reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Natkusiu kciukasy za wizytę !!!

Tak my już mamy dla Świętego spokoju a gwarancji nie mamy podbitej:D dopiero pod koniec Czerwca Nam podbiją (mężuś załatwił) bo też byłoby Nam żal tych 3 m-cy. No a co do wózka to był ostatni wózeczek (są z limitowanej edycji z tą eko skórką) i dlatego go wzięliśmy. Oczywiście pewnie można zamówić nowy, ale długo się czeka jednak nie o to tu chodziło:)
I owszem mamy już całą wyprawkę z czego jesteśmy mega mega zadowoleni:) I finansowo zmieściliśmy się w przedziale więc już w ogóle.
A teraz uciekam do banku i zapłacić 700 zł za nieszczęsną energię:(
Buziaki :)

reklama
Jestem i ja. Piotruś powoli się przebudza, jakiś dziś marudny, wczoraj za to był mega grzeczny, pewnie za wczoraj i dziś ;) Jak On już się do nas uśmiecha, to szok. Nogi miękną i serce się rozpływa.
Powodzenia na wizytach.
Aneczka, granat to super wybór, ten kremowy co chwila byłby brudny, bo przecież będziesz go targała na 4 piętro, to i na klatce może się pobrudzić, albo przy wkładaniu do bagażnika bo przecież samochód się brudzi, no i jak już Emilka będzie większa i będzie jadła w wózeczku to wszystko by od razu było widać. Ja mam granat z turkusem właśnie z tego powodu.
IMAG0139-1.jpg A to sobotni Piotruś, ale zdjęcie komórką zrobione, właściwych jeszcze nie mamy.

hej dziewczyny,witam po swietach i po wizycie :)))

U nas wszystko w nalezytym porzadku,moj maly Carmelo rozwija sie prawidlowo:-):-):-):-):-):-)wazy 2150g i mierzy juz 46 cm!no nie wiem po kim on tak rosnie!!!!:-) Po 30 min ktg wszystko rowniez ok,serduszko bije prawidlowo,a ja nie mam przedwczesnych skurczy,przeplyw krwi w pepowinie tez ok,szyjka super,macica w dobrej pozycji.Carmelek dalej lezy glowka do dolu i juz tez raczej tak zostanie.U mnie krew i mocz ok,a waga stoi w miejscu od 3 tygodni,ale tak czy siak mam na plusie dokladnie 14kilo,lekarka twierdzi,ze to tez nie za duzo,ale wedlug mnie moglo by byc mniej;-)Przede mna jeszcze od jutra tylko 7 tygodni,no chyba ze przedluzy sie do 42 tygodni to 9 :-) Ogolnie jestem szczesliwa,Carmelek ma sie dobrze,czego wiecej potrzeba!!!!:-):-):-)

Natkusiu Tobie rowniez powodzenia,sle buziaczki i czekam na relacje z wizyty :tak:
Aniu wozeczek naprawde ladniutki,bardzo mi sie podoba,kolor rowniez praktyczny:tak:
Galway Piotrus juz niezle Ci podrosl,naprawde masz ladna pocieche!slodki,ze tylko go calowac :)))

Ja zmykam robic schabowe,bede pozniej wieczorkiem!!!!

Aha,u mnie ta brazowa wydzielina nadal z sutka wyplywa,ale juz calkiem minimalnie(jak nacisne),spytalam lekarki co to jest i tak jak ktoras z Was juz mi pisala,to jest to siara,ale przestarzala i poprostu taki zapych sie robi w jednym z kanalikow w sutku,w kazdym badz razie nic powaznego :))))

Ostatnia edycja:
Galway duży cmOk dla Piotrusia :* matulu.. jaki on jest kochany :-):-) jejq .. jak patrze na niego to się rozmarzam.. Ślicznego macie syna! :*

Dziewczyny macie laktatory? Tzn ja i tak kupuję (rozmawiałam ze znajomymi i ciotką, każdy mówi żeby kupić), mi i tak będzie potrzebny bo od września szkoła i prawdopodobnie staż więc postanowione, poza tym laktator jest na liście rzeczy potrzebnych do szpitala. Chcę kupić z Avent ale są dwa i nie wiem który
1. LAKTATOR PHILIPS AVENT VIA + POJEMNIKI *BPA FREE* (2243884166) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
2. LAKTATOR RĘCZNY PHILIPS AVENT ISIS 0% BPA +BUTELKA (2243884059) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wiecie coś na ich temat? Pomóżcie ;-)

Ja zbieram się do lekarza :-) buziole

EDIT:
Karwiczki Gratuluję udanej wizyty! Super! Ale jestem w szoku, że Carmelek jest taki duży :szok: szOK! Ale bardzo dobrze, rośnie jak na drożdżach.

Ja lecę pooglądać tego mojego szkraba. Bye

Karwiczki, ale SUPER !!!! ŚWIETNIE :) Mały się tak cudnie rozwija, pięknie rośnie :) Gratulacje i oby tak dalej:) Ciesze się:) Jejku już 34 tydzień za chwilkę:)REWELACJA!! Już się nie mogę doczekać zdjęć Karmelka :)

Natkusiu każdy laktator Aventu jest polecany:) Także Twój wybór. Ja go zakupie dopiero po porodzie. Kosztuje 100 zł w naszej hurtowni więc nie chce wydawać niepotrzebnie. Jak się okaże, ze jest mleczko to maż w razie co przeszkolony hihi :)

A ja jestem po lekarzu.. Nie miałam robionego USG bo za 2 tyg idę na szczegółowe badanie i echo Michasia, poza tym Mały się wierci więc jestem spokojna. Mam przedwczesne skurcze i mam brać Mg i nospę i oczywiście dużo odpoczywać.. Szyjka jest długo twarda i zamknięta także wszystko ok :biggrin2: Aaa i muszę iść do diabetologa. W jednym wyniku mam cukrzyce a w drugim nie ale lekarz kazał iść na konsultacje i powiedział, że pewnie będę musiała przez jakiś czas sobie kontrolować cukier bez diety - lepiej dmuchać na zimne :tak:

natkusiu to dziwne,ze jeden test pokazal cukier,a drugi nie,ale jak mowisz lepiej uwazac:tak:dobrze,ze z szyjka w porzadku ale dziewczynko oszczedzaj sie i nie rob za duzo,bo czasami tez wariujesz i za duzo na siebie zwalasz :tak:co do tych laktatorow to mam zamiar kupic ale sama nie wiem jeszcze jaki,nie informowalam sie jeszcze w tym kierunku takze niestety nie moge nic polecic,choc te z aventu sa znane i na pewno tez dobre,sa tez elektryczne ale duzo drozsze.

Wczoraj moj maz zlozyl komode i przyszlo takze lozeczko dla Carmelka!!!!:-):-):-)Tez juz jest zlozone,dzis pranie rzeczy,ktore leza jeszcze w piwnicy,musze spisac na karteczce co juz posiadam i ile ciuszkow na jaki rozmiar,wczoraj buszowalam w ebayu i kupilam pare ciuszkow uzywanych,wygladaja na zdjeciu bardzo dobrze,mam nadzijeje,ze na zywo tez :)

Galwaygirl jak bylas na ostatnim usg przed porodem i mierzono Ci Piotrusia to ile mial cm,a ile potem przy porodzie?w jakim stopniu pomiary sie zgadzaly?bo wiesz,ja mam jeszcze 7 lub 9 tygodni przede mna,a Carmelo juz teraz ma 46,nie wiem czy te pomiary sa wiarygodne,ile i jakich ciuszkow potrzebuje?Jestem w kropce,bo jesli on naprawde teraz juz taki duzy to na 50 chyba zadnych ciuszkow nie bede potrzebowala,wez mi tu pomoz prosze w tej sprawie!:rofl2:

No właśnie to jest mój problem, że czasami zapominam o ciąży :confused2: a jestem też taka, że muszę wszystko mieć zrobione.. I najlepiej przeze mnie :cool2: Grzegorz już nie umie wytrzymać ze mną i czasami krzyczy.. Już jest po świętach, teraz już nic nie ma tak więc już odpoczywam i koniec :tak:
My dzisiaj jedziemy pooglądać komody dla Małego, ale się cieszę :-)

Karwiczki ja powiem Ci, że nie mam pojęcia ale wydaje mi się, że Carmelek będzie dużym dzieckiem bo rośnie w szalonym tempie.. Ale czy obraz z badania przełoży się na rzeczywistość? Niewiadomo.. Najlepiej ubezpiecz się w jakieś małe ilości ciuszków 56 :-)

reklama
no Natkusiu ja tez nie wiem czy w te pomiary wierzyc,chyba ze teraz przystopuje i nie bedzie jednak taki duzy,moja bratanica miala przy porodzie 49cm,a urodzila sie w 38 tc,zobaczymy.Mam ciuszkow na 50-56 troche i chyba wiecej dokupywac nie bede,w razie czego mozna przeciez tez dokupic potem,najwazniejsze zeby na start juz cos bylo.W Polsce tez sa komody takie drogie?My kupilismy normalna komode z Ikei i na to dokupimy drewiany przebierak,ktory montuje sie do mebli,no i na to cos w tym stylu zeby miekko byloMY SWEET BABY WICKELAUFLAGE WICKELUNTERLAGE BÄRCHEN MIT SCHLEIFE BAUMWOLLE TOP | eBay

Do góry