszla moze za wczesnie albo jakas bledna byla moze zrob jeszcze raz?

Cornellka ma rację, czasami testy danej firmy są po prostu wadliwe. Ja robiłam 2 różne i każdy pokazał co innego...
A najlepiej do lekarza, zobaczysz fasoleczkę i będziesz miała pewność.
Tylko wiem, że niektórzy lekarze nie chcą od razu robić USG i czekają np do 12 tygodnia.
Mi w 6. pokazało piękną fasolkę i od razu wyszłam z kartą ciąży, no ale ja chodzę prywatnie, a na NFZ to różnie bywa.... niestety

Testy które robiłam są z 5 różnych firm, tak więc nie sądzę żeby były wadliwe, te co wstawiłam są z dwóch amila i z takim dzieciątkiem chyba, już sama nie pamiętam.

w pierwszej ciąży wszystkie trzy testy, które robiłam wyszły mi negatywnie, a jak poszłam do lekarza to był już koniec 6 tygodnia ciąży ;-) teraz w drugiej ciązy wszystkie trzy testy wychodziły pozytywnie no i lekarka stwierdziła 4 tydzień ciąży i kazała przyjść za dwa tygodnie

witajcie! minęły 3 dni od spodziewanej miesiączki, zrobiłam test - wynik negatywny. tzn. po ponad godzinie pojawiła się druga, cieniutka, ale bardzo wyraźna kreska. naprawdę nie wiem co o tym myśleć. do tej pory miałam regularne miesiączki, poza jednym wyjątkiem, kiedy to też na trzy dni po spodziewanej miesiączce zrobiłam test i okazało się, że jestem w ciąży, którą niestety poroniłam. dodam jeszcze, że do poronienia doszło przed dwoma (regularnymi) cyklami. czy test odczytany po ponad godzinie może wskazywać ciążę? czy któraś z Was zna podobny przypadek? niestety jestem obecnie za granicą i nie mam możliwości udać sie do lekarza. pozdrawiam i proszę o odpowiedź.

Guś- test należy odczytywać po takim czasie, jaki jest podany w instrukcji- potem też zachodzą na płytce testu różne reakcje chemiczne, ale nie świadczą one o ciąży...
Też tak miałam kiedyś- test odczytałam po 5 minutach, była jedna kreska, a po 15 min pojawiła się druga, mimo że w ciąży nie byłam...
Możesz ewentualnie powtórzyć test jeszcze za parę dni, jeśli ciągle nie dostaniesz okresu, dokładniejszą metodą jest też ocena beta-HCG z krwi, ale nie wiem, jak jest z jej dostępnością tam, gdzie teraz przebywasz...
Przykro mi z powodu Twojej poprzedniej straty, trzymaj się i obyś niedługo zobaczyła 2 kreseczki na teście w dużo krótszym czasie, niż godzina ;)
Pozdrawiam

Hej,

jestem tu pierwszy raz (być może nie ostatni :unsure:). W sobotę zrobiłam test HCG - beta i wyszedł mi wynik 482,4 IU/l. Nie starałam się o dziecko jak wiele z obecnych na tym forum pań, więc nie orientuję się w tych liczbach :zawstydzona/y:.

Czy to oznacza że jestem w ciąży???
Z góry dzięki za szybka odpowiedź.

Barbra

reklama
Do góry