Natkusiu, moja gin powiedziała, że te skurcze zdarzają się częściej szczupłym dziewczynom i że to taka uroda, trzeba na siebie po prostu bardziej chuchać i dmuchać i będzie dobrze. Widzisz, ja miałam po kilkanaście na godzinę w gorszych dniach a Piotruś przenoszony

Pytałaś kilka dni temu ile masz dokupić majtek siatkowych, to mówię Ci, że ja bym wcale nie dokupywała. Masz kilka jednorazowych a 2 wielorazowe. Mi 2 wielorazowe wystarczyły a później używałam ich w domu może 2 dni na noc a tak to nosiłam takie bezszwowe i w sumie dość szybko mi się wygoiło, byłoby szybciej gdybym się nie poczuła zbyt pewnie tak szybko, bo już mniej ciągnęło to zaczęłam siadać w dziwnych pozycjach i sobie naruszyłam szycie i powrót do bólu, no to później uważałam, nawet jak przestało ciągnąć. Co do pasów lub majtek uciskowych to chciałam sobie zamówić ale siostra mi odradziła, powiedziała, że to podobno rozleniwia mięśnie brzucha i najlepiej jak się naturalnie wchłania. Ja w swoje ulubione spodnie weszłam już po tygodniu tylko miałam taki guzik przedłużający, a po 2 tygodniach i to nie było mi potrzebne. Oponkę mam do tej pory ale ja leniwa do ćwiczeń jestem

no ale mam jeszcze 2 miesiące do chrzcin, może namówię ją by się sama wchłonęła.
Kobietki, mam nadzieję, że ćwiczycie mięśnie kegla, ja robiłam to jak sobie przypomniałam, ale nie po kilka razy dziennie no i powiem, że nie miałam problemu z nietrzymaniem moczu po porodzie. Znaczy było ciężej i nie czekałam tak jak zawsze do ostatniej chwili, bo raz jak się zagapiłam to w ostatniej sekundzie na kibelek usiadłam <hehe>
Wiesz
Natkusiu, ja chyba też tak miałam że w pewnym momencie zaczęłam spać tyle co na początku ciąży ale nie walczyłam z tym, organizm wie czego potrzebuje, ale żałowałam, że nie można wyspać się na zapas

. Ale teraz jestem leniwa mama, jak Piotruś urządza pierwszą poranną drzemkę to ja razem z nim. Może mieszkanie nie lśni a obiad gotuję jak mąż przychodzi, ale jestem wyspana, nie marudzę, nie mam humorów, Piotruś jest happy i my również. Co do literek, to zazdraszczam

ja kupię jak będę w lipcu w PL bo są cudne.
Widziałyście te kartki do pokazywania noworodkom? Można je pokazywać praktycznie od początku, bo biało czarny to jedyne kolory które maluch widzi na początku, reszta jest rozmazana dla niego.
AneczkoTy sie tak tymi kilogramami nie przejmuj, jesteś chudzinka, masz sam brzusio i tylko 6 czy 7kg przytyłaś, ja mialam na koniec 15 prawie i po kilku dniach zostało mi 4 (od razu się nie zważyłam), a teraz zostały 2,5 ale tego raczej nie zbiję, część to piersi i pokarm, a część to brakujące kg z niedowagi.
Karwiczki, zdrówka mężowi. Z jednej strony szkoda że chory z drugiej wiem ile to znaczy być samej i wreszcie mieć towarzystwo