reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

DZIEWCZYNY POMOCY !!!
Owulacje miałam na 100% 30 dni temu.Mam nie regularne cykle.Staram sie o dziecko.Robiłam 2 testy i wyszły negatywne.Nie mam żadnych objawów ciążowych .Poza tym że czasem mnie pobolewa pod brzuchem.I w pracy czasem jest mi słabo ale może to z powudu niskiego ciśnienia bo mi sie waha
między 95/50 a 110/60.W poniedziałek dostałam krwawienia wyglądało to na miesiączkę tyle że jakoś słabo leciało.Wystarczyły wkładki w nocy nic nie leciało(co normalnie to 2 pierwsze dni mnie zalewa)
Trwało to 2 dni potem 2 dni tylko plamienie.Nawet mnie pochwa nie bolała przy staniu (normalnie 2 pierwsze dni w pracy nie moge ustac tak mnie ciągnie)W piatek zrobiłam znowu test i znowu nic.Co o tym mysleć ???Czy można być w ciąży 4 tygodnie i nie mieć żadnych objawów.???:-(

reklama
hej ja robilam test 2 razy , miesiaczka spoznia mi sie mieiac myslicie ze jestem w ciazy? wyniki testu wyszly negatywnie a robilam je tydzien temu? pomozcie?

Hey Dziewczyny:)
Męczy mnie pewien dylemat. Otóż na początku stycznia myślałam, że wreszcie się udało. Zrobiłam test 4 dni przed planowaną @- negatywny, po czym w ten sam dzień dostałam okres (normalny) lecz za wcześnie a cykle mam regularne 30to dniowe. @ trwał od 6 do 13 stycz. W lutym @ miała przyjśc ok 5.02. nie było poczekałam do 15.02 i zrobiłam test (strumieniowy), wynik hmm sama nie wiem bo około po 2 minutach pojawiła sie prawie niewidoczna kreska, była raczej szara niż różowa ale była, myślałam, że się udało a tu na 2 dzień znów @ tylko trwała 4 dni i była bardzo skąpa a zawsze to się leje że ho ho. Jakieś 6 dni po tym dziwnym okresie miałam plamienia, początkowo kolor różu z białym śluzem, potem trochę domieszki krwi, lecz kilka kropel tylko ( a nigdy nie miałam plamień nawet podczas owu). Około 5, 6 marca znów plamienia, 10.03 test negatywny:( a od 3 dni mam tak jakby okres lecz nawet w połowie nie podobny do mojego normalnego. a więc od 6 do 11 drobne plamienia a do dziś więcej krwi. Dodam, że miałam i mam objawy ciąży: mdłości, zgaga, częste wizyty w wc, piersi trochę bolą z boku przy dotyku, sutki bardzo wrażliwe i brodawki stały się wieksze i ciemniejsze piersi również nabrzmiałe, senność, ogromny apetyt lub jego brak, miałam zawroty głowy i słabo mi się robiło, dodam, że od 16lutego nie zauważyłam płodnego śluzu cały czas gęsty biały bądz żółtawy, około 4 marca strasznie mnie krzyże bolały dosłownie nie mogłam się ruszać przez 2 dni, dziś jak wypiłam kawe rano i zapaliłam papierosa to zwymiotowałam. Miesiączkę z racji opóznienia w lutym powinnam dostać 18marca, ach, że to wszystko się tak pomieszało. W ciąży raczej nie jestem bo test ostatni negatywny. Już nie wiem co sądzić. Nigdy tak nie miałam, nawet po 1 ciąży wszystko od razu wróciło do normy i było jak w zegarku. Może nie piszę w własciwym temacie, ale dziewczyny co o tym sądzicie? Z dóry wielkie THX za odpowiedzi.

Cześć wszystkim staraczką mam problem chcemy mieć dzidziusia z mężem staramy się juz 2 miesiąc w tamtym miesiącu nic w tym mam mdłości była po tygodniu spuźnienia u lekarza bo test wyszedł z jedną kreską ciemna i druga była ale bardzo bladziutka i po 2 tygodniach jak miała dostac wczoraj dostałam jakies dziwne brązowe i różowe plamy dzisiaj mam cos jak miesiączke ale duzo mnie bledsza ta krew bardziej taka rózowawa i rakie małe skrzepiki czytałam że tak może byc na poczatku przy zagnieźdzaniu się w macicy ale sama niewiem doktor tydzien temu robił mi USG ale nic nie widział i powiedział ze macica jest lekko nabrzmiała ale że za wczesnie bo jak policzyłam był by 3 tydzien ciąży i niewiem co myśleć pomóżcie dziewczyny bo sie zapłacze

a powiedzcie dziewczyny czy któraś z was miała tak ,że gdy już spóznial wam sie okres lub coś podejrzewałyście ..zrobiłyście test a tam nic.. no i po jakims czasie jak już sprawdziłyście <tak dla pewności>zobaczylyscie 2 kreche... czy pozniej okazalo sie ze jestescie wciazy a zrobiony test zostal wykonany za wczesnie;>?czekam na odpowiedzi.buziaki :tak:

hej, ja byłam praktycznie pewna, że jestem w ciąży, po prostu czułam to - nie to, że miałam jakieś objawy. Zrobiłam chyba z 5 testów i nic. Dopiero parę dni po terminie @ test pokazał 2 kreski. Jeśli się staramy, to się chyba czuje.
Niestety u mnie ciąża skończyła się po kilku tyg.
Pozdrawiam i życzę powodzenia

U mnie tak właśnie było. Test mi nie wykazał ciąży chociaż miałam podejrzenia, że jestem w ciąży. Być może było za wcześnie.
Zrobiłam test dwa tyg. poźniej i pokazał dwie krechy. A dziś jestem szczęśliwą mama Kamilka :-D

reklama
bo ogólnie podobno nie odczytuje sie wyniku testu po wyznaczonym czasie ale slyszalam o przypadkach kiedy kobiety robiac test na [poczatku mialy neg, po godzinie lub wiecej sprawdzily mialy dwie kreski..powtorzyly test kilka dni pozniej i juz od razu po 3 czy 5 min mialy druga slaba kreske i okazalo sie ze sa w ciazy dlatego pytam czy i wam zdarzylo sie podobnie:)

Do góry