nie chce ci nic sugerowac ale gin i tak moze nic na usg nie zobaczyc a beta jest jedynym badaniem ktory wykrywa wczesna ciaze i daje 100% choc czasem hormon hcg pojawia sie przy torbielach i moze troche zmylic, moze byc tak ze pojdziesz do gina a on nic nie zobaczy i kaze ci zrobic to badanie a poza tym ginekolodzy i tak czesto je zlecaja zeby np sprawdzic przyrost i nie robic nie potrzebnie czestego usg zeby sprawdzic czy jest ok
reklama
no ale jesli bym byla to byl by 7 tydzien wiec lekarz powinien juz cokolwiek zobaczyc na usg .. juz jestem dawno po plamieniu<tzn miesiaczce-ktorej wlasciwie nie bylo> wiec usg juz powinno cos pokazac..... a jesli nie to poczekam do terminu kolejnej miesiaczki i jak nie dostane to zrobie bete
Zastanawiam się czy testt ciążowe mogą się mylić? Okres spóźnia się mi już 20 dni, zrobiłam 3 testy , jednak w każdym przypadku wynik był negatywny. Od ponad tygodnia bolą mnie piersi jak przed okresem jednak miesiączki dalej nie widać. Czy mogę być jednak w ciąży?
Supernowa
Zaciekawiona BB
Raczej wątpię byś była w ciąży. U mnie też to tak wyglądało nie raz-okresu nie było i nie było,robiłam test jeden za drugim i nic,a bolące piersi okazywały się potem symptomem zbliżającej się miesiączki. Test z reguły wykrywa ciąże w dniu spodziewanej miesiączki,lub parę dni po-mi przynajmniej wykrył ;-) Wiem też,że nie wykrywa czasami. Mi pierwszy nie wykrył gdy staraliśmy się o dzidziusia,ale dlatego,ze zrobiłam go już w parę dni po stosunku
Po prostu gdybyś była w ciąży to 20 dni od daty spodziewanej miesiączki miałabyś już bardzo podwyższone hcg i test raczej by go wykrył,lub rzeczywiście zrób bete.
Przeanalizuj czy masz prawo być w ciąży. Mój mężczyzna zawsze miał rację w tej sprawie-ja tyle razy się bałam,a on zawsze mówił "przecież byłem przy TYM" i fakt nigdy nie byłam. No do teraz,gdy zapragnęliśmy dzidziusia ;-)
Po prostu gdybyś była w ciąży to 20 dni od daty spodziewanej miesiączki miałabyś już bardzo podwyższone hcg i test raczej by go wykrył,lub rzeczywiście zrób bete.
Przeanalizuj czy masz prawo być w ciąży. Mój mężczyzna zawsze miał rację w tej sprawie-ja tyle razy się bałam,a on zawsze mówił "przecież byłem przy TYM" i fakt nigdy nie byłam. No do teraz,gdy zapragnęliśmy dzidziusia ;-)
jak miesiaczka sie spoznia tyle i testy negatywne czasu to marsz do lekarza, poczytajcie o torbielach jajnikow one powoduja zatrzymanie miesiaczki a jesli torbiel rosnie i w koncu peknie to jajnik przy tym tez peknie a wtedy operacja usuniecia jajnika...i torbiel nie zawsze boli moze zaczac bolec jak peknie a wtedy jest juz za późno
Jestem tu pierwszy raz, strasznie potrzebuje żeby ktoś coś do mnie napisał, jestem straszną panikarą. No więc bardzo chce mieć dzidziusia dziesięć dni po stosunku zrobiłam test wyszedł negatywny dwa tygodnie później zaczął boleć mnie brzuch i poczułam, że muszę zrobić test jeszcze raz i wyszedł pozytywny, pobolewa mnie brzuch raz mocniej raz słabiej dzisiaj w ogóle prawie mnie nie boli z piersiami też jest podobnie raz bolą raz nie bolą, jestem zmęczona i rozdrażniona. okres powinnam dostać tydzień temu no i go nie mam do tej pory a mam go raczej regularnie czasami się spóźniał ale to był dzień lub dwa ale nigdy tydzień. Jutro mam wizytę u lekarza ale STRASZNIE się boję że usłyszę że jednak nie jestem w ciąży aż się popłakałam tak sie przejmuję tym wszystkim.
gniesia007
Fanka BB :)
Witaj
Może ja coś napisze bo jestem w podobnej sytuacji a może i dziwniejszej, mnie testy cały czas wychodzą pozytywne, tez sie bałam isc do lekarza ale poszłam, niestety nic nie stwierdził, nawet bete zrobiłam z krwi i tez ciazy nie wykazala, wiec pozostalo mi czekac i myslec dlaczego tak jest i o co w tym chodzi
Oby u ciebie bylo pozytywnie, daj znac jak bedziesz po wizycie chetnie sie czegos dowiem, a w ktorym dniu dc jestes??
Może ja coś napisze bo jestem w podobnej sytuacji a może i dziwniejszej, mnie testy cały czas wychodzą pozytywne, tez sie bałam isc do lekarza ale poszłam, niestety nic nie stwierdził, nawet bete zrobiłam z krwi i tez ciazy nie wykazala, wiec pozostalo mi czekac i myslec dlaczego tak jest i o co w tym chodzi
Oby u ciebie bylo pozytywnie, daj znac jak bedziesz po wizycie chetnie sie czegos dowiem, a w ktorym dniu dc jestes??
reklama
Podziel się: