reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Karwiczki no i właśnie niewiadomo.. My mamy sporo na 54 i 62 bo rozmiar 50 jest maleńki i raczej przeznaczony dla wcześniaków. Ale tak jak mówisz teraz można dokupić po porodzie jak będzie potrzebne :-)
Co do komody to różne są ceny, my kupujemy komodę o szer 130-140 bo Młody ma tyle rzeczy i ciuchów, że jestem po prostu załamana gdzie mam to wszystko pochować :eek: a taką komodę jak my chcemy to kosztuje do 600zł.

Aniu no właśnie wiem że z Avent ale nie umiem się na model zdecydować :confused2: ja kupuję teraz bo już wiem, że będzie mi potrzebny, poza tym na allegro kosztuję 60-70zł więc jest cenowo różnica ze sklepem czy hurtownią :-)

reklama
ja wlasnie przesegregowalam ciuszki do prania i jednak mam sporo w przedziale 50-56,dwie pralki takich ciuszkow takze jest w czym wybierac.Mam tam jeszcze jakies czapeczki,skarpetki itp,rajtuzy musze kupic i pare innym rzeczy,bo jednak malo tego mam,w wiekszosci to wszystko body,spodni prawie wcale nie mam,chce jeszcze jakas kurteczke kupic bo w czerwcu to tez roznie z pogoda bywa.
A posciel ta nowa to tez lepiej wyprac,co???niech sie wyplucze z chemii,choc nie smierdzi niczym ale dla pewnosci lepiej przepiore,wy pralyscie?

matko,mi juz sie 34 zaczyna,a ja dopiero teraz sie za takie rzeczy wzielam,wczoraj ogladalam porodowke i kobieta w 36 urodzila,niech by u mnie tez tak szybko Carmelek na swiat sie pchal,to by nawet nie bylo wszystko przyszykowane,ojojojojoj!trzeba gazu dac!!!:szok:mowilam,ze do polowy kwietnia wszystko bedzie u mnie na tip-top,a tu juz prawie polowa,jak ten czas szybko leci!!!

Ostatnia edycja:
Karwiczki, nie bierz dosłownie tych pomiarów. Ja dokładnie w tym czasie co Ty miałam USG i pokazało ze Piotrus o tydzień większy niz z terminu a wczesniej idealnie z terminem szedł. Na USG z początku lutego pokazało 2900g za to termin 1 marca. Dzieci różnie rosna w różnym czasie. Mi nie mówili dlugosci tylko tc i wagę. ubranek mniejszych nie kupuj, my nic na 50 nie mieliśmy a 56 już poszły w odstawke, lepiej większe ubranka, choćby dla pepuszka.
Co do laktatora to ja mam pożyczony avent elektryczny. Duza wygoda, bo zapamiętuje tempo i ssie, wiec mozna karmić jedną a do drugiej Ssak i nie trzeba sie męczyć, no ale koszt spory. My na razie tylko 3x karmilismy butla by zobaczył co to smoczek ale już Teraz tylko w razie potrzeby. Już sie rozleniwil. Co On wyprawia jak już mleko przestaje samo lecieć i trzeba possac to szok, 6 tygodni a denerwuje sie i miny robi jak stary :)

no wlasnie staram sie z przymruzeniem oka traktowac te pomiary,bo skoro juz teraz ma 46 to przy porodzie by pewnie sporo wiekszy byl.
tu laktator mozna tez z apteki wypozyczyc ten elektryczny,ale jakos mnie odraza taki wypozyczony,ja kupie chyba ten reczny,ale tez chyba po porodzie najpierw.
Ja nie moge Galway,Piotrus juz 6 tygodni ma!!!:szok:

Karwiczki mi wszyscy mówią, że trzeba prać wszystko.. Ciuszki, pościel, pieluchy tetrowe, kocyki itd .. no i oczywiście w neutralnym dziecięcym proszku. Ja zaczynam prać jak się lepsza pogoda zrobi no i jak będę miała komodę :-) tak jak Galway piszę, nie kupuj już mniejszych, jak coś to mąż dokupi :tak:

Gwaly Piotruś rośnie i rośnie.. Jak ten czas ucieka ojj :szok: no ja będę kupować ręczny.. Elektryczny jest za drogi a ten z Aventu który chcę kupić jest chwalony.

Natkusiu ciesze się, że po wizycie ok wszystko. Z tym cukrem musi sie wyjaśnić!!

Ja tak jak Natkusia będę wszystko prać i też czekam na lepszą pogodę żeby na świeżym powietrzu fajnie wyschło:) No, ale to pod koniec Maja. Proszek mam Lovela i nic więcej...No i prasowanko też będzie. Ale to też dopiero ok 34 tygodnia..Jedyne co to torbę do szpitala spakuje sobie już na początku czerwca...u nas wszyscy rodzą w rodzinie 2 tygodnie wcześniej więc wolę być gotowa hahah
Może też ten laktator kupię? Jak sądzicie? lepiej przed porodem? Ja Natkusiu których z tych co Ty chce kupić...

Karwiczki tak jak CI już kiedyś pisałam u Nas 50 to rozmiar dla wcześniaków więc ja nie mam nic na 50...nawet na 56 mam zaledwie kilka, wszystko na 62 mamy :) tzn większość:) na 56 to dosłownie 4 body , 4 pajace:) Bo wiem z rad koleżanek, że maleństwo wyrasta raz dwa a w razie co można dokupić:)

Ostatnia edycja:
Aniu tak jak wcześniej pisałam laktator w moim szpitalu jest na liście potrzebnych rzeczy. Ciocia potwierdziła, że się bardzo przydaje do pobudzenia laktacji. Koleżanki również potwierdziły, że laktator przy karmieniu jest potrzebny. No i tak jak wcześniej pisałam będę szła dosyć szybko do pracy. A że chcę długo karmić to laktator będzie potrzebny. Na allegro laktator kosztuję ok 70 a w sklepie 100 więc różnica cenowa jest :-) mam wybrane te 2 ale nie umiem się zdecydować na jeden z nich :confused2:

Wiesz co , no ale skąd wiesz czy będziesz miała mleczko?

Chyba bym wybrała ten http://allegro.pl/show_item.php?item=2243884166
Tylko ja mam już buteleczki Aventu i nie wiem czy wszystkie do nich pasują musiałabym zapytać babki.
No dokładnie ten laktator kosztuje 105 więc 18 zł tańszy jest na allegro z przesyłką a ten tańszy 99 zł. A jaką widzisz różnice między nimi?

Ostatnia edycja:
Bo nie ma innej opcji :-) Kochana nastawienie pozytywne jest najważniejsze.. Poza tym właśnie Laktator jest urządzeniem którym walczy się o mleczko. Moja koleżanka miała zanik a dzięki laktatorowi udało jej się nadal karmić.

EDIT:
no właśnie to jest to, że nie widzę różnicy
confused8gj.gif
na pewno w tym co Ty tez proponujesz jest dodatkowa butelka a w tamtym nie a tak to nie wiem.. I nie umiem znaleźć na necie konkretnych różnic
sorry2.gif
I wydaje mi się, że spokojnie butelki z Aventu będą pasować. Ja i u tego sprzedawcy będę zamawiać zestaw startowy butelek więc mi się opłaca go zamówić.. Tylko muszę poczekać na ten zestaw.

Ostatnia edycja:
reklama
matko,ale moj maly dzis sie wierci,caly brzuch mi chodzi:happy::happy::happy:!!

ja juz teraz piore,jest ladna pogoda ale u nas nie wolno na podworku wieszac prania,hehe mamy do tego strych,ogrodek przed domem jest ale wieszanie ciuchow zabronione,niestety,choc tam na strychu jest tyle okien i zawsze przeciag,ze az ciuchy lataja takze jak sciagne to tez swiezym powietrzem pachna,lepiej niz w domu suszyc:))

ja laktator kupie na samym koncu,raczej z Aventa ten reczny,reczny jest bardziej polecany jak ktos ma bardzo wrazliwe sutki,wtedy mozna sobie samemu regulowac pompowanie,te elektryczne bardziej i mocniej "ssaja",takie przynajmniej doswiadczenie maja tutejsze mamy z tego co wyczytalam.

a tak w ogole to ja nie widze roznicy pomiedzy tymi dwoma laktatorami z aventu,no chyba ze cenowe:-) obydwie koncowki do odsysania sa identyczne,jedyne co,to butelki sa inne,hmm

Ostatnia edycja:
Do góry