Aneczko - myślami będziemy jutro z Tobą, niech się dobrze zatroszczą o naszą Emilkę, w końcu to nasza rodzyneczka
Ale życie pisze nam scenariusze, my tu planowałyśmy Twego grilla, myślałaś o weselu (swoją drogą ja nawet jakbym mogła to bym nie szła, skoro za nimi nie przepadasz, pieprzyć konwenanse) a tu się podziało i dołączasz do kółka przyjaciół łóżka. Jak widać niemieckie powietrze sprzyja i tylko tam można chodzić w ciąży
. Musi być dobrze, dasz rade, bo kto jak nie Ty!!!
Natkusiu, tak one są bez spłukiwania, a Oilatum zostawia taką powłokę ochronną, chyba parafinową. Powiem Ci, że ten Oilatum do twarzy zdziałał cuda. Piotruś znów ma jedwabistą cerę. Co do pielęgnacji chłopca, to to samo przychodzi. Nic na siłę nie odciągać ale myć dokładnie. My już 3x kąpaliśmy się w dużej wannie z synkiem. Mąż 2x i ja raz, najpierw szybki prysznic by się wyszorować, później lejemy dużo wody, grzejemy łazienkę i Piotruś ma prywatny basen w domu, dodam że lubi bardzo ciepłe kąpiele. O wiele bardziej mu się to podoba niż kąpiel w wanience. Tylko jak musi wychodzić jest płacz. My kąpiemy Go w wanience w pokoju bo nie mamy na czym postawić wanienki w łazience a tak koło łóżeczka stawiamy 2 krzesła, na tym deskę i na desce wanienkę. Mamy blisko do przewijaka i wszystko pod ręką no i nie trzeba przenosić Go z pokoju do pokoju. U Was będzie środek lata więc to nie będzie miało większego znaczenia, bo będzie za ciepło a nie za zimno
Karwiczki, Ty pisałaś, że nie lubicie jak jest ciepło w pokoju. My też woleliśmy 16 niż 20 stopni w pokoju, ale jakoś to się wszystko pozmieniało. Nawet ta temperatura po kąpieli już nie jest taka straszna
byle Młody był zdrowy i szczęśliwy.
Natkusiu, ja pokazałam Ci tą karuzelę, bo ma te czarno białe wstawki. Dziecko na początku widzi kontrasty i powiem Wam, że to prawda i to nie tylko noworodek ale później też. Najciekawsze są biało czarne lub granatowe bluzki, no i jak na karuzeli są wyraźne kontrasty to przyciąga uwagę. Ja nie mam aż takich kontrastów:
VTECH KARUZELA (2295672107) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (dostałam na baby shower) ale właśnie pszczółka lub biedronka która ma spiralkę czarną na brzuchu są najbardziej fascynujące. Piotruś już od miesiąca jest zainteresowany karuzelą. A co do porodu 18.06 hmm, bym paiętała o Michałka urodzinach do końca życia - moja rocznica śluu
Agagu a jak Ty znosisz te kwietniowo-majowe upały? Jeszcze tylko 2 tygodnie, choć ja myślę że po odstawieniu tabletek i tak będzie w terminie lub po... zobaczymy jak mój czujnik działa.